VallsJove presenta un nou cicle d'activitats per aquest trimestre

VallsJove presenta un nou cicle d'activitats per aquest trimestre

> Una programació que vol donar resposta a les línies de treball del nou Pla Local de Joventut, aprovat el passat octubre de 2017

L'aprovació de l'actual Pla Local de Joventut ha permès definir les noves línies de treball i donar un nou impuls al servei de joventut de la ciutat VallsJove, donant resposta a les demandes i propostes manifestades pels i les joves de la ciutat que quedaren recollides en el vigent pla. Entre les diferents línies estratègiques de treball i les actuacions previstes en el Pla, i acord, amb el Pla Nacional de Joventut de Catalunya, en destaquen entre d'altres, el desenvolupament d'un servei d'informació sobre mobilitat internacional i potenciar les accions d'oci i lleure a la ciutat.

Amb aquesta finalitat i per tal de donar resposta a part d'aquestes necessitats i inquietuds expressades pels i les joves, des del servei de Joventut s'han programat per als propers mesos, un seguit d'activitats adreçades a aquest col·lectiu. Entre aquestes activitats, es podran trobar des de xerrades informatives en l'àmbit de la mobilitat internacional, fins a activitats d'oci tant de caire lúdic, com esportiu o cultural.

Cicle «Rodamons»: tres xerrades informatives sobre la mobilitat internacional

A dia d'avui són moltes les persones joves que estan interessades en anar a l'estranger, tant per a fer voluntariats, com per buscar feina, aprendre idiomes o mil i una raons diferents. Amb l'objectiu de promoure la mobilitat internacional i informar, orientar i assessorar als joves per a promoure experiències com a via de desenvolupament personal i competencial, VallsJove presenta el cicle «Rodamons», un cicle de xerrades sobre tres modalitats diferents per a viatjar i realitzar estades a l'estranger. La primera d'elles, a través dels camps de solidaritat que ofereix l'entitat SETEM, durant els mesos d'estiu. Una segona xerrada formativa sobre el Servei de Voluntariat Europeu a càrrec de l'Associació pel Desenvolupament Local i Alternatiu que permet a la persones, treballar a una entitat sense ànim de lucre d'algun país de la UE. I, finalment una xerrada on s'informarà sobre les diverses eines i recursos existents per a treballar a Europa a través de la xarxa EURES.

- Dijous 12 d'abril a les 19h al Centre Cívic: “Mou-te i canviarem el món. Camps de Solidaritat” a càrrec de SETEM.
- Divendres 4 de maig a les 19h al Centre Cívic: “Servei de Voluntariat Europeu” a càrrec de l'Associació per al Desenvolupament Local i Alternatiu (AdeLa)
- Dijous 31 de maig a les 19h al Centre Cívic: “Treballar a Europa” a càrrec de Marta Garriga de l'EURES.

Es continuen ampliant les activitats d'oci i lleure pels joves de la ciutat

VallsJove continua treballant per ampliar l'oferta d'oci i lleure pel jovent de la ciutat. Amb aquesta finalitat, al llarg d'aquest trimestre, els i les joves de la ciutat podran gaudir d'un conjunt de propostes de diferents àmbits, algunes que es consoliden i d'altres de noves, per afavorir l'oci i el gaudi de la ciutat. Entre aquestes activitats en destaquen:
- Una Holi Party el dissabte 7 d'abril d'11 a 13h a l'Auditori de Mas Miquel.
- Un curs d'street workout (modalitat d'esport urbà) al nou parc de barres de la ciutat (a l'skateparc) que tindrà lloc al llarg del mes d'abril i serà gratuït pels joves.
- Dues noves sortides joves: seguint amb el programa d'oci i lleure conjunt per als joves de la comarca de l'Alt Camp (amb el nom de VAVE Zone, que agrupa els municipis de Valls, Alcover, Vila-rodona i el Pla de Sta. Maria), aquest trimestre s'han programat dues noves sortides:
El dissabte 12 de maig, una activitat a una “Via ferrada”.
El dissabte 26 de maig una sortida de “Senderisme per la platja i bosc de la Marquesa de Tarragona”.

Per altra banda, les activitats del Centre Cívic de Valls, que inicia nou trimestre d'activitats, ofereix descomptes per a les persones joves de fins a 25 anys, així com en els espectacles culturals de la Xarxa de Cultura amb la promoció 3x30x30 (entrades a 3€ per als menors de 30 anys durant els 30 minuts abans de l'inici de cada espectacle a la taquilla de l'espai on es realitza). També hi ha reducció de preus per a les persones titulars del Carnet Jove en els espectacles nocturns.

Les inscripcions a les activitats que així ho requereixin es podran realitzar presencialment a les oficines de VallsJove (Espai Ca Creus - c/ St. Pere, 2) en horari de dilluns a divendres de 10 a 14 hores i de dimarts a dijous de 17 a 19 hores.

Cinquena edició de la Mostra de les Cultures Urbanes

La Mostra de Cultures Urbanes, que enguany se celebrarà entre el 3 i el 13 de maig arriba a la seva cinquena edició. Aquest programa d'activitats, impulsat per l'entitat juvenil Big Fam i en col·laboració amb VallsJove, proposa durant 10 dies, i per tota la ciutat, diferents activitats que mostren expressions artístiques i esportives urbanes. Entre aquestes, es realitzaran tallers, competicions, exhibicions de grafits i hip-hop i, diferents propostes esportives i culturals d'estil urbà.

Un certamen literari ja consolidat

El concurs de relats breus de Sant Jordi és ja una proposta consolidada a la ciutat i que arriba aquest 2018 a la seva onzena edició. El tradicional acte d'entrega de premis se celebrarà el dissabte 21 d'abril a les 12:00h als jardins de la Biblioteca Popular, i enguany girarà entorn dels cent anys de la vida de l'espai que li dona acollida amb la interpretació de fragments dels dietaris de les bibliotecàries de Valls i les interpretacions musicals dels i les alumnes de l'Escola Municipal de Música, Robert Gerhard.

Un nou espai per a les entitats juvenils de la ciutat

La Coordinació de Joves de Valls, espai de participació que agrupa les diferents entitats juvenils i del lleure de la ciutat, organitza conjuntament amb el servei de Joventut, una Mostra d'entitats juvenils a la plaça del Pati, el proper dissabte 21 d'abril. Valls disposa d'una gran riquesa en el teixit associatiu, i part de les entitats són de caràcter juvenil. Amb aquesta proposta es pretén donar a conèixer al conjunt de la ciutadania quines entitats i grups juvenils hi ha a Valls i les seves activitats.

Tercera edició del concurs «Murs de festa»

En el marc de les festes de Sant Joan, i en els dies previs a la festivitat, es realitza una intervenció artística en una paret de la via pública i que versa sobre la festa major de la ciutat. Aquest 2018, que arriba a la seva tercera edició, s'actuarà sobre la paret de Ca Padró (c/ de la cort), ampliant així, les intervencions artístiques a la via pública.

VallsJove, un servei amb proximitat

Des del servei de joventut es recorda també que es disposa d'un canal de difusió de l'aplicatiu whatsapp. Es tracta d'un número de telèfon des del qual els i les joves poden dirigir-se directament o rebre informació. Per a poder fer ús d'aquest servei cal enregistrar el telèfon 630 476 151 als contactes del dispositiu mòbil i enviar un missatge demanant rebre informació. Es garanteix en tot moment l'anonimat del telèfon, ja que es tracta d'una llista de distribució (no un grup).

Servei d'atenció personalitzada

VallsJove ofereix també un servei d'atenció personalitzat per a resoldre dubtes o informar de temes que puguin ser del seu interès, garantint la confidencialitat de la consulta.

Des del Servei de Joventut, es recorda finalment, que resten oberts a les peticions, consultes o suggeriments del jovent vallenc, ja sigui presencialment a les seves oficines, via telefònica (977 60 98 49) o a través del correu electrònic (Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

VALLS · 21 DE MARÇ DE 2018