La Raíz, Buhos, Catarres, Zoo i Xavi Sarrià al Sant Joan de Valls

La Raíz, Buhos, Catarres, Zoo i Xavi Sarrià al Sant Joan de Valls

La Raíz, Buhos, Catarres, Zoo i Xavi Sarrià al Sant Joan de Valls

> Els occitans Zebda posaran l’accent internacional amb la gira Motivés

> Doctor Prats, Hora de Joglar i els vallencs Pop’n’roll broden el cartell

> Valls continua apostant pel caire popular i gratuït de la Festa Major

La comissió participativa de músiques de la Festa Major de Sant Joan de Valls ha anunciat el cartell dels nou grups que protagonitzaran l’escenari principal, situat a l’aparcament del Barri Antic, els dies 22, 23 i 24 de juny. La gira de comiat de La Raíz, els nous cds dels Buhos i Els Catarres, els valencians Zoo, els himnes de resistència dels occitans Zebda, la nova formació de l’exlíder d’Obrint Pas Xavi Sarrià, els vallesans Doctor Prats, el mestissatge d’Hora de Joglar i la banda vallenca Pop’N’Roll, integren un cartell, de caràcter gratuït, que esdevindrà un dels principals actius i atractius del Sant Joan vallenc.

La Festa Major de Valls 2018 fa la seva primera entrega del programa amb l’apartat més jove i musical del programa. Les nous actuacions es desenvoluparan en tres jornades, en cadascuna de les quals actuaran tres formacions. La primera nit, divendres 22, el cartell el configuren Zoo (descarregar foto), Zebda (descarregar foto) i Pop’n’roll cover (descarregar foto). Amb dos enregistraments publicats, els valencians Zoo batallen amb el seu estil propi, síntesi de bases electròniques, herències mestisses i rap que senyoreja, sempre amb lletres reivindicatives i compromeses. Per la seva banda, la banda occitano-francesa Zebda està liderada pels germans Mouss & Hakim presentant el concert «Motivés!», reivindicant himnes de resistència de tot el món, i agregant als ritmes diaris una herència musical plena d’història social, compromís polític i propostes d’altres mons possibles. Els vallencs Pop’N’Roll són una banda de versions que es mou entre les cançons més actuals i els clàssics del pop i el rock internacional, amb un directe energètic i de qualitat. Tant Zebda com Pop’N’Roll trepitjaran per primer cop l’escenari vallenc.

La segona nit, dissabte 23, comptarà amb els nous treballs discogràfics de Buhos (descarregar foto) i Els Catarres (descarregar foto), així com amb l’actuació d’Hora de Joglar (descarregar foto). Els Catarres arriben disposats perquè el públic s’empelti de les seves cançons de somnis, passions i amors. Buhos, les aus nocturnes de Calafell, ha picat pedra i s’estrena al Sant Joan vallenc amb ritmes ballables, festius, radiables i del tot estiuencs. També per primer cop a Valls, Hora de Joglar ha esdevingut una nova realitat de la música nacional, marcant perfil propi dins de la nodrida escena del mestissatge amb la combinació única de sonoritats explosives d’arreu del món, des de les balcàniques a les llatines. El resultat és un viatge transoceànic, a base de swing vintage, balkan, reggae, ska i latin que encén els escenaris.

Finalment, diumenge 24, el cartell s’arrodoneix amb La Raíz (descarregar foto), la nova banda de Xavi Sarrià i els Doctor Prats (descarregar foto). La Raíz porta a Valls la seva gira de comiat. Els valencians faran brollar sobre l’escenari la poesia i el compromís que els han convertit en un fenomen amb majúscules. Per la seva banda, Xavi Sarrià, el cantant, lletrista i alma mater d’Obrint Pas, junt amb la nova potent formació elèctrica que encapçala, El Cor de la Fera, esclata amb cançons d’amor i lluita, empeltades de bones melodies àvides de ser entonades per la multitud. La veu rebel del País Valencià es completarà amb Doctor Prats. Els vallesans són present i futur de l’escena mestissa amb el seu «festribal», tota una fusió de pop, rock, reggae, ska i electroswing, amb una enèrgica sonoritat. Tant la nova formació de Sarrià com Doctor Prats s’estrenen al Sant Joan vallenc.

La comissió participativa de músiques de la Festa Major de Valls 2018 està integrada per les entitats Associació A Jud-Àfrica, Associació Cultural l'Aleta, Associació juvenil Big Fam, Acció Solidària IGMAN, Associació de veïns Barri Comarques, Club Atlètic Valls, Club Futsal Valls, Col·lectiu Nàtrix, els Timbalers de la Confraria de Lepant, i els i les especialistes musicals Maria Jacobs, Sergi Martínez, Roger Montalà i Idoia Viñas.

> Descarrega el programa d'actes (pdf)

> Visualitza el programa d'actes (issuu)

NOTÍCIES RELACIONADES AMB LA FESTA MAJOR

· Macedònia festiva pel Sant Joan vallenc: tots els actes de la festa

· El Mag Lari porta la seva Dolce Vita per Sant Joan

· Òmnium Alt Camp convoca un concurs de fogueres renovat per la Festa Major de Sant Joan de Valls

· Les fogueres, focus de la imatge de la Festa Major de Sant Joan de Valls 2018

· El Piromusical de Ricardo Caballer clourà el Sant Joan vallenc

· La Raíz, Buhos, Catarres, Zoo i Xavi Sarrià al Sant Joan de Valls

 

VALLS · 5 D'ABRIL DE 2018