Les fogueres, focus de la imatge de la Festa Major de Sant Joan de Valls 2018

Les fogueres, focus de la imatge de la Festa Major de Sant Joan de Valls 2018

Les fogueres, focus de la imatge de la Festa Major de Sant Joan de Valls 2018

> Carles Cubos n’és el creador en col·laboració amb la seva filla

> S’hi sintetitzen les òptiques festives dels adults i dels infants

L'element central de la imatge gràfica de la Festa Major de Valls per a aquest any 2018 són les fogueres de Sant Joan, un element que ha tingut poca centralitat en la cartelleria d’edicions anteriors. El dissenyador vallenc Carles Cubos Serra, escollit per la comissió participativa d’imatge, n’ha estat l’autor, mentre que els elements que formen el fons del cartell també són fruit del treball conjunt amb la seva filla.

En el cartell del Sant Joan vallenc 2018, que tindrà lloc el proper més de juny, la foguera és l’element principal i destaca per sobre de la resta del disseny. Això, i la tipografia, ajuden a fer una lectura ràpida del motiu de la imatge. El cartell incorpora una segona lectura. Aquesta, un xic més pausada, ens endinsa l'univers de la proposta: Sant Joan, la Festa Major de Valls.

Per Sant Joan tot gira al voltant del foc, i per això la imatge fa referència a aquest element que omple moltes places i carrers de la ciutat de Valls la Nit de Sant Joan. Al voltant de la foguera hi trobem representat el bullici de la festa, del carrer, de la gent, dels elements del seguici cerimonial de la localitat com a expressió popular, especialment la imatgeria dels gegants i del bestiari vallenc.

El disseny combina el grafisme de la foguera, treballat digitalment amb formes, colors i textures, amb un patró de base fet 100% a mà. Els elements que formen el fons del cartell són fruit del treball de l'autor i de la seva filla per tal de representar la festa.

La trajectòria

Nascut a Valls el 1978, Carles Cubos Serra és un fotògraf format a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, entre el 1997 i el 2001. Entre el 2002 i el 2009 treballa a l'agència fotogràfica Barcelonina l'Estrop Produccions. Durant aquest anys, cobreix com a fotògraf professional i de manera regular, les principals passarel·les de moda del món, a Nova York, Londres, Milà i París.

Entre l'any 2009 i 2017 obre un estudi de fotografia situat a Valls i comença a desenvolupar treballs de fotografia, vídeo i disseny. L'any 2017 l'estudi es mou a una nova ubicació, i amplia el camp de treball cap al sector de creació digital i web.

Persona vinculada a diferents moviments socials, hi ha desenvolupat diversos treballs creatius com el documental “L'oblidat gest dels rebels”, o les diferents campanyes promocionals del boladís, la beguda de la Festa Major de Valls, entre d'altres.

És autor dels documentals “Esmorzar de Pagès” (2012), pel 125è aniversari de la Cooperativa Agrícola de Valls, i “Nosaltres, els Xiquets de Valls” (2015), sobre aquesta mostra del patrimoni immaterial vallenc i universal, premiat amb el 29è Premi Cristina Requena i Giró de periodisme. Cubos també va ser guanyador de la beca fotogràfica Agustí Guri els anys 2000, 2003 i 2005, del premi de l’11è concurs de fotografia “Ciutat de Valls” el 1998, del 1er premi del primer concurs de fotografia del Pont d’Armentera el 1999, i del premi comarcal al concurs Pere Català i Pic el 1999, 2001 i 2004.

També ha realitzat diferents exposicions fotogràfiques personals i col·lectives arreu del territori. La darrera mostra va ser a la festa del Trepat 2016 on va estrenar-hi l'exposició “Humans”.

> Veure cartell

> Descarrega el programa d'actes (pdf)

> Visualitza el programa d'actes (issuu)

NOTÍCIES RELACIONADES AMB LA FESTA MAJOR

· Macedònia festiva pel Sant Joan vallenc: tots els actes de la festa

· El Mag Lari porta la seva Dolce Vita per Sant Joan

· Òmnium Alt Camp convoca un concurs de fogueres renovat per la Festa Major de Sant Joan de Valls

· Les fogueres, focus de la imatge de la Festa Major de Sant Joan de Valls 2018

· El Piromusical de Ricardo Caballer clourà el Sant Joan vallenc

· La Raíz, Buhos, Catarres, Zoo i Xavi Sarrià al Sant Joan de Valls

 

 

 

VALLS · 19 D'ABRIL DE 2018