Inici de la campanya sobre tinença responsable d'animals impulsada per l'Ajuntament de Valls

Inici de la campanya sobre tinença responsable d'animals impulsada per l'Ajuntament de Valls

Inici de la campanya sobre tinença responsable d'animals impulsada per l'Ajuntament de Valls

L’Ajuntament de Valls, en col·laboració amb el Consell Comarcal de l’Alt Camp, obre la campanya informativa per als ciutadans sobre la tinença responsable d’animals de companyia. A més, els dos informadors ambientals de la campanya, situats als punts de la ciutat on habitualment es porten les mascotes a passejar realitzaran enquestes anònimes. En aquest sentit, s’informarà als propietaris dels animals de companyia sobre la tinença responsable amb temes com el cens, la identificació, l'alimentació adequada, la recollida d'excrements...

També es difondrà la campanya «Sóc responsable» amb l'objectiu que els propietaris d’animals de companyia coneguin on poden portar les seves mascotes per identificar i esterilitzar a preus reduïts (http://socresponsable.org), així com l’existència de l’associació vallenca de protecció de gats de carrer Vallsgat i de l'SPAC (Societat protectora d’animals de companyia) on es poden adoptar gats i gossos respectivament.

Els propietaris d'animals de companyia han de seguir una sèrie de mesures com identificar el gos, el gat o la fura amb un micro-xip i amb una xapa penjada al coll amb les dades bàsiques i tots els animals han d’inscriure’s en el registre censal municipal. Per tenir-ne cura, el propietari s’ha d’assegurar de proporcionar-los exercici diari i alimentar-los adequadament, a més d’evitar que estiguin sols més de 5 o 6 hores seguides a casa. També cal portar-los al veterinari com a mínim un cop a l’any i sempre que ho necessitin i optar per l’esterilització de gossos i gats com una forma efectiva d’evitar la superpoblació i l’abandonament. També cal incidir que els excrements, tant en la via pública com al parc caní, s’han de recollir i llençar al contenidor gris o en una paperera i dins d’una bosseta i, sempre que sigui possible, cal esbandir els orins de l’animal amb aigua.

L'Ajuntament de Valls tancarà aquesta campanya informativa amb la «Jornada bestial», amb data encara per concretar. En aquesta jornada es publicaran els resultats de les enquestes i se seguirà fomentant aquesta doble responsabilitat que tenen els propietaris –amb els animals i amb la societat– que és el que es coneix per tinença responsable. També es donarà a conèixer a la ciutadania les tasques que duen a terme les associacions de protecció de gats de carrer, Vallsgat i de la Societat protectora d’animals de companyia.

>> Més informació: regidoria de Medi Ambient

 

NOTÍCIES RELACIONADES

> Valls estrena el primer parc caní equipat amb un circuit d'agility

VALLS · 27 D’ABRIL DE 2018