El 96% de les famílies han pogut escollir l'escola dels seus fills en primera opció

El 96% de les famílies han pogut escollir l'escola dels seus fills en primera opció

El 96% de les famílies han pogut escollir l'escola dels seus fills en primera opció

> La taula mixta d'Escolarització valora com a molt equilibrada l'oferta educativa per al proper curs escolar

> Es perfilen noves inversions a les escoles Baltasar Segú i l'Eladi Homs i Ensenyament invertirà 300.000 euros aquest estiu a l'IES Jaume Huguet

La Taula Mixta d'Escolarització ha valorat les primeres dades del procés de preinscripcions escolars per al proper curs en una reunió celebrada aquest dimarts dia 15 de maig a Valls.  A la trobada hi ha participat la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat a Tarragona, Imma Reguant, i els regidors d'Ensenyament i Via Pública i Serveis, Martí Barberà i Dolors Farré respectivament, a més de responsables tècnics i representants de les dues administracions. A més, enguany com a novetat, hi han pres part també escoles i instituts de la ciutat i membres de les associacions de mares i pares.

El procés de matriculacions per al proper curs escolar a hores d'ara constata que la pràctica totalitat de les famílies han pogut escollir l'escola o institut dels seus fills en primera opció. Així, el 95,5% de les famílies amb infants de 3 anys a matricular a P3 i el 98% amb joves que l'any vinent cursaran primer d'ESO entraran a l'escola i institut que havien escollit en primera opció. Per aquest motiu, el regidor d'Ensenyament, Martí Barberà ha destacat que, com en anys anteriors, l'actual model i planificació de l'oferta educativa garanteix una distribució equilibrada de l'alumnat al conjunt de la ciutat i ha agraït en aquest sentit la corresponsabilitat dels centres educatius. Reguant ha recalcat que la planificació de l'oferta educativa s'ha ajustat a la demanda de les famílies i que, a la vegada, hi ha places vacants i  per tant hi haurà capacitat per absorbir sense dificultats alumnes que arribin amb el curs ja començat.

Per al proper curs hi haurà 11 línies a primària i 14 als instituts de secundària, amb 245 alumnes matriculats a P3 i 380 a primer d'ESO.  La mateixa directora d'Ensenyament ha ressaltat que les ràtios d'alumnes per aula es mantenen en uns estàndards alts de qualitat. Així, a primària la ràtio és de 22 alumnes per classe mentre que a secundària és de 28, quan la mitjana a Catalunya és de 25 i 30 respectivament

Inversions

La Taula Mixta també ha valorat les inversions executades o en curs en centres educatius escolars. L'Ajuntament està invertint 175.000 euros a les escoles de primària, entre les que destaquen projectes com el nou pati a l'Escola Enxaneta, però també al Baltasar Segú i l'Eladi Homs, els dos centres amb equipaments més antics i que requereixen de major manteniment. Precisament, a hores d'ara s'està plantejant una inversió futura en aquestes dues escoles ampliant instal·lacions tot aprofitant les antigues cases dels conserges, projectes que s'han de quantificar i programar conjuntament per part del consistori i del departament d'Ensenyament.

Per la seva part, la Generalitat ja ha efectuat inversions a l'Institut Narcís Oller i al Serra de Miramar i ha previst invertir aquest estiu 300.000 euros per substituir la coberta de fibrociment de la zona de tallers de l'IES Jaume Huguet.

D'altra banda, a la Taula Mixta també es va valorar la marxa del Pla Educatiu d'Entorn que promou la cohesió a les escoles de Valls. En total, es van destinar uns 100.000 euros al conjunt de projectes impulsats durant el curs, entre els que destaquen els d'estudi assistit  dirigit a més de 200 alumnes amb dificultats per assolir els nivells educatius. A més, s'han dut a terme altres activitats com les d'impuls e la lectura, educació vial o coneixement de la ciutat, entre d'altres.

 

VALLS · 16 DE MAIG DE 2018