L'Ajuntament obre la convocatòria d'ajuts al teixit cultural

L'Ajuntament obre la convocatòria d'ajuts al teixit cultural

> Es presenten les noves bases de la convocatòria al Consell de Cultura

> El jurat l'integren professionals independents del món de la cultura

> El termini és obert fins dimarts 29 de maig

L'Ajuntament de Valls, a través de la seva Xarxa de Cultura, ha presentat la nova convocatòria d'ajuts a les associacions que componen el teixit cultural de Valls, en el marc de la reunió del Consell de Cultura celebrada dijous passat. Les bases cerquen promoure l’activitat cultural de la ciutat i envigorir aquest sector. L’import de la convocatòria és de 15.300 euros. En els darrers set anys 126 projectes han comptat amb el suport d’aquesta convocatòria.

Una sessió pràctica de treball, al mateix edifici de l’Ajuntament, entre les entitats i les tècniques de la Xarxa de Cultura, a la qual hi ha participat el regidor Marc Ayala, ha servit per resoldre els dubtes en la tramitació d’aquests ajuts.

Detall de les bases

A la convocatòria dels ajuts per a l'any 2018 poden acollir-se les associacions amb objectius culturals que formin part de l'òrgan de participació ciutadana del Consell de Cultura de Valls. Les activitats subvencionables han de tenir lloc al terme municipal de Valls o, si contribueixen a la projecció de la ciutat o per la naturalesa de l’activitat, també fora d’aquest. L’activitat subvencionada serà la realitzada durant l'exercici de la convocatòria i l'ajut consisteix en una aportació econòmica. Es subvencionaran les dutes a terme del 15 de novembre de l’any passat fins al 14 de novembre del 2018.

En la valoració de les sol·licituds, es tindran en compte els criteris de l’adequació del projecte a les necessitats culturals de Valls, la col·laboració de l'entitat en les activitats festives i esdeveniments culturals i populars de la ciutat, l’ús de la cultura com a element de cohesió social i de dinamització comunitària, l’impacte de les activitats, la interrelació i cooperació entre el teixit associatiu de Valls, el caràcter innovador del projecte i l'esforç de les entitats en trobar vies de finançament per les seves accions que complementin els ajuts públics, sempre mantenint l'esperit d'una activitat sense ànim de lucre. L'avaluació dels projectes anirà a càrrec d'una comissió de caire tècnic amb la participació no sols de gestors culturals municipals sinó també d'altres procedents d'altres administracions i d'altres poblacions.

Els sol·licitants de la subvenció han de presentar la sol·licitud amb el projecte que inclogui les dades de l'entitat, la proposta de l'activitat i la memòria econòmica de les activitats subvencionables, amb previsió de despeses i ingressos, incloent els ajuts demanats o obtinguts. També aportaran la declaració d’estar al corrent de les obligacions tributàries i de la seguretat social i amb l'Ajuntament de Valls, i no incórrer en cap de les restants circumstàncies que impossibiliten obtenir la condició de beneficiari, els estatuts de l’entitat que presenta la sol·licitud, fotocòpia compulsada o validada del DNI del president, fotocòpia compulsada o validada del NIF de l’entitat i full de transferència bancària, signat i segellat per l’entitat bancària corresponent.

7 anys i 126 projectes

L'Ajuntament de Valls ha aportat 92.900 euros en aquestes convocatòries en el període comprès entre els anys 2011 i 2017. El programa ha permès que en les seves set anteriors edicions s’hagi contribuït al finançament i desenvolupament de 126 projectes que, en paraules del regidor de Cultura, Marc Ayala «ajuden a potenciar la marca de Valls com a ciutat de cultura participativa amb un especial accent en aquest sector com a motor identitari de la nostra localitat» .

Ayala ha destacat que «aquests ajuts econòmics es sumen a les aportacions en matèria comunicativa, logística i de cessió dels equipaments teatrals que l'Ajuntament de Valls realitza continuadament a les entitats dins el programa Valls, Ciutat de Cultura Participativa». Així, actualment les activitats organitzades pels diferents agents culturals vallencs es beneficien dels suports comunicatius impresos, on line i APP. En aquest moment 2.300 persones segueixen l’agenda cultural de Valls a través dels seus dispositius mòbils en què hi han descarregat l’aplicació VallsAPP.

> Descarregar bases dels ajuts pel teixit cultural

VALLS · 18 DE MAIG DE 2018