La Music Valls Va de Vins es consolida com un esdeveniment d'atracció de visitants

La Music Valls Va de Vins es consolida com un esdeveniment d'atracció de visitants

La Music Valls Va de Vins es consolida com un esdeveniment d'atracció de visitants

> La mostra de vins i gastronomia supera la xifra de l’any passat amb més de 6000 tastos de vins de la DO Tarragona tot i la pluja que va obligar a suspendre part de les actuacions musicals de dissabte en el moment que es preveia màxima afluència

La sisena edició de la Music Valls Va de Vins, la Mostra de Vins de la DO Tarragona, va tancar les seves portes diumenge al migdia superant els 6.000 tastos de vins servits al Pati de Valls durant les tres jornades. També els restauradors vallencs van aconseguir xifres importants de tapes o racions servides, arribant a les 1.500 degustacions gastronòmiques. Amb aquestes dades es consolida plenament l’esdeveniment després de la fórmula escollida fa tres anys en la qual el vi i la gastronomia local dels restauradors de la ciutat aprofitaven l’atracció dels grups de música com a reclam per a donar més difusió i més projecció.

En aquesta edició la previsió dels organitzadors, l’Ajuntament de Valls amb el suport de la DO Tarragona, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors de Valls, era la de superar llargament les dades de l’any passat, tot i que la pluja que va arribar a primera hora de la tarda de dissabte i el posterior xàfec que va caure sobre la ciutat va obligar a suspendre els dos concerts previstos per la tarda-nit, la presentació del nou disc de Joan Reig i el concert de la SoulMachine, en el moment precís que s’esperava la màxima afluència a la fira, ja sigui de vallencs o de gent de diverses localitats del Camp de Tarragona que ja han integrat la Music Valls Va de Vins en un esdeveniment destacat en les seves agendes.

Enguany s’han pogut tastar al Pati de Valls els vins, vermuts i caves d’una tretzena de cellers, bàsicament de la comarca, que han servit per promocionar els vins del territori entre el públic local i el visitant, un dels objectius de la fira. També el regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, s’ha manifestat satisfet per aquest esdeveniment que consolida les jornades del que anomena gastronomia popular i per les quals l’Ajuntament de Valls fa un esforç, com són les jornades gastronòmiques del calçot de Valls, la primera edició de la favatada popular de fa unes setmanes i també aquesta mostra vitivinícola. També es va valorar positivament la col·laboració de Comerç de Valls que va repartir 100 tiquets de la Music Valls Va de Vins entre els compradors que van participar en una promoció especial comprant al comerç local.

El ritme de The Slingshots

Pel que fa a l’apartat musical, divendres al vespre es va viure un dels moments àlgids de la Valls Va de Vins amb el grup de soul barceloní The Slingshots, que va sorprendre al públic amb la seva intensitat, el seu ritme i la potència de les seves composicions. També els locals Murmur, amb un concert bàsicament de versions de David Bowie i altres clàssics del rock el dissabte al matí, tot i la constant amenaça de la pluja, van reunir centenars de persones al Pati. Dissabte a la tarda, malauradament, només es va poder escoltar durant mitja horeta i en un improvisat escenari cobert el duet local integrat per Elena Volpini i Gabriel Llorach. Després ja va arribar la pluja i al voltant de les nou de la nit la tempesta que va impedir les actuacions de Joan Reig i la SoulMachine, tot i que els grups es mostraven disposat a tocar en un format més reduït sota les carpes. En canvi, la visita i el tast de vins realitzat al refugi de la Guerra civil de Ca Segarra es va poder realitzar amb tota normalitat amb una vintena de persones que s’hi van apuntar.

A diferència de la tarda nit de dissabte, la jornada de diumenge que va servir de presentació del Minipop va veure un sol radiant durant tot el matí al Pati de Valls. Desenes de nens van participar als tallers preparats pels monitors del Minipop, previs a les actuacions musicals de la cantautora de Sabadell Lu Rois i de la sessió de música en vinil, a càrrec del ‘punxadiscos’ Joan Reig que va servir per tancar la fira al voltant de les tres de la tarda en una matinal reeixida i que va omplir completament el Pati d’un públic familiar en gran mesura.

VALLS · 16 DE MAIG DE 2018