El servei d'Emprenedoria de Vallsgenera ha ajudat a crear 67 noves empreses en l'últim any i mig

El servei d'Emprenedoria de Vallsgenera ha ajudat a crear 67 noves empreses en l'últim any i mig

El servei d'Emprenedoria de Vallsgenera ha ajudat a crear 67 noves empreses en l'últim any i mig

> En aquest període s’han atès a un total de 359 emprenedors per assessorar-los en els passos a fer a l’hora d’obrir una nova activitat

> Entre les facilitats, des de Vallsgenera s’ofereix assessorament personalitzat i especialitzat per la creació d’una nova activitat

El servei d’Emprenedoria de l’Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera ha atès des del 2017 fins ara a 359 emprenedors. Això s’ha traduït en la creació, en el mateix període, de 67 empreses, que se sumarien a les 274 que s’han creat entre els anys 2013 i 2016. Vallsgenera forma part de la Xarxa Emprèn del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat i des de l’institut municipal s’ofereix tot un seguit de serveis destinats a emprenedors, amb l’objectiu final d’incentivar la creació de noves empreses i nous llocs de treball.

Aquest dijous el regidor d’Empresa i Ocupació i president de Vallsgenera ha visitat una d’aquestes activitats creades a Valls. Es tracta de El Rebost de la Conxita, un establiment gastronòmic especialitzat en menjar per emportar per a celíacs i que ja ha patentat una salsa de calçots elaborada sense fruits secs.

El servei d’Emprenedoria de Vallsgenera ofereix informació, orientació i assessorament a emprenedors per a la creació d’una empresa. Així, a més de prestar formació especialitzada i individualitzada a cada cas concret, s’acompanya a l’emprenedor en el procés i se li ofereix un seguiment tècnic per a la consolidació de l’activitat, mediant fins i tot per tal de facilitar l’accés a finançament econòmic. Vallsgenera compta amb un servei de viver d’empreses perquè s’instal·lin les noves activitats de forma temporal en la seva arrencada. En aquest viver, cada empresa disposa d’uns espais propis i uns altres de compartits i poden iniciar l’activitat en uns equipaments amb serveis i infraestructures adequades i a uns costos inferiors als del mercat.

A més, els emprenedors compten amb serveis d’alfabetització digital de Vallsgenera –punt homologat TIC-, així com assessorament de les noves oportunitats de negoci pels projectes empresarials TIC i foment de l’ús de tecnologies en la gestió empresarial. Des de Vallsgenera s’organitzen setmanalment sessions informatives en grup en les que s’expliquen els ajuts que els emprenedors tenen al seu abast, les possibilitats de capitalitzar l’atur, les opcions de finançament i els passos a tenir en compte per obrir una activitat. A partir d’aquestes trobades es generen reunions ja individualitzades per tal d’ajudar a l’emprenedor i resoldre dubtes en tot el que necessiti: elaboració de pla d’empresa, assessorament laboral, fiscal i financer, recerca de subvencions i ajuts o, fins i tot, localitzar terrenys, naus industrials o establiments on instal·lar-se.

Es tracta d’un servei ampli i integral d’assessorament per analitzar tots aquells aspectes que influeixen a l’hora de crear una empresa i obtenir les majors probabilitats d’èxit. Cal tenir en compte que en l’últim any i mig s’han realitzat des de Vallsgenera 39 plans d’empresa per estudiar la viabilitat de les noves companyies.

Subvencions a joves emprenedors

Vallsgenera té a més línies pròpies de subvencions, en aquest cas específiques per a joves emprenedors. Els beneficiaris són aquelles persones físiques o jurídiques que iniciïn una activitat de negoci amb domicili social a Valls. La quantia màxima de la subvenció atorgada són 850 euros per projecte d’emprenedoria.

Podran obtenir la subvenció els joves emprenedors que compleixin els següents requisits:

- Tenir entre 18 i 35 anys.

- Estar en situació aturat inscrit com a demandant d’ocupació al SOC.

- Estar inscrit a la Borsa de Treball IMDL Vallsgenera.

- Estar empadronat al municipi de Valls amb una antiguitat de 6 mesos.

- Haver posat en marxa un projecte empresarial a la ciutat de Valls durant l’any en curs.

- Trobar-se al corrent de pagament de les seves obligacions tributaries fiscals i de Seguretat Social així com amb l’Ajuntament de Valls, en la data de la sol·licitud de la subvenció.

- Aportat justificant de la despesa superior a la subvenció.Estar donat d’alta com a usuaris del servei d’emprenedoria al Catalunya Emprèn, haver fet el Pla d’empresa i tenir certificat de viabilitat.

VALLS · 24 DE MAIG DE 2018