Presentació a Valls dels dos primers volums de l'Enciclopèdia Castellera

Presentació a Valls dels dos primers volums de l'Enciclopèdia Castellera

Presentació a Valls dels dos primers volums de l'Enciclopèdia Castellera

> L'acte de presentació de l'obra, editada per Cossetània Edicions, se celebrarà el proper dimecres 30 de maig al Saló de Sessions de l'Ajuntament de Valls

Cossetània Edicions ha editat els dos primers volums de l’Enciclopèdia Castellera, una obra dirigida per Xavier Brotons, que és una recopilació i actualització del món dels castells, amb la voluntat de recollir tota la informació sobre el fenomen casteller i que pretén esdevenir una obra de referència del món dels castells. Els primers volums editats estan dedicats a fer un repàs històric (volum 1: Dels antecedents al 1939 / volum 2: Del 1939 al 2016). El proper mes d’octubre està previst publicar el volum III de l’Enciclopèdia, “Tècnia i Ciència”. L’obra constarà de sis volums.

El dimecres, 30 de maig, a les 7 del vespre tindrà lloc la presentació de l’Enciclopèdia amb un acte públic  al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Valls. Està previst que durant l’acte de presentació, presidit per l’Alcalde de Valls, Albert Batet, parlin alguns dels autors de l’obra: Xavier Brotons (director), Àlex Cervello i Jordi Bertran.

El procés d’elaboració de l’Enciclopèdia castellera ha comptat amb la participació d’estudiosos i experts d’arreu de Catalunya que han sintetitzat l’evolució del món casteller al llarg dels darrers dos segles.

Els autors dels dos primers volums son: Eloi Miralles, Pere Ferrando, Àlex Cervello, Jordi Bertran, Xavier Güell, Joan Beumaula, Jordi Castanyeda, Josep Bargallo, Santi Terraza, Joan Bofarull, Jordi Surinach i Xavier Brotons.

El precedent de l’Enciclopèdia cal cercar-lo fa més de trenta any amb els dos volums de “Món casteller”, editatats per l’Editorial Rafel Dalmau, que va néixer de la iniciativa de Pere Català i Roca l’any 1980.

L’objectiu de l'Enciclopèdia és, per una banda, preservar i difondre un dels elements que configuren la identitat de Catalunya i que l'enciclopèdia esdevingui una obra de referència, i per l'altra, involucrar en aquest projecte tots els operadors del món dels castells: colles castelleres, administracions públiques, universitat, cronistes castellers, coordinadora de colles castelleres... Una iniciativa oberta i en la que hi participi tothom.

VALLS · 25 DE MAIG DE 2018