La Tercera Mostra de Cultures aplegarà tallers, música i gastronomia del món

La Tercera Mostra de Cultures aplegarà tallers, música i gastronomia del món

La Tercera Mostra de Cultures aplegarà tallers, música i gastronomia del món

> Es realitzaran activitats relacionades amb països com Marroc, Gàmbia, Senegal, Romania, Colòmbia, República Dominica i Xina

> La iniciativa, organitzada per la regidoria de Benestar Social, tindrà lloc al Pati aquest diumenge 17 de juny

El Pati de Valls serà l'escenari aquest diumenge dia 17 de juny de 17 a 21 hores de la 3a Mostra de Cultures. Aquesta iniciativa està organitzada per la regidoria de Benestar Social, en el marc del Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social i el Pla de Ciutadania i Immigració de Valls i l'organització s'ha encarregat a Batall Produccions, i pretén enfortir la interculturalitat, el coneixement i la relació de vallencs i vallenques de diferent procedència.

La Mostra de Cultures permetrà que els ciutadans de diverses nacionalitats podran apropar la realitat dels seus països d'origen, amb tastets gastronòmics, tallers, músiques, balls i sons. Entre els països representants de la Mostra de Cultures destaquen Marroc, Gàmbia, Senegal, Romania, Colòmbia, República Dominica i Xina, així com la comunitat gitana. Enguany es trasllada la Mostra de Cultures del maig al juny, fent-la coincidir així amb els dies previs de la Festa Major de Sant Joan.

A la mostra cada país participant comptarà amb un estand propi. Tots els que s'apropin podran tastar un dels plats preparats pels països presentats. La cultura gambiana hi serà representada a través de l'associació Gambenfaco, la magrebina mitjançant l'Associació Badr per la Integració. També hi seran presents l'associació Senegalesos de Valls i l'Alt Camp i col·lectius de Colòmbia, República Dominicana, Xina i Romania, així com el col·lectiu de dones nouvingudes que participen del projecte Dones en Xarxa.

La Mostra de Cultures inclourà diversos tallers i activitats com el de trenes africanes presentat per l'associació Senegalesos, una mostra de mobles típics a càrrec de l'associació Badr, taller de tatuatges amb henna a càrrec del col·lectiu de dones nouvingudes, un taller de cistelles de vímet presentat per l'associació sociocultural gitana, un taller de cal·ligrafia a càrrec de la comunitat xinesa i una mostra de vestits típics a càrrec de l'associació gambiana i la comunitat romanesa.

La programació de músiques i balls inclou la representació de balls colombians, Bachata (República Dominicana), música i ball de Romania a càrrec del grup Cristi de la Valcea i Asociatia Mihai Eminescu, l’actuació del grup de música gambiana Sam Sussoh Mandin Banda i del cantautor de rumba gitana Pedrito.

Valls és una ciutat amb un 14,6% de persones nouvingudes (segons dades de l'Idescat 2017) i l'objectiu des del Pla d'Inclusió i el Pla de Ciutadania i Immigració és treballar per afavorir la cohesió al municipi, concretament en aquest acte a través d'una proposta basada en la participació, el diàleg i el coneixement mutu.

VALLS · 13 de JUNY DE 2018