El Museu de Valls inaugurarà amb un concert musical una exposició dedicada al fons del Noucentisme

El Museu de Valls inaugurarà amb un concert musical una exposició dedicada al fons del Noucentisme

El Museu de Valls inaugurarà amb un concert musical una exposició dedicada al fons del Noucentisme

> L'exposició complementa la celebració del Centenari de la Biblioteca Popular (1918- 2018), exposant els fons d'art vinculats al període en què es va bastir l'edifici noucentista

> L'Orquestra Robert Gerhard acompanyarà l'acte d'obertura amb un concert musical

Aquest diumenge 17 de juny a les 11h el Museu de Valls presenta una nova exposició, aquest cop centrada en el seu fons sota el títol "El Noucentisme a la col·lecció del Museu de Valls". Vinculada als actes del centenari de la primera Biblioteca Popular de la Mancomunitat de Catalunya, el museu presenta una selecció de peces artístiques de l'època noucentista.

Contràriament a altres exposicions, en aquesta mostra hi domina l'escultura més que la pintura. Els autors representats són: Arístides Maillol, Esteve Monegal, Joaquim Sunyer, Josep Granyer, Marià Pidelasserra, Cèsar Martinell, Xavier Nogués, Rafael Solanic, Enric Casanovas, Josep Clarà i Manuel Humbert.

Del global de l'exposició destaquen el conjunt d'obres de Rafael Solanic, un escultor deixeble d'Esteve Monegal del qual també s'exposa una obra seva a la mostra. De Rafael Solanic hi destaquen un conjunt de vint peces entre figures i retrats, tant en dibuix com en escultura.

En l'època de la Mancomunitat, un dels temes que es va impulsar fou el cooperativisme. En aquest sentit hi podem trobar unes maquetes de cellers de Cèsar Martinell i diverses aquarel·les de construccions agràries realitzades per l'arquitecte. Martinell alhora va treballar amb el pintor Xavier Nogués, del qual el Museu de Valls guarda un dels plafons realitzats pel celler de Pinell de Brai, a més de diversos dibuixos preparatoris de les rajoles, que actualment es poden veure a l'edifici cooperatiu de Pinell.

D'Esteve Monegal es mostra la figura original en marbre de la Dona que es pentina, regalada l'any 1921 pels vallencs de Barcelona a la ciutat.

El Museu aprofitarà l'exposició per ensenyar una de les seves últimes adquisicions, una pintura de Marià Pidelassera, titulada Noia asseguda, de l'any 1929.

Un cop inaugurada la mostra, a les 11.30h, tindrà lloc un concert a càrrec de l'Orquestra Robert Gerhard, que maridarà les obres d'art amb les seves notes musicals.

Horaris d'obertura

L'exposició es podrà visitar fins el proper 26 d'agost en l'horari habitual: de dimarts a dissabte d'11 a 14 i de 17 a 20h i diumenges i festius d'11 a 14h.

VALLS · 14 de JUNY DE 2018