Valls i el Consell Comarcal amplien serveis d'empresa, formació i ocupació de Vallsgenera a tota la comarca

Valls i el Consell Comarcal amplien serveis d'empresa, formació i ocupació de Vallsgenera a tota la comarca

Valls i el Consell Comarcal amplien serveis d'empresa, formació i ocupació de Vallsgenera a tota la comarca

> Enguany Vallsgenera desplegarà programes oberts a aturats de tots els municipis de l’Alt Camp per millorar les seves opcions d’inserció laboral

> S’enforteix la col·laboració també en formació i emprenedoria

Vallsgenera, institut de desenvolupament local de l’Ajuntament de Valls, desplegarà enguany de manera integral els seus serveis al conjunt de municipis de l’Alt Camp. Avui, el president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Joan M. Sanahuja, i el president de Vallsgenera i regidor d’Empresa i Ocupació, Joan Carles Solé, han avançat les noves línies estratègiques de la col·laboració de les dues institucions en matèria de formació, empresa, emprenedoria i ocupació amb l’objectiu d’estendre els serveis a tota la comarca.

Vallsgenera i Consell Comarcal ja col·laboren estretament des de l’any 2014, però ara les dues parts han acordat ampliar-ne l’abast, una acció que reforça el paper de l’institut municipal vallenc com al centre de referència en ocupació i empresa a tota la comarca. Entre les principals novetats que està previst desplegar progressivament a partir de la tardor, Vallsgenera oferirà els seus serveis d’inserció laboral i recerca activa de feina obert també als aturats dels 23 municipis de l’Alt Camp. Així, els tècnics de Vallsgenera estendran les activitats d’ocupació, en especial les de prospecció de demandes laborals que puguin tenir les empreses amb l’objectiu d’obrir-ho a tots els ciutadans de la comarca en situació d’atur.

També els serveis de Vallsgenera d’inserció laboral estarà obert a aturats de tota la comarca, a través del desenvolupament d’itineraris individualitzats, d’orientació o el desenvolupament de tallers laborals, així com les accions formatives dirigides a millorar la qualificació professional de persones sense feina. Aquests són alguns dels principals serveis de Vallsgenera que, només durant l’any passat, va aconseguir assessorar i oferir formació ocupacional i laboral a 491 persones que van acabar trobant feina, amb índex d’inserció superiors al 60%. Ara, el Consell Comarcal podrà derivar els ciutadans de les localitats de l’Alt Camp a Vallsgenera que es podran beneficiar dels conjunts de serveis en matèria d’ocupació i lluita contra l’atur que ofereix l’institut municipal.

Vallsgenera i el Consell Comarcal ja col·laboren en polítiques de foment de l’emprenedoria, unes accions que també està previst ara reforçar. D’aquesta manera, Vallsgenera implementarà a l’Alt Camp els serveis bàsics i obligatoris de la xarxa Catalunya Emprèn de la que l’institut municipal de Valls en forma part. Així, entre les diverses accions, Vallsgenera posarà a disposició d’emprenedors de tota la comarca els serveis d’informació, orientació, formació i assessorament a emprenedors. Es col·laborarà a més amb el Centre d’Assessorament i Suport Virtual a les Iniciatives Empresarials de l’Alt Camp “Crossa”, un servei del Consell Comarcal destinat a emprenedors, autònoms, professionals i microempreses de la comarca que a més d’assessorament ofereix suport tecnològic a activitats de nova creació. En aquest sentit, la col·laboració entre el Consell i Vallsgenera té també com objectiu reforçar també el teixit empresarial i comercial de la comarca i per aquest motiu es vol treballar en xarxa a tot l’Alt Camp per afavorir la cooperació entre emprenedors per afavorir així el seu creixement i la seva competitivitat.

Les dues institucions han subratllat que el treball coordinat ha de permetre evitar duplicitats en la cartera de serveis i ampliar l’eficàcia i abast del conjunt de programes ocupacionals i d’emprenedoria per les persones en atur o a les que tenen un projecte empresarial a desenvolupar a la comarca. Per aquest motiu, els ajuntaments de l’Alt Camp, a través del serveis de joventut i benestar social del Consell Comarcal podrà derivar a persones en situació d’atur perquè puguin optar a les línies de formació laboral i recerca activa de feina de Vallsgenera.

VALLS · 19 de JULIOL DE 2018