Sessions informatives als barris per al procés de pressupostos participatius 2019

Sessions informatives als barris per al procés de pressupostos participatius 2019

Sessions informatives als barris per al procés de pressupostos participatius 2019

> Fins al 30 de juliol, els ciutadans podran presentar les seves propostes

Obert el procés de presentació de propostes ciutadanes als pressupostos participatius per al 2019 de Valls, s’han iniciat també les sessions informatives als barris. Aquest dijous dia 19 de juliol s’han celebrat les dues primeres, en concret a Fontscaldes i a Casa Caritat, en el que és l’inici d’un conjunt de sessions informatives i de debat ciutadà que s’allargaran fins el 30 de juliol amb el següent calendari:

-    Local Social Barri de les Comarques: 23 de juliol, 20h
-    Centre Cívic Pisos de Clols: 23 de juliol, 20h
-    Centre Cívic de Valls (C/Sant Pere, 2): 25 de juliol, 20h
-    Local Barri Colla Vella: 25 de juliol, 20h
-    Sala de Formació del pavelló del Fornàs: 30 de juliol, 20h

Aquestes sessions informatives obertes i descentralitzades per barris serveixen per detallar totes les etapes del procés de pressupostos participatius i alhora facilitar que els veïns puguin presentar-hi també les seves propostes de projectes. En aquest sentit, s’ha dissenyat una dinàmica participativa, incentivant així el debat i el treball conjunt dels veïns de cada zona a l’hora de seleccionar projectes. La sessió d’ahir a Fontscaldes la va presentar Jordi Cartanyà, primer tinent d’alcalde, mentre que la de Casa Caritat va anar a càrrec de Núria Gavarró, regidora de Participació Ciutadana i Igualtat. En aquestes sessions, tècnics de CERES van dinamitzar el debat entre els assistents que van acabar consensuant, per a cadascuna de les dues trobades, cinc projectes.

A més però els ciutadans podran presentar on-line les seves propostes a títol individual fins el 30 de juliol a través del web http://www.valls.cat/pressupostos-participatius-2019. En aquests casos, el ciutadà pot presentar fins a un màxim de 3 propostes a títol individual, detallant cadascuna d’elles i indicant també les dades personals (nom, DNI i telèfon i/o e-mail de contacte). En cas de dubte de com presentar la proposta on-line a títol individual, l’interessat es podrà adreçar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (plaça del Blat, 1) on el seu personal oferirà l’ajuda necessària. Poden presentar propostes els ciutadans majors de 16 anys i empadronats a Valls.

Properes etapes del procés
El procés de pressupostos participatius per al 2019 arriba amb importants novetats. Així, a més de les sessions informatives descentralitzades als barris, la dotació econòmica s’ha incrementat fins als 200.000 euros, el que representa un 43% més que el 2018. El protocol de pressupostos participatius estableix els criteris que han de complir les propostes. Així, a més de no poder superar el total de 200.000 euros previstos per al 2019 en pressupostos participatius, les actuacions proposades han de ser de competència municipal i d’interès general per a la ciutat o un barri. També han de ser projectes amb un cost de manteniment posterior sostenible, que no suposin contractació de nou personal i que tampoc tinguin afectació en el pressupost de més d’un any. Tampoc no es poden presentar propostes incloses dintre d’altres actuacions vinculades a la recepció de possibles subvencions d’altres administracions.

El procés, un cop els ciutadans hagin fet les seves propostes de projectes aquest mes de juliol, continuarà amb la priorització de les mateixes en el cas que se n’hagin presentat moltes, amb un procés de deliberació a través de sessions de debat. Durant el mes de setembre, una comissió tècnica valorarà la viabilitat de totes les propostes d’acord amb el que estableix el protocol i calcularà la inversió necessària per a cadascuna d’elles. Les votacions populars de les propostes seleccionades s’efectuarà el mes d’octubre d’aquest mateix 2018, amb l’objectiu que les més votades es puguin incloure ja en els pressupostos municipals per al proper exercici.

>> Web www.valls.cat/pressupostos-participatius-2019

 

 

VALLS · 20 de JULIOL DE 2018