Principals acords de Junta de Govern

Principals acords de Junta de Govern

- Adjudicació definitiva museografia Museu Casteller de Catalunya. La Junta de Govern ha aprovat adjudicar de manera definitiva el concurs per les obres i treballs d’instal·lació de la museografia de Món Casteller · Museu Casteller de Catalunya a la Unió Temporal d’Empreses que encapçala la firma Croquis i a la que s’hi sumen les companyies BTM Sound i Eurocatalana Obres i Serveis. L’import d’adjudicació dés d’1.660.227 euros IVA inclòs i contempla el subministrament i instal·lació completa de tota la museografia dissenyada per l’escenògraf i museògraf Ignasi Cristià, a més de les obres d’adequació inherents de l’edifici del Museu Casteller, obra de l’arquitecte Dani Freixes. Aquesta és l’última de les fases per completar aquest equipament cultural i turístic que s’ha aixecat a la plaça del Blat de Valls, Km0 del fet casteller, que impulsa el consorci integrat per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres. L’empresa barcelonina Croquis, amb prop de 40 anys d’experiència i una de les firmes amb major reconeixement a Catalunya en la producció, muntatge i instal·lació de projectes museogràfics, és qui liderarà els treballs. Entre els projectes més recents de Croquis sobresurt la producció de la museografia permanent del pavelló de Sant Salvador dins el recinte modernista de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau a Barcelona, però també la de l’històric castell medieval de Soutomaior a Pontevedra o el reobert Museu de Menorca, el museu de capçalera d’aquesta illa a Maó. La mateixa firma ha estat responsable dels treballs museogràfics de part de l’exposició permanent al Born Centre Cultural, a més de mostres temporals que han viatjat arreu com la dedicada a l’arquitecte Antoni Gaudí i a la Sagrada Família que es va poder contemplar al Vaticà l’any 2011, comissariada pel crític i historiador Daniel Giralt-Miracle. Croquis ha treballat en espais expositius a Catalunya tan diversos com la Pedrera, el Parc Güell, la Sagrada Família, el Centre d’Art Santa Mònica, el Palau de la Música, L’Auditori, i museus com el Nacional d’Art de Catalunya, el Marítim, el d’Història de la Ciutat, el del Disseny i el de la Música, tots a Barcelona; el de la Ciència i la Tècnica de Terrassa o el Diocesà i Comarcal de Lleida; i també a l’Abadia de Montserrat o a l’església romànica de Salardú a la Vall d’Aran, entre molts altres. Alguns dels treballs expositius en què ha participat Croquis han viatjat per tot Europa i per mig món, des del Brasil, Argentina, Xile o Mèxic fins a Xina i Japó.

> Més informació sobre el projecte museogràfic

- Sol·licitud de subvenció per la contractació de joves en pràctiques. La Junta de Govern ha aprovat sol·licitar al departament de Treball, Afers Socials i Famílies una subvenció de 110.000 euros destinades a la contractació en pràctiques a l’Ajuntament de joves beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil. En concret, s’ha sol·licitat subvenció per la contractació de 10 persones en diferents departaments i organismes municipals, entre ells Joventut, Museu de Valls, Museu Casteller, Comunicació, Ocupació, Biblioteca Carles Cardó, Via Pública, Activitats, Comerç i Benestar Social.

- Aprovació del conveni amb l’AAEET per la revista Cultura. La Junta ha aprovat el conveni que regula la subvenció de l’Ajuntament de 6.000 euros a l’Associació d’Alumnes i Exalumnes de l’Escola del Treball per l’edició de la revista Cultura.

Altres informacions d’interès

- Signatura del conveni amb Passabarret. El regidor de Cultura i president de Xarxa de Cultura, Marc Ayala, i la representant de la Companyia Passabarret han signat el conveni que regula la concessió d’una subvenció econòmica de 3.000 euros per al funcionament ordinari de l’entitat, en especial per la tasca que realitza de promoció de la cultura popular i les arts circenses.

> Descarregar fotografia

- Signatura del conveni amb l’associació de veïns del barri Colla VellaEl president de l’Associació de Veïns de la Colla Vella, Francesc Gadea, i l’alcalde de Valls, Albert Batet, acompanyat per la regidora de Via Pública i Serveis, Dolors Farré, han signat el conveni que estableix una subvenció municipal de 500 euros per l’exposició organitzada per l’entitat amb motiu de la commemoració del 50è aniversari del barri.

> Descarregar fotografia

VALLS · 5 DE SETEMBRE DE 2018