La Regidoria de Mobilitat ha implantat el sistema "Park&Ride" per fomentar el transport públic

La Regidoria de Mobilitat ha implantat el sistema "Park&Ride" per fomentar el transport públic

La Regidoria de Mobilitat ha implantat el sistema "Park&Ride" per fomentar el transport públic

> La mesura, que consisteix en habilitar aparcaments a les estacions d’autobús i ferrocarril, ha entrat en marxa aquest passat mes d’agost

> Ja es pot sol·licitar la targeta per estacionar en aquestes places amb una tarifa reduïda

> Aquesta mesura s’ha posat en marxa gràcies a la creació de la tarifa reduïda de Zona Blava (Park&Ride) amb l'objectiu de fomentar el transport públic interurbà i millorar la mobilitat en l'entorn de les estacions de transport públic

L'Ajuntament de Valls ha adaptat aparcaments per a facilitar que els ciutadans que estudien, treballen o hagin de viatjar de forma periòdica fora de la ciutat puguin accedir amb facilitat al servei de transport públic interurbà. Per aquest motiu les zones on s’ha aplicat aquesta mesura són les pròximes a l'estació d'autobusos i a la part del passeig de l’Estació més propera a l’estació de ferrocarril, per facilitar que els ciutadans puguin estacionar el seu vehicle privat per després agafar el tren o autobús a altres poblacions.

De moment s’han creat 4 noves places en total, ampliables en el futur en funció de la demanda que tinguin. Aquestes places que s’han canviat de la tarifa normal de Zona Blava a la tarifa més tova Park&Ride, estan senyalitzades adequadament i pintades amb color taronja per diferenciar-les fàcilment.

Aquesta mesura tindrà un cost de tarifa més econòmic respecte la resta de zones blaves, en concret, de 0,50 euros per mig dia i d'1 euro per un dia sencer. La nova modalitat d'estacionament respon a la necessitat de millorar la gestió de la mobilitat a Valls amb l'objectiu de reduir els desplaçaments de vehicle privat incentivant així la utilització de transport públic interurbà.

El passat mes d’agost ha entrat en funcionament la nova tarifa que rep el nom de 'Park&Ride' (Aparca i desplaça't). L'objectiu principal d'aquest és dissuadir les persones de fer servir el cotxe per accedir al centre d'una ciutat, oferint-los una alternativa competitiva i de qualitat, basada en l'estacionament del vehicle prop de les estacions de tren i autobús i el posterior desplaçament mitjançant el transport públic.

La mesura va dirigida a aquells usuaris que per raó d'estudis o de treball utilitzen el vehicle privat per arribar a l'estació de trens o d'autobusos per desplaçar-se posteriorment a una altra població de pas per les línies de transport públic.

Les persones interessades a utilitzar aquestes places d'estacionament s'hauran de registrar a les dependències de VIAS S.A.M. a la muralla de Sant Antoni, 8, on cal presentar l'acreditació de treballar o estudiar en algunes de les poblacions on s'agafa l'autobús o el tren. Una vegada registrades rebran una targeta identificativa per a deixar en lloc visible a l'interior del vehicle que caldrà acompanyar d'un tiquet de 0,50€ o d'1€, ja sigui per una estada de mig dia o dia sencer.

VALLS · 5 DE SETEMBRE DE 2018