Fase final de la campanya informativa de proximitat sobre la recollida selectiva de residus

Fase final de la campanya informativa de proximitat sobre la recollida selectiva de residus

> Una informadora ambiental fa campanya de proximitat a l’entorn de les zones de contenidors de recollida de residus

A finals d’octubre acabarà la campanya informativa sobre la recollida selectiva dels residus que s'està realitzant a diferents punts de la ciutat de Valls des del 12 de setembre. Aquesta campanya dóna continuïtat a una altra de característiques similars que es va dur a terme l’any 2017.

Una informadora recorre la ciutat, fent campanya de proximitat parlant directament amb les persones que van a llençar els residus als contenidors. Dóna informació i consells a aquelles que ja separen els residus i soluciona possibles dubtes sobre què cal dipositar a cada contenidor. També explica a les persones que no separen els residus els motius mediambientals i econòmics pels quals cal fer-ho, així com l'existència de serveis com la recollida d'andròmines, la possibilitat d'obtenir descomptes a la taxa de residus si s'utilitza la deixalleria, etc.

Els objectius de la campanya són reduir la quantitat de residus que van a parar al contenidor gris de resta i incrementar els residus que són recollits selectivament, ja que des de fa diversos anys el percentatge de recollida selectiva a Valls es troba estancat al 40%. A més, també es vol reduir el percentatge d'impropis (tot allò que es diposita als contenidors de recollida selectiva però que no hauria d'anar-hi) i el correcte dipòsit del residus dins dels contenidors.

Cal recordar que tot allò que es diposita al contenidor gris acaba sent incinerat, mentre que si es diposita als contenidors de recollida selectiva es pot reciclar. A més, la gestió dels residus dipositats al contenidor gris comporta una penalització econòmica a l'ajuntament que s'ha de repercutir en el rebut de la recollida de residus.

Aquesta campanya és executada pel Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament i és finançada íntegrament pels sistemes integrats de gestió (SIGs) Ecoembes i Ecovidrio, encarregats de la gestió dels sistemes de recollida selectiva d'envasos de vidre, envasos lleugers i paper/cartró. El cost de la campanya és de 4.834,00 € sense IVA.

VALLS · 18 D'OCTUBRE DE 2018