Es liciten les obres de construcció de la futura pista esportiva del Vilar

Es liciten les obres de construcció de la futura pista esportiva del Vilar

La Junta de Govern ha aprovat el plec de clàusules i la licitació pública de les obres de construcció de la pista poliesportiva de la zona esportiva del Vilar per un import de 331.372,50 euros IVA inclòs. El projecte preveu transformar completament un àmbit de 2.650 m2 de la zona esportiva del Vilar -a l'espai de l'antiga piscina- amb l’objectiu de construir-hi una pista que estarà adaptada per a la pràctica del futbol de sala, bàsquet, handbol, patinatge i hoquei. La pista tindrà unes dimensions de 44x22 metres, però a més també contempla la millora urbanística de tot l’espai i l’eliminació de barreres arquitectòniques per permetre la total accessibilitat a les noves instal·lacions. A la vegada, es construirà un nou mur perimetral a tot l’àmbit, es modernitzaran les xarxes de serveis i s’instal·laran nous punts de llum a tota la instal·lació. El terra de la pista serà polivalent per a la pràctica de tot tipus d’esports i el projecte ja preveu l’equipament amb porteries i cistelles. A més, s’habilitarà un altra zona del mateix espai amb més cistelles de bàsquet que serà complementària a la pista central. Aquesta és una obra finançada pel Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona amb una subvenció de 255.822 euros.

> Descarregar imatge projecte

 

ALTRES ACORDS DE JUNTA DE GOVERN

- Aprovació definitiva del projecte de reurbanització del passeig dels Caputxins. La Junta de Govern ha aprovat, de manera definitiva, el projecte d’urbanització del Passeig dels Caputxins, carretera del Pla i carrers adjacents, per un import d’1.445.026 euros IVA inclòs. L’obra inclou tots els vials que enllacen el passeig dels Caputxins amb la carretera del Pla, en concret, els carrers de Veciana, Maria Codina, Priorat del Lledó, Sant Magí i Francesc Rodon i Queralt, mentre que la reforma de la plaça Font de la Manxa no s’ha contemplat ara en el projecte amb la previsió d’executar-la en fases posteriors. La reurbanització del passeig dels Caputxins posarà en valor els elements patrimonials en aquesta passeig de 185 metres de longitud. Així, a la part alta s’ha previst una plataforma viària a un sol nivell que unirà els edificis històrics de l’església de la Mare de Déu del Lledó, la Biblioteca Popular i la Casa de Cultura. En aquest extrem del passeig s’empraria un paviment diferenciat, s’eliminarien els aparcaments per alliberar la zona de cotxes estacionats i la secció de vial seria a un sol nivell. D'aquesta manera, es crearia l'efecte urbanístic d'un espai en format de plaça al final de passeig dels Caputxins que destacaria visualment aquesta cruïlla presidida pels tres edificis. De manera similar s'actuaria al principi del passeig, a la cruïlla amb la plaça Font de la Manxa que presideix el monument als Xiquets de Valls que l'any 1969 va erigir l'escultor vallenc Josep Busquets. També s'ha projectat una plataforma viària a un sol nivell que faria més fàcil i còmoda aquesta cruïlla per als vianants, a més de diferenciar el tipus de paviment per conformar també una plaça al voltant del monument. En la resta del passeig es manté la configuració actual amb l'espai central per a vianants de 7 metres d'amplada, renovant això sí tot el paviment. Es conservarien els arbres i també els punts de llum actuals característics del passeig, tot i que es restaurarien i es modernitzaria la instal·lació elèctrica i es canviarien a tecnologia led per augmentar així lluminositat i reduir consum energètic. Les voreres laterals s'ampliarien fins com a mínim als 1,2 metres. El projecte prioritza en molts punts la mobilitat dels vianants, especialment a les cruïlles amb els carrers Veciana, Maria Codina, Priorat del Lledó i Sant Magí. En aquest punts, el vianant no haurà de baixar i pujar de la vorera per creuar el carrer, sinó que la vorera tindrà continuïtat al mateix nivell i tindrà una amplada de més de 3 metres. També la major part de passos de vianants són elevats i adaptats per fer-los més còmodes, per garantir que els vehicles redueixin la marxa de circulació. A més, els passos de vianants inclouen paviment especial adaptat a normativa que indica l'existència d'una cruïlla a les persones cegues i les guia per on creuar-la.

- Subvencions al moviment veïnal. La Junta de Govern ha aprovat la concessió d’una subvenció de 26.758 euros a les diferents associacions de veïns de Valls com a col·laboració municipal a les activitats que impulsen aquestes entitats. En concret, s’han concedit subvencions a les associacions de veïns de la Xamora (1.721 euros), Mas Clariana (1.936), barri Colla Vella (1.075), Francesc Clols (1.505), Barri Alt Camp (2.760), les Fonts del Lledoner de Fontscaldes (1.828), Portal Nou (645), Santa Gemma (1.371), el Fornàs (1.505), la Vallvera (1.290), les Comarques (2.975), Barri Antic (2.402), Sant Josep Obrer (2.079) i la Fraternal (3.657).

- Subvenció a la Coral Aroma Vallenca. La Junta ha donat llum verd a la subvenció municipal de 5.000 euros a la Societat Coral Aroma Vallenca. El conveni entre l’Ajuntament i l’entitat regula la col·laboració econòmica de l’Ajuntament amb les activitats ordinàries de l’entitat i, de manera especial, amb l’edició del llibre amb motiu del 150è aniversari de la coral.

VALLS · 23 D’OCTUBRE DE 2018