Marta Marco, Clara Segura i Daniela Feixas interpreten "Les noies de Mossbank Road"

Marta Marco, Clara Segura i Daniela Feixas interpreten "Les noies de Mossbank Road"

Marta Marco, Clara Segura i Daniela Feixas interpreten "Les noies de Mossbank Road"

> El muntatge es podrà veure aquest divendres al Centre Cultural de Valls

> Aquesta emotiva crònica d’una amistat ha comptat amb 30.000 espectadors a Barcelona

> Dissabte arriba la gala familiar amb Pallassos sense fronteres al Principal

“Les noies de Mossbank Road”, una obra basada en el text de l’anglesa Amelia Bullmore, amb traducció a la llengua catalana de Roser Batalla i direcció de Sílvia Munt, s'ha convertit en el fenomen teatral de la temporada a Catalunya, gràcies a la temàtica tractada. La història de l'amistat incondicional entre tres dones al llarg de les seves vides n’és l’eix conductor. La interpretació de les tres grans actrius Marta Marco, Clara Segura i Daniela Feixas ha permès que hagi estat reconeguda amb un guardó exaequo a la millor actriu principal als Premis de la Crítica d’aquest 2018, així com que només a Barcelona ja l’hagin vista més de trenta mil espectadors. La funció es podrà seguir a Valls aquest divendres 16 de novembre al Centre Cultural de Valls a les 21 h.

La història parla de l'amistat sorgida en un espai de llibertat com és un pis d'estudiants. Aquí, les protagonistes, entre els 18 i els 19 anys, faran l'estirada juntes i descobriran qui són per primera vegada. Tot allò que compartiran serà tan pur i tan autèntic, que les marcarà tota la vida. Malgrat les seves diferències, els tres personatges femenins -la Di, la Viv i la Rose- acabaran transformant aquesta casa en una nova llar i formaran una nova família. En aquesta època construiran a Mossbank Road el que serà ja per sempre el seu refugi, on sembla que res dolent no els pot passar.

La cara més fosca de la vida, però, interromprà aquest paradís. Un fet inesperat les afectarà profundament fins al punt que, a partir d'aleshores, marcarà les seves decisions i determinarà el seu futur. L'etapa d'estudiants té data de caducitat i Mossbank deixarà de ser un lloc físic per convertir-se en un espai interior que les acompanyarà sempre.

El paradís perdut

Sílvia Munt, la directora de l’espectacle, parla del paradís perdut, una època de l’existència on tot és nou, i afirma que “tots hem viscut un moment a la nostra vida en què hem pensat que érem lliures, en què hem cregut que érem prou forts per dirigir el nostre destí i que l'amistat era l'únic refugi possible”. Referint-se a l’autora del text, Amelia Bullmore, Munt assegura que “ens ofereix la possibilitat de reviure aquest estat de glòria amb tres personatges que reflecteixen tres maneres de ser i d'entendre la vida molt diferents, tres noies que es troben a la universitat, amb tres personalitats ben diferents que ens commouen i es fan estimar”.

“Les noies de Mossbank Road” és una obra escrita l’any 2013 per la popular autora i actriu anglesa Amelia Bullmore. Estrenada al Hasmptead Theatre, es va traslladar al West End londinenc a principis de 2015 i va ser acollida amb un gran èxit de públic i de crítica. En la versió catalana, l’escenografia és a càrrec d'Enric Planas, la il·luminació de Sam Lee i els audiovisuals de Raquel Cors i Daniel Lacasa. La producció porta el segell de Bitò.

Escola de l’espectador

Els quinze minuts previs a l’espectacle comptaran amb preludi musical que en aquest cas anirà a càrrec de l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls. L’activitat s'inscriu dins el programa d’accions destinat a fomentar la creativitat artística local i el jove talent vallenc.

Acabada la funció, l’espectacle comptarà amb un col·loqui post-funció amb les actrius protagonistes, moderat per Jaume Descarrega, de la delegació tarragonina del Col·legi de Psicologia de Catalunya. L’activitat s’inscriu dins les activitats de l’Escola de l’Espectador dels Teatres de Valls, que promou el consistori de la ciutat des de la Xarxa de Cultura. Es realitzarà a la Cafeteria del Centre Cultural.

I dissabte Pallassos sense fronteres

El cap de setmana tindrà doblet artístic dins la temporada estable professional dels Teatres de Valls. Així dissabte 17 de novembre a les 18 h, el Teatre Principal acull la Gala de l’organització humanitària Pallassos sense fronteres, amb un espectacle en què la recaptació tindrà un caire estrictament benèfic. L’entitat té la seu de les comarques tarragonines establerta a la ciutat de Valls. Aquests clowns porten 25 anys duent els somriures allà on pràcticament s’han acabat.

Les pallasses i pallassos del Camp de Tarragona han fet expedicions a Jordània, el Líban o Angola, i ara mostren com s’ho fan per estampar una rialla a les cares de petits i grans, bé sigui al costat de casa, bé sigui a l’altra punta del món. L’espectacle familiar és un cabaret de circ i pallassos per descobrir que tots portem un infant a dintre i perquè siguin molts més els que puguin tornar a somriure amb les bogeries i excentricitats dels més atrevits.

Mitja hora abans de la funció, dins l’Escola de l’espectador, l’activitat El racó dels petits inquiets disposarà contes per tafanejar i llegir al vestíbul del mateix Teatre Principal.

Localitats i promocions

Les localitats es poden adquirir les 24 hores al web www.ticketea.com , al telefon 902 044 226, i a les taquilles del Teatre Principal dimecres a la tarda i divendres al matí. El mateix dia de la funció es podran obtenir a les respectives taquilles del Centre Cultural o del Teatre Principal, des d’una hora abans del seu inici. En l’espectacle “Les noies de Mossbank Road” també es podrà gaudir de la nova Promo3 amb entrades a 3 euros per a les persones amb situació d’atur, així com, els darrers 30 minuts abans de la funció, de la Promoció Jove amb localitats a 3 euros per als menors de 30 anys.

VALLS · 14 DE NOVEMBRE DE 2018