Mobilitat Sostenible i Segura

Mobilitat Sostenible i Segura

mobilitat

Des de la Regidoria de Mobilitat de Valls apostem per aconseguir una mobilitat més eficient, sostenible i segura, oferim les eines suficients perquè els ciutadans prenguem consciència i canviem els nostres hàbits de desplaçament. Projectes com la implantació del trànsit pacificat al barri antic, els aparcaments de bicicletes i el carril bici que estem dissenyant configuraran l'eix principal de ciclables de la nostra ciutat que comunicarà el Barri Antic amb el polígon industrial, per aconseguir una reordenació de la mobilitat segons les formes més respectuoses de desplaçar-se perquè vianants i bicicletes tinguin prioritat a la ciutat.

Aquest canvi d'hàbits en la mobilitat ens aportarà grans beneficis: evitarem la congestió de vehicles motoritzats al centre de la ciutat i en les hores puntes als col·legis, i a la vegada millorarem la nostra salut amb l'exercici moderat que suposa una passejada a peu. La reducció de gasos tòxics que assolirem reduint els desplaçaments en vehicles motoritzats és un altre dels incentius per plantejar-nos aquest canvi de costums a l'hora de desplaçar-nos per Valls.

 

Gestions d'Interès

 

 • Transit Pacificat

  Al Barri Antic, prioritat pels vianants i bicicletes

  La Regidoria de Mobilitat, en la línia de donar prioritat a vianants i bicicletes a la ciutat de Valls, ha concretat el pla de pacificació del trànsit al Barri Antic, amb una nova senyalització viària vertical i horitzontal que marca els límits de velocitat de circulació de vehicles i estableix la prioritat per a vianants i bicicletes. La Regidoria també ha apostat per dotar el barri de 80 places d'aparcament per a bicicletes distribuïdes en deu punts diferents.

   

  La nova senyalització estableix clarament la prioritat de pas de vianants i bicicletes i així, el tomb de muralles (muralles de Sant Antoni, del Castell, de Sant Francesc, del Carme i el Portal Nou) es converteixin en vies compartides entre vehicles motoritzats i bicicletes. D’aquesta manera, les muralles i el carrer de Sant Francesc tenen limitada la velocitat a 30 Km/h, mentre que a l’interior de carrers del Barri Antic la velocitat màxima és de 20 Km/h.

   

  Aquestes mesures fomenten els desplaçaments a peu i milloren el confort i la major seguretat dels vianants com a protagonistes de la nova ordenació. D’aquesta manera, en el pla de pacificació del trànsit de vehicles al Barri Antic es fomenta la cohesió social, la seguretat viària i la qualitat ambiental com a triple objectiu per tal d’aconseguir una mobilitat més eficient, sostenible i segura.

 • Descàrrga pla de mobilitat

 • Horaris i telèfons de contacte

   

  Horari d'atenció: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h

  Adreça: Muralla de St. Antoni, 8      -     Telèfon: 977 609 083
  Adreça electrònica: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

fullet TRANSIT zona 30 1      fullet TRANSIT zona 30 2

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat