Dzmitry Zhyhunou guanya la Clàssica Xavi Tondo

Per tercer any consecutiu Valls ha acollit la cursa ciclista més important de la demarcació, puntuable per a la Copa d'Espanya elit sub-23. Dijous (21.30h. i 23.30h.) TAC12 emetrà un extens resum de la prova.

Vam començar amb sol, mirant com sempre cap al cel per recordar Tondo. I també per preguntar-nos si somiàvem o no davant la il·lustra presència de Joaquim "Purito" Rodríguez com a director de la tercera edició.
I vam acabar tan mullats com la Moto 1 de TAC12. El recorregut de la Clàssica Xavi Tondo convenç l'organització de la Copa d'Espanya elit sub23. Per això és la penúltima prova del calendari.... Decisiva.

Amb 50 quilòmetres inicials de tempteig per municipis com Bràfim, El Pont d'Armentera o el Pla de Santa Maria, a partir de la Meta Volant 1 de Valls va iniciar-se la part més interessant perquè és on va començar el primer dels dos tombs pel recorregut final, amb ascensos dobles al Coll de Belltall, de 3ª categoría, i al Coll de Lilla, de 2ª.

Intents, moltíssims. Però cap d'ells va fructificar. És a dir que no va repetir-se la historia del 2017 quan una escapada a Belltall va sentenciar la Clàssica.
També va provar sort el Team Compak, l'altre clàssic, el sempre batallador Club CIclista Camp Clar. Però no era el dia de ningú. O d'algú sí. D'un equip, el Lizarte, que manté la primera plaça de la general amb Antonio Jesús Soto i que s'emporta la Clàssica, a l'esprint i gràcies al bielorús Dzmitry Zhyunou.

L'entrega de premis sempre es fa llarga, sobretot comparada amb la intensitat d'una cursa de 170 quilòmetres amb ritme alegre perquè el pilot principal va necessitar menys de 4 hores PER completar-la. Uns 170 ciclistes van competir a Valls i són el futur del ciclisme, aviat molts d'ells seran professionals.

El cap de setmana es disputarà l'última prova de la Copa d'Espanya.