DIADA DE SANT JOAN

 • Data: 24/06/2016
 • Tipus d'acte: Festa Major de Sant Joan

 

Durant tota la jornada, Casa de la Vila i Capella del Roser, exposició de la imatgeria del Seguici Cerimonial: gegants, ós, bous, mulassa, lleó i àliga.

 

 • Hora: 8 hores
 • Lloc: carrers de la ciutat

Toc de matinades pels grallers i timbalers:

 

des de la plaça del Blat: Escola de grallers Colla Joves i EspaiTrad

des de les vivendes de la Colla Vella: Vella dels Xiquets de Valls

des de l’estació de ferrocarril: els Vernets

des del convent de les Mínimes, c. Sor Filomena Ferrer: L'Esperidió

des de l’hotel Class: els Vinardells

des de la Creu Roja: So Nat

des de la Font de Santa Magdalena: els Blu's

des de la plaça del Carme: els Cofins

Sant Joan és un castell calidoscòpic. Mentre la nit de ben segur s’ha allargat, de bon matí els grallers, timbalers i castellers escampen la celebració arreu de la ciutat. Els sonadors de les colles renoven la cita amb el monument als Xiquets de Valls, mentre que la majoria de formacions acaben al quilòmetre zero casteller.

 

 • Hora: 9 hores
 • Lloc: des del passeig de l’Estació

Galejades pels trabucaires de la UAF.

Organitza: UAF.

Itinerari: passeig de l’Estació, Anselm Clavé, Quarter, Teatre, Jaume Huguet i el Pati.

 

 • Hora: 10 hores
 • Lloc: Club Tennis Plana d'en Berga

Campionat obert de pàdel Ciutat de Valls - Categoria mixta.

Organitza: Club Tennis Plana d'en Berga.

 

 • Hora: 10:30 hores
 • Lloc: des de la plaça del Blat

L’Anada a Ofici, amb el drac, els quatre gegants, la mulassa, el lleó que s’incorpora en aquest acte, l’àliga de la ciutat amb els aligons i els grups de sonadors, davant la bandera de la ciutat i la corporació municipal, escortades per la policia local de gala. Cada cop menys íntima, aquesta Anada destil·la aromes de barri antic.

Itinerari: des de la plaça del Blat, pels carrers Major, Jueus, Escrivania i l’Església fins a l’església arxiprestal de Sant Joan.

Tot seguit, davant l’església de Sant Joan. Bonica Entrada de la bandera de la ciutat, saludada pels elements del seguici cerimonial i pels morterets de la Pirotècnia Catalana, mentre el campanar efectua el toc d’entrada a l’Ofici cridant a la celebració eucarística.

Durant l’ofici les figures de la imatgeria romanen a plaça de l’Església.

 

 • Hora: 11 hores
 • Lloc: església de Sant Joan

L’Ofici solemne en honor del gloriós patró, Sant Joan Baptista. La seva relíquia serà exposada a l’altar major durant la cerimònia litúrgica, acompanyada per l’orgue i per la Coral.

Acabat l’ofici, des de la porta de Sant Joan. Tornada del drac, els gegants, la mulassa, el lleó i l’àliga, la bandera de la ciutat i la corporació fins a la Casa de la Vila.

 

 • Hora: 12:15 hores
 • Lloc: plaça del Blat

Les balladetes del migdia amb la participació del drac, l’ós, la conjunta dels nans i gegants, el bou, el bou tradicional, la mulassa, el lleó i l’àliga amb els aligons. Els grups de grallers i les mitges cobles interpreten les tonades des de la balconada central de Ca Segarra.

 

 • Hora: 12:30 hores
 • Lloc: plaça del Blat

Entrada de les colles dels Xiquets de Valls a la plaça al ritme de les gralles i timbals amb el bulliciós Toc d’Entrada, havent-se concentrat als respectius locals.

Acabades les balladetes, interpretació d‘Els Segadors’, himne nacional de Catalunya per la Fanfara de Torredembarra.

 

 • Hora: 13 hores
 • Lloc: plaça del Blat

L’actuació castellera de la Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Vella dels Xiquets de Valls. Cada colla completa el seu torn en la ronda abans de donar pas a l’altra agrupació, mentre la diada es desenvolupa amb tres rondes més una de pilars. Es clou amb els típics pilars de cinc al balcó.

Retransmissió castellera en streaming a càrrec d’El Vallenc.

Retransmissió castellera en directe per TAC12 i la Xarxa de Televisions Locals.

 

 • Hora: 18 hores
 • Lloc: plaça de l'Oli

Cafè concert sota l’ombra del tendal. Les inxes despertaran la tarda amb el rescat de peces pràcticament perdudes o de noves dreceres en el repertori. Sis formacions de primera com els grallers penedesencs els Vinardells, els Vernets de Vilafranca, els Cofins de l’Arboç, els So Nat i l’Esperidió, ambdós de Tarragona, així com la cobleta Els Teclers, ho brodaran.

 

 • Hora: 19 hores
 • Lloc: des de la plaça del Blat

El Tomb del Poble. Seguici cerimonial, que surt al complet per segon cop durant Sant Joan, amb el drac, el ball de diables, l’ós amb els trabucaires, el ball de gitanes, els nans, els gegantons, els gegants, el bou, el ball de vells, el ball de bastons, el bou tradicional, la mulassa, el ball de la primera, la moixiganga, el lleó, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, l’àliga amb els aligons, i els grups de sonadors.

Itinerari: plaça del Blat, Major, Carnisseria, Garrofes, en Puntarró, Fusta, Metges, Escudelles, Santa Úrsula, Sant Sebastià, Sant Antoni, en Bosc, el Pati, Cort i Blat.

Durant el pas del Tomb pel Pati, balladeta de l’àliga de la ciutat i dels aligons al so dels ministrers, hereva de la que la tradició assigna en honor a Elionor d’Aragó, reina de Xipre i Jerusalem i senyora de Valls.

Tot seguit, a la plaça del Blat. Arribada del seguici cerimonial i dels Xiquets de Valls.

Finalment, cap a les 21.30 h, plaça del Blat. L’Entrada de l’àliga. Inquietud entre la gernació que es va congregant a plaça. L’au majestàtica hi entra i la simfonia de músiques, balls, gegants, bèsties, pilars, focs d’artifici i trons ens fan mirar novament amunt en senyal de festa.

Balladeta final de l’àliga.

 

 • Hora: 23 hores
 • Lloc: plaça de l'Oli

Concert. Quico Pi de la Serra: Dues Tasses. Aquest integrant dels llegendaris Setze Jutges és ara el més veterà dels cantautors catalans en actiu. Però també un dels que transmeten un esperit més jove amb cançons que han fascinat companys d’ofici de gran prestigi i que el reconeixen com un dels principals mestres. Un artista immens i necessari amb més de mig segle de trajectòria.

 

 • Hora: 23 hores
 • Lloc: aparcament del barri antic

Concert de solsticidi. La Raíz + Auxili + El Último k zierre + The Bastards.

La Raíz arriben de triomfar al festival Viñarock amb el treball ‘Entre poetas y presos’. Els de Gandia teixeixen una sorprenent compenetració amb el públic i un còctel de força, ràbia, festa i protesta.

Auxili pugen des d'Ontinyent per confirmar la passió pel reggae com a gènere i principal font d'inspiració. Els joves components amplien mires, quan toca, cap a l'ska, el ragga i tocs de rap.

El Último Ke Zierre, fundats a Borriana el 1987, són uns clàssics del punk estatal amb un important nombre d’enregistraments. Ens porten el seu nou ‘Cuchillas’.

The Bastards és un nou grup vallenc que fa versions de punk-rock estatal per donar festa de la bona.

Creu Roja Joventut, amb el projecte SOM.NIT, instal·la el seu estand informatiu sobre els riscos associats al consum de drogues les nits del 24 i 25 de juny.

 

 • Hora: 24 hores
 • Lloc: el Pati

Concert de versions amb Tremendos. Himnes multigeneracionals amb els temes de Txarango, Els Catarres, La Pegatina, Obrint Pas, Fito, Bongo Botrako, Sopa de Cabra o una important secció d'ska, sense oblidar els èxits del rock català. La nit es preveu multitudinària i l'energia d'una de les bandes experimentada en les festes més potents del país garanteix el circuit entre els diferents escenaris d'aquesta jornada.

 

Agenda

Propers esdeveniments

ENTRADES

entrades

decennals 01

CARNET JOVE VALLS

decennals 01

GEOVALLS

decennals 01

METEO

Previsió per als propers dies a Valls


veure informació detallada