Pessebre Vivent

Valls Història Viva

 Vídeos de les escenes de la primera edició de Valls Història Viva (Revoltes)

#VallsHistòriaViva #VallsHistòriaViva2021 #VHV2021
 

Valls Història Viva és un projecte impulsat des del Centre Cívic, que consisteix en la representació (recreació teatral) d'alguns capítols històrics que han esdevingut a la ciutat. La primera edició, realitzada el 2021, va versar en diferents revoltes que han esdevingut a la ciutat de Valls, des de l'edat mitjana fins a capítols més recents del segle XX. Cadascuna de les cinc escenes que formaven part del projecte, es van desenvolupar en espais patrimonials de la ciutat: al claustre de l'antic convent del Carme, al Call Jueu, a la Capella del Roser, a la sala de plens de l'Ajuntament i, la darrera, al Monestir de la Presentació (Portal Nou).

A la ruta de Valls Història Viva els i les visitants van acompanyats en tot moment d'un/a guia que els introdueix en els contextos històrics de cadascuna de les escenes, algunes de més conegudes, però d'altres més desconegudes pel públic general. Una ruta guiada que esdevé espectacle on els participants van veure una mica de tot: revoltes en contra dels mandataris per decisions polítiques impopulars, avalots en contra de minories que s’utilitzaren per redireccionar la ràbia de la població del moment, o bé l’inici d’una revolta que provocà un greu enfrontament ara fa poc més de vuitanta anys, entre d’altres. Tot plegat protagonitzat pel poble, la gent del carrer, la gent de peu, aquells que sempre han hagut de treure’s les castanyes del foc sense l’ajuda, o amb poca ajuda, dels que manen i tenen el poder.... La història que haguéssim viscut la majoria de nosaltres si haguéssim viscut llavors.

Tot el contingut de les diferents escenes de VHV té una base històrica real; els llocs que es visitaven eren, en molts casos, els mateixos on es van produir els fets; els personatges que sortien, van viure en primera persona aquelles situacions; i les converses dels diferents personatges són una recreació dels diferents successos de cadascuna de les escenes representades. Tot amb la premissa d’oferir rigorositat històrica combinada amb una necessària teatralització dels fets. Aquí rau la importància d’aquest projecte: que allò que s’explica i es representa va ser real, i que els visitants van poder gaudir de la seva reinterpretació i escenificació.

04 alta art tra final cartell vhv 2021 01 compressed 5 04 alta art tra final cartell vhv 2021 02 compressed 04 alta art tra final cartell vhv 2021 03 compressed 04 alta art tra final cartell vhv 2021 04 compressed 04 alta art tra final cartell vhv 2021 05 compressed

(cliqueu sobre dels cartells per a reproduir cadascuna de les escenes)

Imatges:

Monestir de la presentació 12  Capella del Roser

Ajuntament 1

Convent 

Call.jpg

 Capella del Roser 2

 Claustre.jpg

 

Segueix-nos a: