Calendari d'Events

Festa major de Sant Joan - 25 de juny de 2021

iconfinder calendar 115762Divendres, 25. Juny 2021
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Des de primera hora fins a la posta de sol. Casa de la Ciutat
L’àliga petita al balcó
La rèplica de la figura gran li agafa el relleu avui, en la darrera jornada de la celebració.

12 h. Santuari Mare de Déu del Lledó
Renovació del vot del poble per l’Ajuntament en nom de la ciutat i Ofici a la Mare de Déu del Lledó.
A Valls la llum forma part de l’ADN ciutadà. Per això, el ritual anual dedicat a la Mare de Déu que en temps medievals fou trobada en la soca d’un lledoner compta amb una encesa simbòlica de la llum que rep el pare Joan Font, custodi del temple. Les gralles antigues del Museu subratllen la cerimònia amb el toc d’ofertori.
Aforament limitat

12.30 h. Claustre Convent del Carme
Concert vermut amb la Banda d’En Vinaixa 2.2 i la mitja cobla Bufalodre.
Després de 25 anys voltant amb un ampli repertori d’arrel mediterrània, neix la Banda d'En Vinaixa 2.2. La petita formació de dos instruments, embrió de tot el que ha passat durant aquest temps, torna als seus orígens. Són l'Enric Montsant amb la gralla i la tarota i l'Òscar Igual amb l'acordió. Comparteixen escenari amb una altra formació de duet, en aquest cas local, amb l’Iris Gayete i el Francesc Sans.
Gratuït. Localitats: www.valls.cat

Durant la tarda Muralla del castell, 39
Tancament de la capelleta votiva de Sant Joan Baptista

18 h. Aparcament del Centre Històric, accés vial Muralla St. Antoni
Balladetes del seguici petit
Tercer vespre de patrimoni immaterial amb la participació de les més menudes i menuts de la ciutat, amb el drac petit, el ball de diables petit, l’os petit, el basilisc petit, el Lladrefaves petit i gegantona, els gegants petits, el bouet, el ball de gitanes petit, el ball de pastorets, el ball de bastons petit, la mulasseta, el ball de la primera i l’àliga petita, acompanyats pels ministrers Bufalodre.
Gratuït. Localitats: www.valls.cat

18 a 22 h. Club Tennis Plana d’en Berga
9è Torneig de pàdel Ciutat de Valls – categoria mixta
Organitza: CT Plana d’en Berga

19 h. Pl. Pins
L’últim Boladís
Música tropical i camises hawaianes per tancar un Sant Joan diferent, però irrepetible.
Organitza: C.P. La Turba

19.30 h. Claustre Convent del Carme
Concert de sardanes. Cobla Cossetània
Creada l’any 2008, aquesta formació musical tarragonina compta amb professionals ben experimentats.
Gratuït. Localitats: www.valls.cat
Horari incompatible amb Figa Flawas

20 h. Pati Casa Caritat
Concert. Figa Flawas
El duo vallenc s'estrena en directe després del recent debut que ha causat sensació a les plataformes digitals on acumulen escoltes i reproduccions. Reggaeton en català, ritmes llatins, sons actuals urbans i festius, tornades que no et trauràs del cap, en un directe carregat de sorpreses.
Preu: 1 €. Localitats: www.valls.cat
Horari incompatible amb Cobla Cossetània

22.30 h. P. Tarradellas, Fornàs
El pioner Espectacle Piromusical de Valls, amb la pirotècnica Teresa Rey, d’Espectacles Rey, de Llanera de Ranes.
La màgia del Piromusical amb espectadors en directe torn a Valls pel Sant Joan d’enguany, després que es suspengué el de l’any passat i que el món pirotècnic hagi sofert unes restriccions enormes durant més d’un any d’aturada. Així la pirotècnia de Teresa Rey Garcia, a la comarca de la Costera, al País Valencià, és l’encarregada de dur a terme aquest espectacle que exhibirà un marcat accent mediterrani, tot combinant els efectes de llum i el subratllat dels sonors.
Si l’any passat al juliol la Diputació de València va organitzar quinze castells de focs artificials estàndards de forma simultània i amb públic presencial en quinze localitats, que suposaren el retorn d’aquesta tipologia tradicional, enguany Valls serà la ciutat pionera en la represa dels Piromusicals contemporanis amb espectadors seguint-los en directe, és a dir, els que combinen pirotècnia i música actual enregistrada, simbiosi que permet obtenir una sincronització digitalitzada molt acurada. Els Piromusicals clàssics van començar al segle XVIII a Anglaterra amb concerts de música culta en jardins privats que eren acompanyats de focs d’artifici.
Per dur-ho a terme, s’ha aplicat la fórmula que segueixen els grans Piromusicals, programats anualment al Canadà o al Japó, amb públic assegut i amb una entrada de pagament, que en el cas de Valls serà simbòlica.
Preu: 3 €. Localitats: www.valls.cat