Calendari d'Events

Decennals - Obertura dels espais familiars

iconfinder calendar 115762Dilluns, 10. Gener 2022, 08:00 - 20:00
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Des de bon matí. Sortida de l’àliga al balcó.

Durant tota la jornada. Establiments comercials. Mostra d'aparadors Festes de la Candela 2021+1.

Durant la jornada. Establiments de restauració. Ruta de tapes.

Des de les 9 h. Col·legi Baltasar Segú, Escola Eugeni d’Ors, Escola Enxaneta, Institut Serra de Miramar i La Circoteca. Obertura dels cinc espais familiars. Jocs, instal·lacions participatives, espectacles i tallers configuren l’oferta desplegada durant quatre jornades per als públics infantils i familiars: dilluns 31, dimarts 1, dijous 3 i divendres 4.

Abonament de quatre matins i quatre tardes: 15 €
Preu per entrada solta de matí o de tarda: 4 €
Accés gratuït per a infants en situacions socieconòmiques desfavorides, a través del departament municipal de Serveis Socials.

Tant l’abonament com l’entrada dona accés a totes les activitats, excepte a uns tallers concrets per als quals cal adquirir una entrada específica que també permetrà accedir a la resta d’activitats desenvolupades en la mateixa franja de matí o tarda. Estan indicats en aquest programa.

En cas que els menors no hi assisteixin acompanyats, s’acreditarà amb el formulari corresponent facilitat per l’organització, disponible on line al web de les Decennals.

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs XXL del món: jocs gegants antics i populars al nostre país i a d’altres països, construïts amb fustes naturals i de grans dimensions.

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals. Espai de jocs musicals que esdevé un taller d’instruments de percussió amb campanes, xilòfons, pals de pluja, caixes i molt més.

9 a 13 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. El gran laberint: laberint de gran format, farcit d'enigmes que caldrà resoldre per trobar la sortida.

9 a 13 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. La Feria de los inventos: un museu d’invents i un espai de fantasia per experimentar, jugar i gaudir.

9 a 13 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli: una instal·lació amb enginyosos jocs d’equilibris cooperatius i objectes voluminosos.

10 h. Gimnàs Escola Enxaneta. Decennals familiars. Mireia Besora. Taller de jocs, danses i cançons, ritmes i moviments per a famílies. Els infants han d'anar acompanyats d'un adult com a mínim (amb entrada també). Edat recomanada: de 2 a 7 anys. Cal adquirir entrada específica Preu: 4 €, que dona accés al conjunt de la franja matinal.

10 h. Gimnàs Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Loles Santana. Taller de dansa en família. Els infants han d'anar acompanyats d'un adult com a mínim (amb entrada també). Edat recomanada: mínim 5 anys. Cal adquirir entrada específica. Preu: 4 €, que dona accés al conjunt de la franja matinal.

10 h. La Circoteca. Cia Eudald Ferré: La (petita) Moby Dick, o el misteriós viatge continental d’una “petita” balena.

10 h. Església Sant Joan. Eucaristia.

10 h. Biblioteca Popular i Pati Sant Roc. Obertura d’exposicions.

11 h. La Circoteca. Cia Eudald Ferré: La (petita) Moby Dick.

11 a 13 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters. Decennals familiars. Teatre de titelles. Mostra de Lambe lambe i teatre de miniatura, coordinada pel Col·lectiu La Pupila. Espectacles de petit format que es realitzen dins caixes escèniques portàtils o bé dins escenaris reduïts, poètics i misteriosos on s'expliquen històries en miniatura, de pocs minuts de durada, a una sola persona espectadora. De manera gairebé secreta, una manera diferent d'observar i de compartir històries des de ben a prop en un acte de confiança mútua.

Companyies participants:

· Cia Telba Carantoña Teatro (José Quevedo): Edmundo
· Cia de Titelles L’Invisible (Joan Reverté): El gran Camuñas / la Mosca
· Cia La Maleta Teatro Lambe Lambe (Emilio Rey): La partida
· Cia Vudú Teatro (Nelo Sebastián): Mafia
· Cia Mansa Bruja (Flores Lazarte): Mamistik
· Cia La Pany Teatre (Pop Antich): Manolo
· Cia Ola Muchin (Ola Muchin): Myrmekodia
· Cia Laluté Teatro (Soraya Manjavacas): Pipo
· Cia Marionete Livre (Juliana Notari): Selva
· Cia Arusak (Alejandre Lanas): Trans Lúcide

Producció: Paula Casanova, de La Pupila Produccions.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults).

12 h. Gimnàs Escola Enxaneta. Decennals familiars. Mireia Besora. Taller de jocs, danses i cançons, ritmes i moviments per a famílies. Els infants han d'anar acompanyats d'un adult com a mínim (amb entrada també). Edat recomanada: de 2 a 7 anys. Cal adquirir entrada específica Preu: 4 €, que dona accés al conjunt de la franja matinal.

12 h. La Circoteca. Cia Eudald Ferré: La (petita) Moby Dick.

12:30 h. Vela pl. Oli. Músiques d’arrel. Concert vermut: Betzuca.
Formació nascuda a Terrassa el 1997 que fa música folk en català gràcies a l’especial connexió de les seves dues integrants: Carol Duran i Núria Lozano, o el que és el mateix violí i acordió diatònic dels que es fan escoltar.

13 h. La Circoteca. Cia Eudald Ferré: La (petita) Moby Dick.

15 h. Gimnàs Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Loles Santana. Taller de dansa en família. Els infants han d'anar acompanyats d'un adult com a mínim (amb entrada també). Edat recomanada: mínim 5 anys. Cal adquirir entrada específica. Preu: 4 €, que dona accés al conjunt de la franja matinal.

15 a 17 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. Feria de los inventos.

15 a 17 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

15 a 17 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters. Decennals familiars. Teatre de titelles. La Pupila Produccions. Mostra de Lambe lambe i teatre de miniatura.

15 a 17 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. Laberint.

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs gegants antics de fusta.

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

15 h. La Circoteca. Cia Eudald Ferré: La (petita) Moby Dick.

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

15:30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Dansa. Elisenda Nadal. El barri balla: dones. Resultat final d’un intens procés creatiu de dansa comunitària dirigit per la ballarina i docent vallenca, i desenvolupat als Teatres de Valls i al centre de Dansa i Comèdia Musical Infinity de Valls. Hi participen dones sense formació prèvia, d'entre 3 i 70 anys.

16 h. La Circoteca. Cia Eudald Ferré: La (petita) Moby Dick.

17 h. AAEET, Biblioteca Popular, Capella del Roser, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

18 h. Sala actes Convent del Carme. Trobada decennal de les Candeles. Recepció institucional per part de l’Alcaldessa Dolors Farré.

18 h. Església Sant Antoni Abat. Conferència sobre el disseny i el procés de construcció del nou Orgue de la ciutat de Valls, a càrrec dels artífexs de l'obra Gerhard Grenzing i Natalie Grenzing. Organitza: Centre de Lectura

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18:15 h. Antic Hospital de Sant Roc i capella del Roser, Aula Taller de la Diputació de Tarragona a Valls. Visita guiada a les instal·lacions de l’aula i, tot seguit, als panells ceràmics de la capella del Roser. Organitza: Aula Taller de la Diputació de Tarragona.

18:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19 h. Campanar Sant Joan. Repic de campanes.

19:30 h. Església Sant Joan. Tercer dia de la Novena. Predica Laura Mor, mare i catequista, periodista i editora, vinculada a projectes comunicatius amb vocació cristiana i humanista. Actualment dirigeix Catalunya Religió.
Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia mossèn Joan Àguila, rector de les parròquies de sant Joan Baptista, de Sant Antoni Abat i la Mare de Déu del Carme de Valls.

19:30 h. Claustre Convent del Carme, accés pl. Carme. Inauguració de l’exposició dels 60 anys d’Òmnium Cultural. Més de 185.000 socis i sòcies. 50 seus territorials. La història d’Òmnium Cultural està lligada a milers de persones de tot el país. Organitza: Òmnium Cultural.

19:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

21 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Teatre · Flamenc. Távora Teatro Abierto Cooperativa Andaluza presenta Quejío, de Salvador Távora. Lletres: S. Távora y A. Jiménez Romero.
Un espectacle estrenat ara fa 50 anys, el 15 de febrer de 1972, desafiant la dictadura en una gira que aleshores ja passà per Valls. Encara avui continua existint el que llavors denunciava Salvador Távora, el ja traspassat director de la companyia La Cuadra de Sevilla: misèria, injustícies i violència, despullades a través del cant i el ball flamenc fins que en queda el crit ronc, dolgut i tràgic, en una peça emblemàtica de les arts escèniques andaluses i universals que interpel·la l’espectador. Estrena comarques de Tarragona.
Espectacle inclòs en l’abonament de teatre: 75 € per a quatre espectacles.
Preus: 24/26€ / Amb Carnet Amics dels Teatres de Valls: 21/24€ / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla.

21:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22:30 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Teatre · Comèdia. Ricard Farré i Arnau Puig. El bon policia, de Santiago Rusiñol.
Recentment nominada per als Premis Butaca que anualment atorga el públic, aquesta peça molt poc representada i que, en l’estrena al Romea de Barcelona el 1905, provocà un gran enrenou de crítica, tampoc no deixà indiferent al públic de l’època. 117 anys després es presenta adaptada a dos actors, en un joc teatral que submergeix l’espectador en una afilada, delirant i desconeguda comèdia d’un dels grans mestres del patrimoni teatral. Coproducció d’El Maldà, de Barcelona, i la Fundació Festes Decennals
Preus: 18 € / Amb Carnet Amics dels Teatres de Valls: 15 € / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla.
Patrocina: Tallers Miquel S.A.

23 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Les 7 Candeles i una llibertatària. Joan Vázquez i Marc Sambola: Ocaña, reina de las ramblas.
Fou un artista autènticament inclassificable. Irrompé com a performer dècades abans que ningú sabés què volia dir fer una performance. A través de les seves intervencions artístiques, el pintor naïf esdevingué un activista pioner dels drets LGTBI molt abans que entenguéssim el significat d’aquestes sigles. Ocaña, el precursor de tota una manera de viure i d’entendre el món, torna per explicar la seva història. Direcció d’escena i textos: Marc Rosich. Copresentat amb el Festival EVA, En Veu Alta, del Penedès i el Priorat.