Calendari d'Events

Decennals - Vigília de la Mare de Déu de la Candela

iconfinder calendar 115762Dimarts, 1. Febrer 2022
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Des de bon matí. Sortida de l’àliga al balcó.

Durant tota la jornada. Establiments comercials. Mostra d'aparadors Festes de la Candela 2021+1.

Durant la jornada. Establiments de restauració. Ruta de tapes.

Des de les 9 h. Col·legi Baltasar Segú, Escola Eugeni d’Ors, Escola Enxaneta i Institut Serra de Miramar. Obertura dels quatre espais familiars. Jocs, instal·lacions participatives, espectacles i tallers configuren l’oferta desplegada durant quatre jornades per als públics infantils i familiars: dilluns 31, dimarts 1, dijous 3 i divendres 4.

Abonament de quatre matins i quatre tardes: 15 €
Preu per entrada solta de matí o de tarda: 4 €
Accés gratuït per a infants en situacions socieconòmiques desfavorides, a través del departament municipal de Serveis Socials.
Tant l’abonament com l’entrada dona accés a totes les activitats, excepte a uns tallers concrets per als quals cal adquirir una entrada específica que també permetrà accedir a la resta d’activitats desenvolupades en la mateixa franja de matí o tarda. Estan indicats en aquest programa.
En cas que els menors no hi assisteixin acompanyats, s’acreditarà amb el formulari corresponent facilitat per l’organització, disponible on line al web de les Decennals.

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs XXL del món.

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

9 a 13 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. El gran laberint.

9 a 13 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. La Feria de los inventos.

9 a 13 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

10 h. Gimnàs Escola Enxaneta. Decennals familiars. Mireia Besora. Taller de jocs, danses i cançons, ritmes i moviments per a famílies. Els infants han d'anar acompanyats d'un adult com a mínim (amb entrada també). Edat recomanada: de 2 a 7 anys. Cal adquirir entrada específica. Preu: 4 €, que dona accés al conjunt de la franja matinal.

10 h. Gimnàs Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Loles Santana. Taller de dansa en família. Els infants han d'anar acompanyats d'un adult com a mínim (amb entrada també). Edat recomanada: mínim 5 anys. Cal adquirir entrada específica. Preu: 4 €, que dona accés al conjunt de la franja matinal.

10 h. Església Sant Joan. Eucaristia

10 h. Biblioteca Popular i Pati Sant Roc. Obertura d’exposicions.

11 h. Pl. Blat. Arribada i recepció de la Família Robafaves de Mataró, els pares del nostre gegantó Lladrefaves, el gegant mataroní Robafaves i la geganta mataronina, acompanyats de la seva filla, la gegantona Toneta i el marit d’aquesta el gegantó Maneló. Seran rebuts pels Gegants de Valls en les cinquenes Decennals en què participen.

11 a 13 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters. Decennals familiars. Teatre de titelles. La Pupila Produccions. Mostra de Lambe lambe i teatre de miniatura.

11 h. Vela Convent del Carme. Públics familiars. Teatre de titelles. Anita Maravillas Teatro (Euskadi): Jon Braun. Una història sobre com l’amor pot vèncer l’adversitat.

11 h. Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3.5€

11:30 h. Des de pl. Blat a la del Carme. Anada a la tronada per part dels gegants de la ciutat de Valls i de la Família Robafaves de Mataró, acompanyats dels respectius grups de grallers i flabiolaires. Itinerari: carrers Major, Carnisseria i Carme.

12 h. Campanar Sant Joan. Repic manual de campanes.

12 h. Aparcament del Carme. Ancestral tronada a l’antiga, dirigida pel mestre coeter Juan García Estellés amb la Pirotècnia del Mediterráneo, de Vilamarxant, País Valencià. 33 Mascles, 3 canterelles, 150 colpejadors del núm. 2, comunicats amb un reguer de pólvora que, en el seu final, esclatarà amb tota la força.

12:10 h. Des de pl. Carme i cap a diferents punts de la ciutat, entre ells les residències de la gent gran. Sortida de la vigília de diferents elements del seguici cerimonial: el basilisc, el ball de gitanes, els nans, els gegants, el bou, el de bastons, el ball de la primera i la mulassa. En aquesta ocasió, els gegants de la Ciutat de Valls seran acompanyats per uns convidats molt especials: la Família Robafaves de Mataró. S’acompleix, així, el bell costum ritual que cada 10 anys els gegants de Mataró fan estada a la capital de l’Alt Camp i visiten el gegantó Lladrefaves amb motiu de les Decennals.

12:10 h. Gimnàs Escola Enxaneta. Decennals familiars. Mireia Besora. Taller de jocs, danses i cançons, ritmes i moviments per a famílies. Els infants han d'anar acompanyats d'un adult com a mínim (amb entrada també). Edat recomanada: de 2 a 7 anys. Cal adquirir entrada específica. Preu: 4 €, que dona accés al conjunt de la franja matinal.

12:30 h. Vela pl. l’Oli. Retrobat concert vermut: Grallers de l’Esperidió, Punt de Malura, mitja cobla Tocats del grall, grallers So Nat, ministrers Solstici, mitja cobla Set Vetes de l’Espardenya i ministrers Bufalodre. Quan els ritmes i les notes dels instruments més nostrats s’apoderen d’aquesta emblemàtica plaça vallenca és sinònim de festa amb majúscules.

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs XXL del món.

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

15 a 17 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters. Decennals familiars. Teatre de titelles. La Pupila Produccions. Mostra de Lambe lambe i teatre de miniatura.

15 a 17 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. El gran Laberint.

15 h. Gimnàs Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Loles Santana. Taller de dansa en família. Els infants han d'anar acompanyats d'un adult com a mínim (amb entrada també). Edat recomanada: mínim 5 anys. Cal adquirir entrada específica. Preu: 4 €, que dona accés al conjunt de la franja matinal.

15 a 17 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. La Feria de los inventos.

15 a 17 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

15:30 h. Vela Convent del Carme. Públics familiars. Teatre de titelles. Anita Maravillas Teatro (Euskadi): Jon Brau.

17 h. AAEET, Biblioteca Popular, Capella del Roser, Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17:30 h. Vela pl. Oli. Selecte cafè concert: ministrers Bufalodre, grallers L’Esperidió i els Cofins, cobla Punt de Malura, mitja cobla Tocats del grall, grallers So Nat, ministrers Solstici, mitja cobla Set Vetes de l’Espardenya i fanfara de Torredembarra. La tarda vallenca rememora aquells cafès europeus on eren presentats números de música, que foren adaptats en les festes populars del nostre país.

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19 h. Sala actes Convent del Carme. Decennals Literàries. Narcís Oller al món. Lectura de textos ollerians traduïts a diverses llengües. Les obres de l'escriptor vallenc Narcís Oller, considerat el patriarca de la novel·la catalana moderna, van ser traduïdes, tant en vida de l'autor com pòstumament, a diverses llengües. De la mà de parlants d'aquestes llengües, escoltem les traduccions de fragments ollerians en diferents idiomes. Organitza: Societat Narcís Oller.

19 h. Campanar Sant Joan. Repic de campanes.

19 h. Des de pl. Blat. Anada a novena amb la participació de les figures de la Ciutat del seguici cerimonial –nans, gegantons, gegants, moixiganga i àliga– que, acompanyats de gralles i ministrers, precediran la bandera de Valls i la corporació municipal amb la policia local de gala.
Itinerari: pl. Blat, Major, Jueus, Escrivania, Arcs del Celler del Paborde i pl. de l’Església.

19:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19:30 h. Església Sant Joan. Quart dia de la Novena. Predica Mons. Antoni Vadell Ferrer, Bisbe Auxiliar de Barcelona. Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia.

20 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Ricard Farré i Arnau Puig. El bon policia, de Santiago Rusiñol. Coproducció d’El Maldà, Barcelona, i la Fundació Festes Decennals.
Preus: 18 € / Amb Carnet Amics dels Teatres de Valls: 15 € / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla.
Patrocina: Tallers Miquel S.A.

20:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20:30 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Les 7 Candeles i una llibertatària. Jordina Biosca: Màquines sexuals. Es pot generar artificialment l’espurna de la ment o l’ànima. Una màquina sexual masculina es limitaria al fal·lus. I una de femenina... L’ideal és aquell qui no replica. Puc desendollar aquell qui pensa artificialment com qui desendolla una torradora. I si me n’enamoro i mor, seré vidu. O vídua. Ara ho torneu a llegir i poseu un interrogant rere cada frase. Copresentat amb el Festival EVA, En Veu Alta, del Penedès i el Priorat.
Cap a les 20:45 h. Església Sant Joan. Cerimonial ball de l’àliga, acompanyat per la cobla de ministrers Bufalodre. Aquesta dansa recuperada per a les Completes del Sant Joan vallenc, s’executa per primer cop en temps moderns coincidint amb les Decennals i davant la Mare de Déu presidint l’altar major.

21 h. Església Sant Joan. Serena representació de la moixiganga a la llum dels seus ciris, al so dels grallers So Nat. Les fotografies internacionalment reconegudes que el mestre Pere Català realitzà sobre la Moixiganga de Valls per les Festes Decennals de la Candela del 1921 van fer possible que els avatars de la història amb guerres, fams i prohibicions no acabessin esborrant la plasticitat i la serenitat amb què la moixiganga executa les seves evolucions.

21:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5 Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

23 h. Vela Principal·Estrella Damm. Ball de gala: The Glenn Miller Orchestra + Orquestra Maravella.
El veterà Ray McVay, convidat per Glenn Miller Productions de Nova York, lidera l’orquestra de la qual el gran mestre del swing n’estaria orgullós. La qualitat de la música de la dècada de 1940 supera la prova del temps, actuant gratament i melòdicament sobre els anys. Estrenen el seu show actual a Catalunya. Comparteixen escenari amb la catalana Orquestra Maravella, amb 70 anys de trajectòria acabats de complir.
Preu entrada: 60 €. Preu llotja per a 6 persones: 100 €
Patrocina: Valls Química S.A.U.

23:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 6 (síntesi de l’1 i el 2). Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

24 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Revetlla jove: Hotel Cochambre + Banda Neon.
Empalmada candelera
Els Cochambre, una batedora d’èxits durant dues dècades, han revolucionat el món dels grups de versions i esdevingut el número 1 d’aquestes formacions. Banda Neon desplega els himnes de tots els temps i els hits més actuals.

Espectacle inclòs en l’abonament de concerts: 85 € per a 7 concerts (exhaurit)/ 60 € per a 4 concerts (exhaurit)
Preu entrada solta: 17 €
Entrades exhaurides