Calendari d'Events

Decennals - Sant Blai

iconfinder calendar 115762Dijous, 3. Febrer 2022
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Des de bon matí. Sortida de l’àliga al balcó.

Durant tota la jornada. Establiments comercials. Mostra d'aparadors Festes de la Candela 2021+1.

Durant la jornada. Establiments de restauració. Ruta de tapes.

Pastisseries i forns. Venda dels blais, la galeta de Sant Blai.

Des de les 9 h. Col·legi Baltasar Segú, Escola Eugeni d’Ors, Escola Enxaneta i Institut Serra de Miramar. Obertura dels quatre espais familiars. Jocs, instal·lacions participatives, espectacles i tallers configuren l’oferta desplegada durant quatre jornades per als públics infantils i familiars.
Abonament de quatre matins i quatre tardes: 15 €
Preu per entrada solta de matí o de tarda: 4 €
Accés gratuït per a infants en situacions socioeconòmiques desfavorides, a través del departament municipal de Serveis Socials.
Tant l’abonament com l’entrada dona accés a totes les activitats, excepte a uns tallers concrets per als quals cal adquirir una entrada específica que també permetrà accedir a la resta d’activitats desenvolupades en la mateixa franja de matí o tarda. Estan indicats en aquest programa.
En cas que els menors no hi assisteixin acompanyats, s’acreditarà amb el formulari corresponent facilitat per l’organització, disponible on line al web de les Decennals.

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs XXL del món.

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

9 a 13 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. El gran laberint.

9 a 13 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. La Feria de los inventos.

9 a 13 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

9 h, aproximadament. Gimnàs Escola Enxaneta. Taller Kids’ Lab, patrocinat per BASF.

10 h. Gimnàs Col·legi Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Cia. Cia. Segni Mossi: To move, to mark! Taller per a famílies: un espai de plaer creatiu en què pares, mares, nenes i nens puguin reconèixer-se en una dimensió fora de l’habitual, explorant la relació entre la dansa i els grafismes. Els infants han d'anar acompanyats d'un adult com a mínim (amb entrada també). Edat recomanada: des dels 5 anys. Cal adquirir entrada específica Preu: 4 €, que dona accés al conjunt de la franja matinal.

10 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Cia La Bleda. Les vacances de Madame Roulotte. Unes vacances on les coses no són fàcils, però sí divertides, que ens recordaran situacions que tots i totes hem viscut.

10 h. AAEET, Biblioteca Popular, Capella del Roser, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

10:30 h. Des de pl. Jaume I per continuar cap a la de les Escudelles i la de les Garrofes. Representació itinerant del ball de la Rosaura, recuperat per a l’ocasió i acompanyats musicalment per Punt de Malura. A la de les Garrofes esclat sonor de trabucaires. Un ball parlat documentat històricament, que havia integrat el seguici cerimonial de Valls i que ja fou descrit pel novel·lista Narcís Oller. De temàtica cavalleresca dramàtica, l'argument s'inspira en uns fets tràgics ocorreguts a Trujillo (Càceres, Extremadura), segons els quals una donzella de nom Rosaura fou ultratjada i abandonada pel seu pretendent i el seu cosí, que l’abandonaren lligada a un pi enmig del bosc, on fou trobada i rescatada. Traducció al català, Pere Navarro, Toni Veciana i Magí Sunyé; música, Cristina Boixadera; imatge gràfica, Andreu Plana.

11 h. Església Sant Joan. Eucaristia. Visita de la gent de les residències. Benedicció dels Blais. Entre les persones que més han patit la pandèmia hi ha les usuàries i usuaris de les residències que en aquesta jornada s’acosten a la imatge de la Mare de Déu.

11 h. Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11 a 13 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters. Decennals familiars. Teatre de titelles. La Pupila Produccions. Mostra de Lambe lambe i teatre de miniatura.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

11:30 h. Des de pl. Jaume I per continuar cap a la de les Escudelles i la de les Garrofes. Representació itinerant del ball de la Rosaura. En la darrera plaça, esclat sonor de trabucaires.

11:30 h. Des de l’Oficina de Turisme, c. Cort 3. Visita guiada La Candela, història de les Decennals. Inscripció prèvia: 977 612 530 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Preu: 5€

11:45 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Cia La Bleda. Les vacances de Madame Roulotte.

12:30 h. Des de pl. Jaume I per continuar cap a la de les Escudelles i la de les Garrofes. Representació itinerant del ball de la Rosaura. En la darrera plaça, esclat sonor de trabucaires.

12:30 h. Vela pl. Oli. Concert vermut. Fenya Rai! presenten Plaça Major. La Plaça Major és el punt de trobada dels pobles i ciutats d'aquest país, i també on es desenvolupa la festa. Una barreja de sonoritats i temàtiques, actualitzant les cançons antigues, buscant ritmes més ballables i adequant-los als gustos actuals, tot espigolant aromes del pop, folk, reggae, blues, rumba i cúmbia. 

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs XXL del món.

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

15 a 17 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters. Decennals familiars. Teatre de titelles. La Pupila Produccions. Mostra de Lambe lambe, teatre de miniatura.

15 a 17 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. El gran laberint.

15 h. Gimnàs Col·legi Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Cia. Cia. Segni Mossi: To move, to mark! Taller per a famílies: un espai de plaer creatiu en què pares, mares, nenes i nens puguin reconèixer-se en una dimensió fora de l’habitual, explorant la relació entre la dansa i els grafismes. Els infants han d'anar acompanyats d'un adult com a mínim (amb entrada també). Edat recomanada: des dels 5 anys. Cal adquirir entrada específica Preu: 4 €, que dona accés al conjunt de la franja matinal.

15 a 17 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. La Feria de los inventos.

15 a 17 h. Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

15:30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Sara Twister:  Ready. Aim. Fire! Tir amb arc ... amb un twist! Artista nòmada nascuda a l’Índia i una de les contorsionistes més al·lucinants del món que, tot fent equilibris sobre els braços, pot disparar un arc... amb els peus! 

16 h. Des de pl. Jaume I per continuar cap a la de les Escudelles i la de les Garrofes. Representació itinerant del ball de la Rosaura. En la darrera plaça, esclat sonor de trabucaires.

16.30 h. AAEET, Capella del Roser, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17 h. Biblioteca Popular i Pati Sant Roc. Obertura d’exposicions.

17 h. Des de pl. Jaume I per continuar cap a la de les Escudelles i la de les Garrofes. Representació itinerant del ball de la Rosaura. En la darrera plaça, esclat sonor de trabucaires.

17 a 21 h. Sala actes Convent del Carme. Escacs. Exhibició de simultànies amb el GM argentí Fernando Peralta. Organitza: Club Escacs Valls.

17:30 h. Vela Convent del Carme. Circ. Sara Twister: Ready. Aim. Fire!

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18 h. Des de pl. Jaume I per continuar cap a la de les Escudelles i la de les Garrofes. Representació itinerant del ball de la Rosaura. En la darrera plaça, esclat sonor de trabucaires.

18:30 h. Aparcament Centre Històric. Estrena absoluta del Mapping. Nueve Ojos: Candela’m. Espectacle sensorial que combina un show de llums amb una projecció sincrònica i una banda sonora gestada especialment per a l’ocasió. Cobrirà de llum la façana lateral –la de major llargària i millor visibilitat– de l’Església Sant Joan Baptista i el campanar de Valls, el més alt de Catalunya. Unint tècnica i fantasia, tindrà una durada d’uns 10 minuts i tindrà sessions cada mitja hora.

18:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m.

19 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Dansa. La boda.
Coproducció: Adagi Dansa i Fundació Festes Decennals
Direcció: Mònica Cervantes
Aquesta peça de dansa contemporània s’inspira en la sarsuela “La Boda de Luis Alonso”, i converteix la clàssica picaresca d’amor en un espectacle en què els ballarins son autèntics canals d’expressió d’emocions com l’amor, la incertesa, els dubtes, el neguit, l’alegria, la convivència o la por. Interpretada per exalumnes que es troben desenvolupant la carrera professional a centres de formació d’Europa i els Estats Units. Estrena absoluta
Preus: 18 € / Amb Carnet Amics dels Teatres de Valls: 15 € / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla.
Patrocina: Àltima

19 h. Sala Sant Roc. Visita comentada a l’exposició Jaume Solé i el Retaule Casteller.

19 h. Centre de Lectura, c. Cort 1. Conferència i visita comentada a l'exposició de pintura, De Candela a Candela, a càrrec del mateix autor, Josep M. Queralt, i el crític d'art Enric Ribé i Robusté. Organitza: Centre de Lectura

19 h. Campanar Sant Joan. Repic de campanes

19:30 h. Església Sant Joan. Sisè dia de Novena. Predica el P. Josep Roca, cmf. Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia.

19:30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

19:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20:30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20:30 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Les 7 Candeles i una llibertatària. Sherezade Bardají amb els contes eròtics de Nua.
Cinc històries de naturalesa descarada, poètica, molt humana, una mica divertida i un xic trista. Una nit en finalitzar aquesta sessió de contes eròtics un grup de dones s’acostaren per parlar amb l’actriu. Autèntiques desconegudes, començaren a parlar de sexe amb entusiasme, passió i innocència. Les escoltava i pensava que estem vives. Més vives que mai! Aquest ha estat el seu regal perquè aquest viatge íntim és compartit. Copresentat amb el Festival EVA, En Veu Alta, del Penedès i el Priorat

21 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Òpera. La Flauta màgica, de Mozart. Estrena absoluta
Direcció d’escena: Roger Padullés. Direcció musical: Xavier Pastrana
Amb David Alegret –tenor– com a Tamino, Marta Mathéu –soprano– com a Pamina, Toni Marsol –baríton– com a Papageno, Isabella Gaudí –soprano– com a Reina de la nit, Júlia Farrés –soprano– com a primera dama i Papagena, Anaïs Masllorenç –mezzosoprano– com a segona dama, Tànit Bono –mezzosoprano– com a tercera dama, i Marc Pujol –baix baríton– com a Sarastro i Sprecher.
Producció Fundació Festes Decennals de Valls i Amics de la Música de Valls
L’adaptació de l’òpera més popular del geni de Salzburg amb cantants solistes que han interpretat els mateixos papers en prestigiosos escenaris com el Teatre del Liceu de Barcelona, el Teatro Real de Madrid o el Festival de Peralada. Alhora, una producció genuïnament vallenca, amb la participació de totes les corals de Valls i de diversos actors i actrius locals.
Preus: 45 € / 40 € Amb el Carnet Amics dels Teatres de Valls / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla.

21 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21:30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22 h. Vela Principal·Estrella Damm. Concert. Les Decennals, Cadena 100 i Rock FM presenten La Pegatina + Macaco
Doblet protagonitzat pel mestissatge compromès i solidari de Macaco i la festa continua de La Pegatina. La fusió llatina pionera i referencial d’aquesta formació de Montcada i Reixac i la seva rumba frenètica s’expandeixen i creixen amb altres sonoritats, mantenint la identitat i energia marca de la casa.
Macaco, referent internacional amb un directe espectacular, repassa cançons mítiques madurades al llarg de la seva carrera. Guardonat amb multitud de premis, pel mestissatge forjat a Barcelona en la dècada dels 2000 ha format part indissoluble de l'escena independent fins a assolir el reconeixement de crítica i públic, en un equilibri entre popularitat i credibilitat. Socialment compromès amb els nens malalts o l'ecologia, és un exemple d'activisme.
Preu: 25 €

22:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

23:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 6. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.