Calendari d'Events

Xilofonada Poètica

iconfinder calendar 115762Dimarts, 22. Març 2022, 18:00
iconfinder calendar 115762

El dimarts 22 de març a les 6 de la tarda el Centre Cultural Municipal acollirà el concert de la novena edició de la Xilofonada Poètica que l’Escola de Música Robert Gerhard presenta amb la participació de quinze escoles de primària de Valls i l’Alt Camp. La Xilfonada Poètica és un projecte liderat des de l’Escola de Música amb una clara voluntat de servei a la comunitat educativa de Valls i comarca.

El projecte, que es va iniciar el 2013, s’ha obert primer a la ciutat i, després, a la comarca, per tal que els escolars de cicle mitjà puguin viure des de dins un projecte musical i social de gran magnitud. Així, els centres que enguany han acceptat la invitació a participar-hi han disposat gratuïtament tant del material musical com de tota la infraestructura que significa posar en comú 300 alumnes en un concert. La voluntat de l’escola és propiciar un concert on els alumnes cantin i toquin amb molts més alumnes, en una trobada singular a la pròpia ciutat que exerceix així també la capitalitat musical i viure, doncs, un espectacle musical que impacti els nens i els ajudi a avançar musicalment.

Així, la despesa del projecte l’assumeix completament l’Escola de Música. Convençuts que el projecte, que ja va per la novena edició, està plenament consolidat, l’interès de l’escola és sempre poder arribar a més centres que estiguin interessats a participar-hi. A la vegada, l’escola és conscient que disposa de professionals que poden liderar musicalment aquest concert, especialment amb la figura del director Pol Berlinches i la compositora i pianista Rosabel Bofarull.

Les escoles participants en aquesta edició són: Baltasar Segú, La Candela, Eladi Homs, Enxaneta, Eugeni d’Ors, ZER Atzavara (Alió, Bràfim, Vilabella i Nulles), ZER El Francolí (La Masó, La Riba i Picamoixons), Joan Plana de Puigpelat, Mare de Déu del Roser de Vallmoll, Bernardí Tolrà de Vila-rodona i Escola Municipal de Música Robert Gerhard de Valls, amb deu especialistes de música que han estat fent un treball impecable des del passat mes de setembre.

En aquesta edició la xilofonada parteix dels poemes de Ramon Besora, versionats per Rosabel Bofarull per a veu i instrumental Orff, «Les oques van al camp», un llibre amb il·lustracions de Natasha Domanova. Els autors ja van ser a Valls per la preestrena del concert el passat mes de febrer i ara tornaran de nou per escoltar aquesta estrena amb els tres-cents alumnes participants.

 

Centre Cultural
Plaça Francesc Layret, 0
Valls