Calendari d'Events

Artesans alimentaris - Carlania Celler

iconfinder calendar 115762Dissabte, 19. Novembre 2022, 11:00 - 13:00
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Per a consumir localment tenim a l’abast molts ingredients i aliments que es produeixen i/o s’elaboren en aquestes terres. Són els artesans alimentaris els que els produeixen, transformen i en fan aliments elaborats. Gràcies a ells, podem consumir-los reduint l’impacte en el transport i promovent una economia propera i sostenible.

En aquest cicle visitarem finques del territori on podrem recol·lectar plantes aromàtiques, medicinals i adventícies, veure on s’elabora i tastar vi, ametlles, oli i altres productes locals, ecològics i de qualitat. I també coneixerem les persones que hi ha al darrere, petits grans herois de l’alimentació saludable i sostenible.

Dates:

  • Dissabte 15 d’octubre. Visita a la finca de la Francisca Espinosa del projecte “Aromáticas del Gaià” (Montferri).

De la mà de la Francisca i la seva llarga experiència sobre les plantes aromàtiques i medicinals descobrirem com identificar, cultivar, conservar i, aprendrem les seves propietats i utilització per cuidar la nostra salut i el nostre entorn.

  • Dissabte 19 de novembre. Visita i tast de vins al Celler “Carlania Celler” (Barberà de la Conca).

Carlania Celler és una família de Barberà de la Conca, que treballa i viu al poble. L’agricultura i l’elaboració de vi els ha ajudat a donar continuïtat al cultiu de les terres familiars.

L’agricultura biodinàmica que practiquen els ha permès unir els sentiments amb la terra i, a comprendre que el vi ha de ser sincer amb les seves particularitats que el fan únic.

Observacions: El tast és només per a majors de 18 anys.

  • Dissabte 3 de desembre d’11 a 13 h (aprox.). Visita a les finques de “Fruits del Gaià“ (Bràfim).

Descobrim Fruits del Gaià, arboricultura mediterrània ecològica. Entre les planes de l’Alt Camp i la riba del Gaià, conreen ametllers i oliveres.

A partir de la tradició de l’explotació familiar, busquen noves formes de cultiu que millorin la relació amb l’entorn. També ens explicaran, com a integrants de la Cooperativa la Brostada, en què consisteix aquest nou projecte.

Punt de trobada: aparcament de l’Hort del Carme per sortir amb cotxe particular cap als municipis.

Cal portar calçat còmode i aigua.

Organitzadors: Valls en transició, Increïble comestible-Valls, AdELA.

Preu: Gratuït.

Cal inscripció prèvia al Centre Cívic.