•  

   

   

  Demana hora i no caldrà que t'esperis

  Des de casa, fàcil i còmode

 • Coronavirus

  Coronavirus

 •  

  NOU: SUBVENCIONS AL TEIXIT COMERCIAL I ACTIVITATS DE PROXIMITAT

  Sol·licituds obertes fins el 30 de juny

 • Xarxa Solidària de Valls

  Xarxa Solidària de Valls

  Vols ajudar? Necessites ajuda?

El Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social de Valls amplia programes el 2017 amb nous projectes propis

> El PLICS incorpora com a novetat accions com les d’empoderament de famílies, pobresa energètica, de salut comunitària i el punt d’assessorament energètic

> Es consoliden els projectes ampliant l’abast del suport a col·lectius més vulnerables com gent gran, dones, immigrants o persones en situació de pobresa energètica

El Pla d’Inlcusió i Cohesió Social de Valls ha consolidat les seves línies de treball i les ha ampliat i diversificat amb nous programes per reforçar la tasca que desenvolupa de prevenció de riscos socials i el suport als col·lectius de població més vulnerables. Cal destacar que el desenvolupament dels projectes del PLICS es fa des d'una visió de treball en Xarxa i amb la implicació de diversos Serveis.

Per als casos de pobresa energètica, el PLICS va posar en marxa l’any 2017 dos nous projectes, el de Prevenció i Pal·liació de la Pobresa Energètica i el Punt d’Assessorament Energètic. Per al primer programa, s’ha ajudat a 10 famílies, en un treball en xarxa que a més del PLICS ha implicat al Col·legi d’Enginyers de Tarragona, Sorea, Creu Roja, Càritas, l’Associació Egueiro i Ikea. El projecte ha inclòs tramitar el bo social a les famílies que en tenien dret però que encara no l’havien sol·licitat i que, amb el suport del PLICS, ara poden beneficiar-se de bonificacions en els subministraments d’aigua, llum i gas d’entre un 25 i un 40%. El projecte és molt més ampli però, ja que també inclou assessorar a les famílies perquè apliqui mesures correctores a les llars per reduir el consum energètic (instal·lació de temporitzadors, filtres d’aixetes o bombetes LED, electrodomèstics, etc) o canviar aspectes relacionats amb la facturació, com poden ser canvis de tarifes, de potència contractada i, fins i tot, de companyia.

Derivat de les necessitats detectades en matèria de Pobresa energètica el PLICS ha creat, l'últim trimestre de 2017, el Punt d’Assessorament Energètic per atendre a persones derivades pels Serveis Socials, és un servei d’atenció personalitzada en matèria de drets energètics i on es dóna suport per sol·licitar bonificacions en aquest àmbit. A més, des de la mateixa oficina, s’assessora als usuaris en temes de facturació i d’eficiència per tal de reduir el consum i la despesa energètica. Ja s'han atès 20 llars el 2017, amb la previsió que aquest 2018 el nombre de llars ateses augmenti considerablement.

També és nou el projecte d’Empoderament de Famílies amb sessions setmanals de suport a persones en situació de vulnerabilitat social per ajudar-los a potenciar les seves habilitats i capacitats per a que puguin construir el seu propi pla de vida de forma activa. Actualment ja han participat en el projecte 5 famílies i està previst 5 famílies més per a un segon grup de cara aquest any 2018. El PLICS també ha ampliat el seu àmbit d’actuació amb el Grup de Salut Comunitària, s'han impulsat Xerrades i Tallers per a persones amb diabetis i s'ha posat en marxa l’Escola de Persones Cuidadores per familiars cuidadors de persones amb dependència.

Per a la resta de programes, el PLICS ha consolidat les línies de treball ja actives destinades a la prevenció de l’exclusió social i el suport a col·lectius més vulnerables. Per a les persones més grans, el projecte Envelliment Actiu amb tallers d’estimulació cognitiva i xerrades a barris de la zona nord de Valls, Sant Josep Obrer, Xamora, Pisos de Clols i Colla Vella o a la mateixa Llar del Jubilat. El nombre d’assistents als tallers ha mantingut la tendència a l’alça i l’any 2017 hi van participar 95 persones.

També ha crescut el projecte Dones en Xarxa que, amb 39 dones participants, vol potenciar les xarxes relacionals de dones nouvingudes i promoure la seva participació a la comunitat. A més, des del PLICS s’ha continuat impulsat el projecte d’Integració al Medi Social, s’ha continuat amb els ajuts a l’escolarització postobligatòria, s’han concedit subvencions a entitats socials i s’ha reforçat l’activitat de l’Observatori Social, primer amb la Jornada de Bones Pràctiques per a la Inclusió Social a Valls celebrada el passat mes d’octubre o amb els informes com l’Enquesta de Condicions de Vida de Valls o de Situació Social de Valls. A destacar, un any més, la Mostra de Cultures 2017 en la que van participar 11 entitats representants de col·lectius de vallencs procedents de 10 països diferents.

Descarregar memòria del PLICS

VALLS · 28 DE FEBRER DE 2018

Agenda

Propers esdeveniments

Meteo

Previsió per als propers dies a Valls


veure informació detallada

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat