Les noves butaques i grada telescòpica del Centre Cultural s'instal·laran a l'estiu
El Centre Cultural de Valls viurà un estiu ben diferent perquè s'aprofitarà el període de descans habitual en l'activitat de l'equipament per instal·lar les noves butaques i la nova grada telescòpica. Les tasques s'iniciaran el dia 4 de juliol. L'Ajuntament substitueix les cadires que han servit des de l'estrena de l'equipament per les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de 1991, és a dir, fa 25 anys.

L'aspecte del Centre Cultural de Valls serà més d'equipament escènic i menys de sala d'actes gràcies a les noves butaques que s'hi ubicaran a partir d'aquest estiu. En total s'instal·laran 705 unitats, distribuïdes entre 288 a platea, 182 a la grada frontal i 235 a les llotges frontals i laterals ubicades a la sala i a l'amfiteatre. El muntatge s'adequa a la nova normativa que permet tant una major confortabilitat per als espectadors com unes condicions òptimes d'evacuació. En aquest sentit, els espectadors ubicats a la grada frontal seran els que notaran un espai major per a la col·locació de les seves cames. La mida de pas serà de 120 centímetres.

També es guanyarà visibilitat en les llotges. Com a novetat, en les segones files de les llotges tant de les frontals com les laterals, la butaca s'ha peraltat, és a dir, se li ha donat una alçada major per obtenir un millor angle de visibilitat.

L'accés a la grada telescòpica frontal es realitzarà des de la platea, com fins ara, però també des del corredor d'accés superior i principal. Aquesta grada continuarà sent retràctil, de manera que es podrà replegar al fons de la platea en un espai mínim. Ara bé, millorarà notablement l'acabat actual que serà molt més elegant. Els sistemes d'extensió de la grada passen de ser manuals a motoritzats, de manera que s'optimitza la càrrega de feina per als treballadors de l'equipament.

El color de totes les unitats serà blau, concretament del model «Streetsmart», també per realçar-ne l'elegància. El conjunt de la instal·lació comptarà amb respatllers de fusta de faig acabats amb la tonalitat de color mel.

L'empresa adjudicatària del concurs públic i responsable de la instal·lació és Ascender S.L. amb seu a la localitat d'Ezcaray, a La Rioja. Aquesta companyia compta amb més de 25 anys de trajectòria en el sector del disseny, la fabricació i instal·lació de butaques per a teatres, auditoris, sales d'actes i tot tipus d'equipaments de pública concurrència. Compta amb el certificat en la Norma de Gestió Mediambiental UNE EN ISO 14001, així com amb la certificació en la Norma de Gestió de Qualitat 9001.

El preu d'aquest contracte té un valor de 181.000 euros més IVA. La previsió d'inauguració de la nova instal·lació és al mes de setembre d'enguany, per la qual cosa els espectadors ja en podran gaudir durant la propera temporada estable de la tardor 2016.

Descarregar imatges virtuals

14 de juny de 2016

Agenda

ENTRADES

entrades

CARNET JOVE VALLS

decennals 01

GEOVALLS

decennals 01

METEO

Previsió per als propers dies a Valls


veure informació detallada