Calendari d'Events

Exposició - CovidArt

iconfinder calendar 115762De Dijous, 22. Octubre 2020
A Divendres, 1. Gener 2021
iconfinder calendar 115762

CovidArt és una exposició que reuneix diversos projectes creats per artistes vallencs durant el confinament, inspirats per les situacions fruit de la pandèmia de la Covid19, unes obres que esdevenen reflexions sobre els temps excepcionals que estem vivint i que ens ajuden a entendre, empatitzar o, fins i tot, ironitzar sobre molts dels seus aspectes.

Les propostes que s’exposen han estat seleccionades arran de la convocatòria impulsada pel Museu de Valls i l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Valls com una de les mesures excepcionals de suport al sector cultural desenvolupades durant els mesos de confinament. L'aturada de l'activitat pel confinament va obligar al tancament de portes de molts museus i centres d'art, així com d'altres equipaments culturals, fet que va provocar l'estancament dels espais d'exhibició, així com les adquisicions, treballs i encàrrecs artístics. Precisament aquesta convocatòria volia suplir aquesta manca durant uns mesos complicats.

Les obres cobreixen un gran ventall dels llenguatges artístics actuals, que van des de la pintura fins a la instal·lació de lloc concret, passant pel vídeo, el gravat, l’escultura, la música i la fotografia, però tractats sempre amb un pensament crític contemporani que ens parla tant de les vivències personals com de comportaments socials sorgits en els darrers mesos. Des del panorama més íntim, on es descobreixen les noves necessitats, anhels i canvis psicològics provocats per la situació d’aïllament, com és el cas de les obres de Marina Barberà, Pep Queralt, Rosalia Pomés, Ester Fabregat o Rosa Piñas; fins a les perspectives de nivell local i global, on es reflexiona sobre les diverses reaccions de la societat en front aquesta crisi, ja sigui destacant la seva bellesa o, sobretot, la seva decadència, com ens mostren Marta Arjona, Albert Gironés, Oriol M. Martí, Vanessa Pey o el grup Hideout, guardant també una relació amb els espais buits de Gemma Clofent, obra presentada el 2010 a la Capella de Sant Roc.

Aquesta mostra, comissariada per Quim Torres, vol recollir la creativitat del moment present que vivim, donant visibilitat a totes les creacions que la quarantena va inspirar entre els artistes, d’una forma àmplia i, essent al mateix temps, una exhibició o arxiu que expliqui com la nostra societat ha viscut, i continua vivint, aquests moments.

Accés i horaris d’exposició

La mostra es pot visitar des del divendres 2 d’octubre i fins al proper 13 de desembre, amb accés gratuït i en l’horari habitual: de dimarts a dissabte d’11 a 14h i de 17 a 20h, i els diumenges i festius d’11 a 14h.

 

Museu de Valls
Passeig dels Caputxins, 18
Valls