Calendari d'Events

Exposició - Les Festes Decennals que mai van poder ser

iconfinder calendar 115762De Dissabte, 20. Març 2021
A Diumenge, 18. Abril 2021
iconfinder calendar 115762

La mostra «Les Festes Decennals que mai van poder ser» és una acció artística i popular, ara convertida en exposició, que vol reivindicar la tradició de les celebracions de les Decennals de Valls, en un any acabat en 1 tan atípic com aquest. L’exposició, coorganitzada pel grup d’artistes del Comitè de les Festes Decennals que mai van poder ser i pel Museu de Valls, presenta un recull de les accions que es van dur a terme per part del grup organitzador i dels artistes convidats a participar-hi, que van ocupar diversos espais de la ciutat ara fa unes setmanes.

La inquietud artística i les ganes de fer i que passin coses va provocar l’aparició del Comitè, integrat per tres vallencs creatius i inquiets. Una acció artística que va acabar convertint-se en un projecte on van ser convidats 10 artistes, de disciplines molt diverses, a reflexionar sobre què signifiquen per ells les no-Decennals d’aquest any 2021 de pandèmia de Covid-19. Els creadors van reflexionar sobre unes Decennals que passaran a la història per no haver-se pogut celebrar. I és precisament aquest fet el que les converteix en més històriques que mai. Vista la singularitat d’aquest moment el comitè va decidir commemorar-ho generant un seguit de materials per a què tothom pugui tenir-ne un record i explicar-ho a les generacions que vindran. I és que, com es pregunten els organitzadors: és la primera vegada que es desenvolupa un marxandatge d’un fet que se sap que no serà? Probablement sí, i és estrany, però l’esperit candeler vallenc fa que el projecte agafi encara més sentit.

Darrere del projecte «Les Decennals que mai van poder ser» hi ha tres creatius vallencs amb inquietuds artístiques: l’Edu Vidiella (dissenyador gràfic i tipogràfic), el Xavier Cendrós (arquitecte) i el Medir Cucurull (fotògraf i activista cultural). Sense voluntat d’amagar-se, però sí de que la gent de Valls es fes seva la idea, els impulsors van creure interessant que d’entrada aquest fos un projecte anònim, que ara dóna lloc a una mostra que es podrà visitar a la Biblioteca Popular. Una exposició que vol reivindicar la creació artística com a part imprescindible de la Cultura en uns moments en els que és més necessari que mai posar sobre la taula el paper fonamental de la Cultura.

La mostra es podrà visitar fins al diumenge 18 d’abril, l’accés és gratuït i es podrà visitar en els horaris habituals: els dimarts de 17 a 20h, de dimecres a dissabtes d’11 a 14h i de 17 a 20h i els diumenges i festius d’11 a 14h.

 

Biblioteca Popular
Passeig dels Caputxins, 35
Valls