Calendari d'Events

Fira de Santa Úrsula 2021 - Dimarts 19 d'octubre

iconfinder calendar 115762Dimarts, 19. Octubre 2021
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Des de primera hora del matí. Ornamentació de la façana de l’Ajuntament amb els protocol·laris domassos i senyeres als balcons i les lones que anuncien les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021 + 1.

Des d’avui. Exposició d’elements de la imatgeria del bestiari escolar. Malauradament per segon any les nenes i els nens de les escoles de Valls no poden passejar pels carrers amb el bestiari propi, però alguns dels centres l’exposen en el seus espais diaris.

19 h. Sala Sant Roc, plaça U d’octubre. Visita comentada a l’Exposició de Col·leccionisme Casteller. Si creus que ets un malalt de castells i ho saps tot, segur que en aquesta mostra trobaràs noves descobertes. Si per contra consideres que no n’entens gens, tindràs bons mestres per introduir-te a partir dels objectes més diversos, síntesi d’una col·lecció de passions.
Exposició organitzada pels Amics del Col·leccionisme Casteller i la Secció de Filatèlia, Numismàtica i Col·leccionisme de l’AAEET. Expositors: Fons Osorio Prieto, Pere Toda Serra, Xavier Cabré Puig, Francesc Roca Mateu, Enric Nogués Farré i Joan Gasull Canela. Col·laboren: Carme Roca, Gabriel Duch, Joan Salvador Manresa, Josep M. Queralt, Taller Josep Busquets, IEV, Museu de Valls, Fundació Ciutat de Valls, Cossetània i Ajuntament.

19 h. Sala d’actes del Centre de Lectura. Conferència. Festes Decennals 2021 + 1. Els 21 Vallencs Il·lustres: Mare Maria Güell i Puig a càrrec de Xavier Salat i Brunel, amb una introducció de Pol Montserrat i Rovira sobre les Decennals de 2001. Organitza: Centre de Lectura.

19.30 h. Sala d’actes de l’Institut d’Estudis Vallencs. Jornades sobre l’Església de Sant Francesc de Paula. Conferència «La ceràmica en la construcció. El cas de Sant Francesc. Estudi de la ceràmica de farciment de voltes en tres edificis emblemàtics», a càrrec d’Ester Fabra i Sònia Roca. Organitza: Institut d’Estudis Vallencs.

20 h. Sala d’actes de l’antic Convent del Carme, accés per la plaça del Carme. Presentació del llibre “La mítica Santa Úrsula d’abans de la pandèmia (Cultura castellera entre Simposis)”, a càrrec de Jordi Castañeda, periodista de Vilanova i la Geltrú i autor de diferents treballs castellers. El llibre aplega anàlisis sobre la consecució del tres de nou sense folre, el cim de la segona època d’or dels castells, per part de les dues colles dels Xiquets de Valls en la Diada de Santa Úrsula de 2019. Les òptiques plurals i diverses d’un seguit de periodistes castellers han servit per elaborar el primer treball monogràfic sobre una construcció específica, i han estat complementades per la visió dels caps de colla en un escenari diametralment diferent, el de la pandèmia de la covid-19. És el núm. 34 de la col·lecció L’aixecador.
Coorganitzen: Cossetània Edicions, en el seu 25è aniversari, i Ajuntament de Valls, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya · Departament de Cultura, dins les activitats de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya.