Calendari d'Events

Fira de Santa Úrsula 2021 - Dijous 21 d'octubre

iconfinder calendar 115762Dijous, 21. Octubre 2021
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

15.15 h. Teatre Principal. Santa Úrsula per a les escoles. “Candela, la de la colla dels estels”. Un espectacle de Rat Cebrián i Joan Reverté. Preestrena.
Coproducció amb l’Ajuntament de Valls, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través l’Observatori de del Patrimoni Etnològic i Immaterial, del qual la ciutat de Valls n’és l’Antena Castellera.

17.30 h. Biblioteca Carles Cardó. Espectacle familiar de Contacontes. Castanyes i bolets, carbasses i barrets amb Íngrid Domingo. Reserves: presencial o al telf. 977 636 012. Organitza: Biblioteca Carles Cardó.

18 h. Casa de la Ciutat. Recepció anual a les Úrsules, les dones i nenes que porten el nom de la copatrona de Valls, segons establí la Ciutat el 1658, i a la qual se li feu vot de poble.

19.30 h. Sala d’actes de l’IEV. Jornades sobre l’Església de Sant Francesc de Paula. Conferència «El procés de desamortització al Camp», amb l’historiador Salvador J. Rovira. Organitza: IEV.

20 h. JCA Cinemes. Estrena de la pel·lícula “El pas. Santa Úrsula 1981”, amb la presentació de Josep Carles Rius Baró, periodista nascut a Valls i president del Consell de la Informació de Catalunya i de la Fundació Periodisme Plural. El film rememora l’inici de la segona època d’or dels castells ara fa 40 anys. Amb la Diada de Santa Úrsula de 1981 el món casteller entrava en la segona època d’or amb la consecució a la plaça del Blat de Valls del primer castell de nou del segle XX, el 4 de 9 amb folre descarregat per part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, no vist per ningú dels presents ja que el darrer havia estat el 1893 al Vendrell també per l’agrupació rosada, i del primer 5 de 8 descarregat de la mateixa centúria per la Colla Joves Xiquets de Valls. Aquella fita, viscuda en any candeler, va ser el punt d’inici d’uns anys en què el món casteller s’ha superat, s’han pogut veure estructures fins aleshores només somiades o bé recordades per alguna vella fotografia.

Guió i direcció: Maria Roig Alsina; direcció de fotografia i muntatge: Eduard Sedó Solé; disseny i il·lustració: Marina Barberà Domingo. Un projecte de l’Ajuntament de Valls, la Fundació Festes Decennals de la Mare de la Candela i Món Casteller · Museu Casteller de Catalunya, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya · Departament de Cultura, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets, dins les activitats de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya.

Recollida prèvia invitacions a la mateixa taquilla des del dimecres 13 d’octubre, de 17.15 h a 21 h. Màxim 2 invitacions per persona.