Calendari d'Events

Valls Història Viva!

iconfinder calendar 115762De Dissabte, 20. Novembre 2021
A Diumenge, 21. Novembre 2021
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Valls Història Viva! Ruta guiada i teatralitzada on s'expliquen diferents capítols de la història de la ciutat.

El muntatge consisteix en la representació de diferents capítols històrics que han esdevingut a la ciutat. El format està plantejat com una ruta guiada, on els visitants aniran acompanyats d'un guia que els introduirà en els contextos històrics de cadascuna de les escenes. L'objectiu és immergir al visitant en els episodis que es representaran a través de les notes històriques que s'explicaran, l'entorn patrimonial com a escenari i les recreacions teatrals que donaran vida als fets en qüestió.

A més de la divulgació històrica, un dels punts claus del projecte és recuperar la participació i implicació ciutadana, ja que les persones que faran les representacions són veïns i veïnes que s'hi han volgut sumar de forma voluntària.

Els treballs de recerca documental han anat a càrrec de l'historiador local Àngel Gasol, mentre que la direcció artística compta amb l'actriu vallenca Bàrbara Flores, els quals ja tenen experiència en projectes d'aquesta magnitud com el Pessebre Vivent de Valls. El disseny gràfic de Valls Història Viva ha anat a càrrec de l'estudi de disseny Únicum encapçalat per Eva Jolis.

En aquesta edició el projecte s'estrenarà amb les revoltes populars que han esdevingut a la ciutat, des de l'edat mitjana fins al segle XX. Enguany es representaran cinc escenes en cinc espais patrimonials diferents com el claustre de l'antic convent del Carme, el Call Jueu, la Capella del Roser, la Sala de Plens de l'Ajuntament i el Monestir de la Presentació del Portal Nou.

Des del Claustre del Convent del Carme. De 9.30 a 12.30 hores i de 16 a 19 hores.

Preu. 2€. Entrades a www.valls.cat

Organitza: Centre Cívic.