Calendari d'Events

Decennals - Proclamació de les Candeles Desenàries

iconfinder calendar 115762Dilluns, 24. Gener 2022
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Durant tota la jornada. Establiments comercials. Mostra d'aparadors Festes de la Candela 2021+1. Coorganitzen: Cambra Comerç de Valls i Comerç de Valls. Oberta des del divendres anterior, tindrà continuïtat fins al diumenge 6 de febrer.

18 h. Biblioteca Popular. Inauguració de la mostra festiva «Un tomb de festa: de Carnaval a la Candela». Els elements festius que ens visiten amb motiu de les Decennals ocupen, durant la setmana, aquest espai. Una proposta plàstica que ens transporta, al llarg de l'any, a algunes de les festes patrimonials més destacades d'arreu dels Països Catalans.

19 h. Sala actes Convent del Carme. Presentació de la carpeta La Galeria de Ciutadans Il·lustres. Els vallencs més universals, resultat del cicle de conferències realitzat pel Centre de Lectura, coordinada per l'historiador Pol Montserrat i Rovira i amb la participació dels ponents de les conferències del cicle sobre els Vallencs Il·lustres. La presentació anirà a càrrec de l'escriptora Margarida Aritzeta i Abad, i el filòleg Lluís Maria Moncunill i Cirac. Organitza: Centre de Lectura.

20 h. Cambril de la Mare de Déu de la Candela. Acte de proclamació de la nova distinció Candela Desenària, que ha recaigut en el col·lectiu de dones que s’ocupen de la cura diària de la capella dedicada a la nostra advocació en l’Església Sant Joan. El reconeixement posa en valor la tasca de la dona en el manteniment de la tradició patrimonial més preuada de la ciutat de Valls: les Decennals. Valls és la primera localitat catalana que crea una distinció per la trajectòria festiva que posa en valor la tasca que la dona ha exercit històricament en les celebracions patrimonials de la Mediterrània. La dona sempre ha estat compromesa en les Decennals, tot i que sovint se l’ha invisibilitzada.