Calendari d'Events

Decennals - 5 de febrer

iconfinder calendar 115762Dissabte, 5. Febrer 2022
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Des de bon matí. Sortida de l’àliga al balcó.

Durant tota la jornada. Establiments comercials. Mostra d'aparadors Festes de la Candela 2021+1.

Durant la jornada. Establiments de restauració. Ruta de tapes

9 a 14 h. Camp de futbol del Vilar. Futbol. Trobada d'equips veterans. Organitza: Agrupació Veterans Valls

10 h. Església Sant Joan. Eucaristia

10 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Betu el Pallasso. Un recull de números propis, que ja convertits en clàssics es mesclen en aquesta proposta totalment adaptable. Petits espectacles que han estat passejats per escenaris d’arreu, petits i grans, sempre amb el segell de l’autenticitat com a bandera.

10 h. AAEET, Capella del Roser, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

10:30 a 12 h. Pg. Tarradellas, El Fornàs. Atletisme. Mitja marató per relleus. Preu per equip: 60 €. Organitza: Secció atletisme AAEET

11 h. Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

11:30 h. Diferents espais. Inici de la mostra «Un tomb de festa», que s'ha articulat en blocs temàtics repartits entre dissabte i diumenge. Una continuació de l'exposició de la Biblioteca Popular i del Pati de Sant Roc, però d'una forma viva i al carrer.

11:30 h. Església Sant Joan. Mostra «Un tomb de festa: cant, fe i religiositat popular». Inici del primer bloc de la mostra, amb la Dansa de la Mort de la Selva del Camp, el ball de Bastons de Cardona, el cant de la Sibil·la de la Santa Creu de Palma de Mallorca, la Moixiganga de Sitges i els Angelets de la Puríssima d’Ontinyent, País Valencià. Elements estretament lligats amb la sacralitat i, com en el cas de la Sibil·la, proclamat Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

11:30 h. Des de l’Oficina de Turisme, c. Cort 3. Visita guiada La Candela, història de les Decennals. Inscripció prèvia: 977 612 530 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Preu: 5€

12 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Betu el Pallasso.

12 h. El Pati. Sardanes. Cobla Selvatana. Exhibició de colles sardanistes en la modalitat de punts lliures per les set colles finalistes del Campionat de Catalunya. S’interpreten i ballen dos sardanes de lluïment, dos de punts lliures, una per al públic i una de germanor. Hi participen: Colla Sardanista Mare Nostrum de Barcelona, Colla Sardanista Violetes del Bosc, Colla Sardanista Grup Maig de Barcelona, Colla Sardanista Dansaires del Penedès del Vendrell, Colla Sardanista Tarragona Dansa de Tarragona i Colla Sardanista Bell Esplai de Valls.

12:30 h. Vela pl. Oli. Concert vermut. Folk a mitges. Aquest duet km0, integrat per Héctor Beberide i Nando Taló, se les empesca per convertir la simplicitat en un imant d’atracció. Acordió i pandereta són dos instruments que encaixen la mar de bé.

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

16 h. Vela Principal·Estrella Damm. Les Decennals, FlaixBac i Hit 103 presenten 10 de les Decennals. Concert de rock i pop dels Països Catalans. Buhos, Els Amics de les Arts, Els Pets, Itaca Band, Joan Dausà, Manel, Maria Jacobs, Miquel del Roig, Suu i Zoo (per ordre alfabètic).
Una síntesi de l’escena musical en català amb deu artistes, que difícilment es veuen junts en un únic espai, entre els que sonen amb més força al nostre país: els festius i penedesencs Buhos votats com el millor artista 2021 pel públic de la revista Enderrock, el pop ballable i juganer d’Els Amics de les Arts que acumulen grans himnes com “Jean Luc” o “Lousiana”, els incombustibles de Constantí Els Pets en les seves quartes Decennals, la frescor d’Itaca Band amb la participació del bateria vallenc Jordi Busquets, el nou disc i gira del músic i pianista sanfeliuenc Joan Dausà, el risc i la contemporaneïtat dels magistrals barcelonins Manel, el veterà i proper tot terreny Miquel del Roig, la veu preciosa de la vallenca Maria Jacobs en un format clarament elèctric, la veu creixent de la personalíssima, fresca i natural Suu, i els explosius valencians Zoo amb hip hop farcit de beats electrònics i lletres corrosives.
Temes de sempre i cançons noves per ballar i emocionar-nos en un directe potent i revitalitzant resultat de la incontinència creativa del nostre país.
Espectacle inclòs en l’abonament de concerts: 85 € per a 7 concerts (exhaurit)/ 73 € per a 6 concerts / 60 € per a 4 concerts (exhaurit)/ 48 € per a 3 concerts.
Preu entrada solta: 25 €
Obertura de portes: 14 h

16:30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Cia Passabarret: Rocket Carnival Cownz. Diu la llegenda que a finals dels anys 1960 Jimi Hendrix conegué un trio pallassos del Preston Circus que li canviaren la vida. No només li regalaren una de les seves icòniques jaquetes, sinó que li van fer descobrir una nova manera d'entendre l'escenari. Després de dos anys sense actuar, Passabarret torna a la pista per homenatjar als RCC, els pallassos que haguessin pogut canviar el rumb del rock'n'roll.

16:30 h. AAEET, Capella del Roser, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17 h. Església Sant Francesc, Pati Sant Roc, Vestíbul Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

17 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Musical. El petit príncep, d'Antoine de Saint-Exupéry. Versió de Manu Guix, Àngel Llàcer i La Perla29.
Música, cançons, so de 360º i espectacular disseny audiovisual amb mappings, projeccions i animacions, que transporten l’espectador del desert a l’herba, passant per l’asteroide B 612, el planeta del rei o el món del geògraf per reproduir tota la poesia, la fantasia i l’encant d’aquest meravellós conte. Un espectacle per a públics de totes les edats, dels 4 als 100 anys, per compartir la visió d’una història imaginària amb els que ja la coneixen i l’estimen i, alhora, una oportunitat per als que no n’han sentit a parlar mai. 8ª temporada amb més de 400 funcions i 300.000 espectadors.
Preus: 16 € (nenes i nens fins a 12 anys) / 24/26€ / Amb Carnet Amics dels Teatres de Valls: 16 € (nenes i nens fins a 12 anys) / 21/24€ / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla.

17 h. Pl. Estació, pg. Estació, carrers Colom, Avenir i Xiquets de Valls i pl. Titit. Continuació de la mostra amb el segon bloc «Un tomb de festa: farsa, sàtira i disbauxa», amb la participació dels Gegants Bojos del Carnaval de Solsona, el ball del Carnestoltes i dels Set Pecats Capitals de Reus, la Figa te Fai de Torredembarra, el Ball de Gitanes de Sant Celoni i l’Onso de la Mata. Segurament el Carnaval en què costa més identificar els elements autòctons del nostre país. Aquesta és una bona ocasió per gaudir de la disbauxa i sàtira inherents a aquesta celebració hivernal.

17 h. Des de l’Oficina de Turisme, c. Cort 3. Visita guiada La Candela, història de les Decennals. Inscripció prèvia: 977 612 530 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Preu: 5€

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18 h. Vela pl. Oli. Decennals familiars. Música. Cia. Pep López i Sopars de duro: Folkids. Amb més de 7.000 actuacions realitzades, és un referent històric, imitat per molts, de la majoria de bandes de música per famílies a Catalunya. Les seves produccions han estat presentades en diversos països d’Europa, Amèrica Llatina i, lògicament, per tot Catalunya.

18:30 h. Des de pl. Blat. Tabalada d’anunci del tercer bloc de la mostra «Un tomb de festa: llum, pólvora i foc». Itinerari: carrer de la Cort, Pati, Jaume Huguet, Pati, Teatre i pl. Quarters

18:30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Cia Passabarret: Rocket Carnival Cownz.

18:30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

18:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19 h. Sala actes del Convent del Carme. Homenatge als socis de més edat del Centre de Lectura. Acte de presentació del llibre d'honors i distincions del Centre de Lectura, que estrenaran els ex-presidents i l’actual president de l'entitat. Organitza: Centre de Lectura
 
19 h. Des de pl. Quarter. Mostra «Un tomb de festa: llum, pólvora i foc», amb l’actuació del drac de Vilafranca del Penedès, el ball de Diables de l’Arboç del Penedès, el ball de Diables de Tarragona, el ball de diables de Reus, el ball de Diables de Cervera, el bou Sanpedor, el drac de la Riera de Gaià, el bou de Tarragona, el ball de diables de Valls, el drac de Valls i el bou tradicional de Valls.
La mostra també compta amb els més petits: el ball de Diables Infantil de Valls, de Cervera, de Reus, de Tarragona i el drac petit de Valls.
Nota: En tancar-se aquest programa, acte pendent d’autorització per la Subdelegació de l’Estat.
Itinerari: Pl. Quarter, carrers Teatre, Jaume Huguet, muralla de Sant Antoni, Pantà, Paborde, Miralbosc, Abat Llort i Escorxador. 

19 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Concert Orquestra Selvatana. En aquestes Decennals la Selvatana s’ha sumat a la privilegiada nòmina d’orquestres centenàries, ja que els seus compassos sonen des de 1913, quan fou fundada a Cassà de la Selva. Direcció: Jesús Santaliestra. Preu: 3 €

19 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

19 h. Campanar Sant Joan. Repic de campanes

19:30 h. Església Sant Joan. Vuitè dia de la Novena. Predica Carme Borbonés, presidenta de Càritas Catalunya (2004-2016). Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia mossèn Manel Borges. adscrit a la parròquia de Sant Joan Baptista.

19:30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

19:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Musical. El Petit Príncep.

20 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20:30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20:30 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Les 7 Candeles i una llibertatària. Assumpta Mercader i Maria Carretero: Curts crus. Un seguit de contes i poemes extraordinàriament breus i sintètics, petites obres inclassificables. Anomeneu-les com vulgueu: contes, poemes, acudits, aforismes o sentències. Totes diuen molt amb poques paraules, esgrimeixen arguments que ens deixen clavats a la cadira, ens sorprenen o ens arrenquen un somriure. Presentem l’obra més concentrada d’autors com Jordi Masó, Jesús M. Tibau, David Vila, Elisenda Solsona, Pere Calders, Jaume Cabré, Perejaume, Joan Brossa i d’altres. Peces curtes que, com que necessiten més temps per ser païdes que per ser escoltades, les oferim acompanyades de la música de Maria Carretero. Copresentat amb el Festival EVA, En Veu Alta, del Penedès i el Priorat

21 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Clown. Companyia Pepa Plana. Si tu te'n vas. Pepa Plana presenta el nou espectacle amb ella com a pallassa augusta, Noël Olivé com a pallassa blanca i Lola González com a pallassa contra augusta. Ofereix l’escenari perfecte per als números clàssics de la tradició clown, concebuts en masculí, per reinterpretar-los ara amb ulls de dona. Estrena comarques de Tarragona
Preus: 21€ / Amb Carnet Amics dels Teatres de Valls: 19€ / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla.
Patrocina: Isogona

22 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

22:30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

22:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

23 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

23:30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

23:30 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Ball. Orquestra Internacional Selvatana.
Inclòs en l’abonament de balls: 45 € per a 4 balls. També en l’abonament de llotges complementàries a l’entrada: 40 € per a 4 balls
Preu per entrada solta: 14 € / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla / Llotja solta, complementària a l’entrada, per a 6 persones: 34 €

23:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 6 (síntesi de l’1 i 2). Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.