Calendari d'Events

Decennals - El retorn de la Mare de Déu al seu cambril

iconfinder calendar 115762Diumenge, 6. Febrer 2022
iconfinder calendar 115762
iconfinder calendar 115762

Des de bon matí. Sortida de l’àliga al balcó.

Durant tota la jornada. Establiments comercials. Mostra d'aparadors Festes de la Candela 2021+1.

Durant la jornada. Establiments de restauració. Darrera jornada de la ruta de tapes

10 h. AAEET, Capella del Roser, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

10:30 a 13 h. Pg. Tarradellas, El Fornàs. Ciclisme. Clàssica Xavi Tondo. Organitzen: Club Ciclista Xavi Tondo i Secció ciclista Club Bàquet Valls.

11 h. Església Sant Joan. Eucaristia.

11 h. Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

11:30 h. Des de pl. del Portal Nou. Quart i últim bloc de la mostra «Un tomb de festa: dansa, seguici i festa patronal», amb el ball de bastons de Montblanc, ball de faixes de Sant Martí de Tous, cucafera de Tortosa, ball dels cossis de Tarragona –acompanyats per Bufalodre–, dansa de la magrana de València, ball de mossèn Joan de Vic de Reus –acompanyats per Punt de Malura–, ball de pastorets d’Igualada, els Negrets de l’Alcúdia, l’àliga de Barcelona i els gegants de la Ciutat de Barcelona. Itinerari: Portal Nou, c. Tomàs Caylà, pl. Garrofes, c. Carnisseria, Carme, Metges, Santa Úrsula, Sant Sebastià, Sant Antoni, Sant Pere, Forn Nou, Alls, Gonzàlez Alba, gir del Pati cap a l'esquerra –espai de transició–, Cort i pl. Blat. 

11:30 h. El Pati. Exhibició de balls de swing i revetlla. Basic Escola de Ball. Ball dirigit, ball en línia i jazz steps i després música perquè la gent pugi ballar al seu aire amb parella swing. Organitza: Basic Escola de Ball, Alcover

11:30 h. Des de l’Oficina de Turisme, c. Cort 3. Visita guiada La Candela, història de les Decennals. Inscripció prèvia: 977 612 530 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. Preu: 5€

12 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Música i màgia. Gerard Mallorquí. El Bruixot i els mil i un ritmes. Un taller de percussió teatralitzat, ple d’aventures, personatges màgics i sorpreses. Recomanat: de 3 a 10 anys.

12 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Musical familiar. Dagoll Dagom: Bye bye monstre, amb les cançons de Dàmaris Gelabert
El primer espectacle de Dagoll Dagom pensat, especialment, per a famílies. Inspirat en l'etapa de confinament, posa en valor tot allò positiu que hem aconseguit, despertant la imaginació i recuperant la diversió de compartir emocions en viu i en directe. Cantarem, ballarem i farem fora al Monstre junts! Un musical amb dramatúrgia de Marc Artigau, Anna Rosa Cisquella i David Pintó, amb música original de Dàmaris Gelabert, coreografia de Lluc Fruitós (Brodas Bros), il·lustracions de Lyona i dirigit per Anna Rosa Cisquella.
Preus: 14 € (nenes i nens fins a 12 anys) / 16€ (+ grans de 12) / Amb Carnet Amics dels Teatres de Valls: 12 € (nenes i nens fins a 12 anys) / 14€ (+ grans de 12) / Promo 3: 3€ per a persones en situació d’atur, prèvia acreditació a taquilla.
Patrocina: Mémora

12:30 h. Vela pl. Oli. Concert vermut. Les Decennals se’ns escapen de les mans. Els instruments d’inxa fan el comiat a aquesta vela a la qual li haurem agafat estimació. Xeremiers de Son Roca (Mallorca), grallers de l’Espardenya, Els Carreter, Els Blu’s, sonadors dels Vells, Tocaferro, La Capona i Els Vinardells

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. Preus: 2,5€ (menors)/3,5€ (adults)

16:30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Música i màgia. Gerard Mallorquí.

16:30 h. AAEET, Capella del Roser, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17 h. Pati Sant Roc. Obertura de l’exposició.

17:30 h. Des de l’Església Sant Joan. Anunci del Retorn de la imatge de la Mare de Déu de la Candela des de l’altar major al seu cambril. Darrera sortida del seguici cerimonial de Valls al complet amb la participació del drac, el ball de diables, el bou tradicional, l’os amb els trabucaires, el basilisc, el ball de gitanes, els nans, els gegantons i gegants, el bou, el ball dels vells, el ball dels cercolets, el de bastons, el ball de cavallets, la mulassa, el ball de la primera, la moixiganga, el lleó i l’àliga.
Concentració del seguici: places del Blat, de l’Església i dels Arcs del Celler del Paborde, i carrers de l’Església i de Tomàs Caylà.
Itinerari: pl. Blat, Major, Carnisseria, Carme, Metges, Escudelles, Santa Úrsula, aparcament de Sant Antoni, Sant Antoni, Sant Pere, Forn Nou, Alls, González Alba, gir a l’esquerra per entrar al Pati, Cort, Blat i Església Sant Joan.
Casa de la Ciutat. Recollida de la bandera de la Ciutat i la corporació municipal, acompanyades per la policia local de gala, per part del seguici cerimonial, per dirigir-se a l’Església Sant Joan.

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19 h. Sala actes Convent del Carme. Acte poètic-visual-musical El nus la flor, d'Enric Cassases, acompanyat per la cantant lírica Maria Mauri i el músic Daniel Ariño. Aquest jove pianista i compositor ha musicat el recull de poemes d’en Casasses i n’ha fet un cicle per piano i veu, tant parlada pel mateix poeta com cantada per la Maria Mauri. Ariño beu de mil estètiques diferents: del modernisme al flamenc i de l’impressionisme al jazz. Aquest eclecticisme li escau als versos d’en Casasses, que de tot fa font i n’esquitxa poemes d’una rara saviesa gens alliçonadora i més aviat divertida, popular i apassionada. El nus la flor és el llibre que li ha donat la categoria de clàssic. Guanyà el premi Lletra d’Or 2019, avantsala de la concessió al poeta del premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020. Organitza: Òmnium Cultural

19 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Concert. Medir Bonachi i Gerard Marsal: nUn.
Música electrònica i piano per a una proposta neoclàssica amb noves composicions i algunes peces del seu últim disc “Homaro, humanitat en esperanto”. Un espai sonor contemporani, amb un estil de música obert a diferents perfils d’espectadors, que aporta reflexió i acompanyament, gaudi, calma i profunditat. Influenciada per artistes nòrdics com Arvo Pärt, la proposta reformula treballs anteriors combinant instruments acústics i melodies electròniques.
Preus: 18 € / Amb Carnet Amics dels Teatres de Valls: 15 €

19:30 h. Església Sant Joan. Cant del Virolai a la Mare de Déu de la Candela, que dona pas a la cloenda de la novena. Predica Mons. Joan Planellas Barnosell, Arquebisbe Metropolità de Tarragona i Primat. Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia.
Tot seguit. Estimat Retorn de la imatge de la Mare de Déu de la Candela al seu cambril, on romandrà fins a 2031.
Finalment. Participat Cant de la Salve a la Mare de Déu. Les emocions es desborden.

19:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Cloenda de l’Espai Les 7 Candeles i una llibertatària. Mònica Torra i Txema Riera: D'aquells boleros aquests contes. L’escenari s’omple de misticisme, quan música i narració es barregen per donar vida a històries amagades darrera d’alguns boleros que s’expliquen en format de contes musicals. Històries d’emocions estranyes, amors impossibles, passions desenfrenades... totes macerades amb un toc humorístic i alhora emotiu i tendre. I complementant aquests petits relats, la música embriagadora acompanyant aquests sentiments, fent-los més profunds en cada espectador, aconsegueix difuminar principi i final de cada història. Copresentat amb el Festival EVA, En Veu Alta, del Penedès i el Priorat

20:30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22 h. Esplendorós Piromusical de cloenda de les Decennals 2021+1 a càrrec de la Pirotècnia Ricardo Caballer, d’Olocau, País Valencià, amb la direcció artística del mestre Ricardo Caballer Cardo.
Tot seguit. Pg. Tarradellas. Tancament de les Lluminàries.
Finalment. Places del Pati i del Blat, i carrer de la Cort. Tancament de les Lluminàries festives.