Calendari d'Events

Exposició - Gonzalo Lindin. Paisatges retrobats. Donació al Museu de Valls

iconfinder calendar 115762De Dimecres, 28. Octubre 2020
A Divendres, 1. Gener 2021
iconfinder calendar 115762

El Museu de Valls acull l’exposició «Gonzalo Lindin. Paisatges retrobats. Donació al Museu de Valls», mostra que recull la cessió d’obres de Gonzalo Lindin, així com d’altres composicions de l’artista. Enguany Antoni Gonzalo Lindin (1920-1999) faria cent anys. Aquesta celebració tan rodona, així com la generositat de la seva filla Anna són el motiu de la presentació, per primera vegada, de l'obra de l'artista al Museu de Valls.

Tot i que Gonzalo Lindin va tenir relació amb els artistes vallencs als anys cinquanta (va participar en activitats de la Penya de l'Olla), només hi va exposar una sola vegada, l'any 1953. Tot just quan la seva pintura començava a despuntar. Ara tenim l'oportunitat de poder-la veure amb tota la seva potencialitat. L'exposició és un recorregut retrospectiu sobre la seva obra, des dels dibuixos fets l'any 1936, amb setze anys, fins a les pintures dels anys noranta, poc abans de morir.

En la mostra es vol posar de rellevància el mestratge d'Ignasi Mallol i la seva estada a Cornudella, a l'inici de la guerra civil, amb els companys i professors de l'Escola d'Art de Tarragona, i com aquesta estada marcarà la seva carrera artística, ja que a partir dels anys setanta, deixa de pintar el Camp de Tarragona per centrar-se exclusivament en el Montsant. Per amarar-se de més a prop d'aquell paisatge, comprarà una casa a Cornudella i instal·larà el seu taller.

El Museu de Valls ja tenia en col·lecció una peça seva, però ara incrementa la seva representació amb unes quantes obres més, que vindran a enriquir el fons paisatgístic del museu, a on destaca l'obra de Jaume Mercadé. Dues mirades, les seves, centrades en el paisatge tarragoní, que són complementàries. I que ens ajuden a dibuixar el nostre espai més proper.

Accés i horaris d’exposició

La mostra es pot visitar des de divendres 9 d’octubre i fins al proper 13 de desembre, amb accés gratuït i en l’horari habitual: de dimarts a dissabte d’11 a 14h i de 17 a 20h, i els diumenges i festius d’11 a 14h.

 

Museu de Valls
Passeig dels Caputxins, 18
Valls