Calendari d'Events

Teatre - El llop: Terra Baixa

iconfinder calendar 115762Diumenge, 2. Octubre 2022, 18:00
iconfinder calendar 115762

Representació d’«El llop: Terra Baixa», el clàssic d’Àngel Guimerà en la nova versió del programa El llop de TV3 dirigit per Àngel Llàcer. Guimerà amb aquesta obra planteja magistralment el conflicte constant entre dos mons antagònics i irreconciliables, reflex de les influències realistes i naturalistes de l'època en què Terra Baixafou escrita: el món pacífic que representa la Terra Alta, i la Terra Baixa, llar de personatges mesquins i profundament corromputs.

El clàssic relata la història de la Marta, personatge que viu sotmesa sentimentalment al Sebastià, propietari de l'hotel on treballa. Aquest, amo i senyor d'un extens patrimoni però pèssim gestor de les seves pertinences, està en vies d'arruïnar-se i decideix casar-se amb una filla de bona família per poder pal·liar els seus deutes. Per fer-ho, primer haurà de per fer callar els rumors que el relacionen amb la Marta; per això, decideix fer cridar el Manelic, un pastor de les muntanyes, i fer-lo casar amb ella. D'aquesta trobada fortuïta entre la Marta i el Manelic neix l'amor, i és gràcies a aquesta passió que creix l'empenta de la Marta per alliberar-se de les cadenes opressores del Sebastià.

Aquesta representació teatral va néixer a El Llop, un programa d'entreteniment televisiu que reivindica el teatre amateur del país. Dirigit i conduït per Àngel Llàcer, amb un format a cavall entre el concurs, el reality i la divulgació cultural, posa de relleu la importància de les companyies teatrals amateurs del país i, al mateix temps, la figura d’Àngel Guimerà, de Terra Baixa, i dels actors i actrius que l’han representat al llarg de la història. A El Llop, l’espectador va poder descobrir com es crea una obra teatral des de zero, sent testimoni de totes les fases tècniques i artístiques necessàries fins a l'estrena de l’espectacle. Des dels càstings, les proves finals per seleccionar els actors que formaran el repartiment fins als assajos i l’estrena. Un cop emesos els vuit capítols i havent transformat la companyia d'amateur a professional, Terra Baixa surt de gira per recórrer el territori amb la complicitat de La Perla 29.

Després de rebre més de 1500 candidatures, fer 250 càstings al Teatre Principal de Valls, Cervera, Manresa, Olot i una gran final amb 33 candidats al laboratori del Món Sant Benet, es va crear la companyia de Terra Baixa. Dirigits per Àngel Llàcer, la companyia està formada pels següents actors: Toni Aguilar, Marc Andreu, Pep Carpena, Jordi Ferragut, Àlecs Guixà, Blanca Lasobras, Roser Martínez, Daniel Masalles, Alexandra Olmo, Tuni Salvadó i Alba Segarra.

> Comprar entrades

 

Centre Cultural
Plaça Francesc Layret, 0
Valls