Exposició - Anselm Nogués: l’oblidat escultor de Valls

Exposició - Anselm Nogués: l’oblidat escultor de Valls

  • Data: Del 30/11/2018 al 03/02/2019
  • Horari: Dimarts a dissabte: 11 a 14h i 17 a 20h. Diumenges i festius: 11 a 14h
  • Lloc: Museu de Valls

Descripció:

Exposició Anselm Nogués: l’oblidat escultor de Valls.

Enguany es compleixen vuitanta anys de la mort d'Anselm Nogués Garcia, escultor nascut a la ciutat de Valls l'any 1864 i mort a Barcelona l'any 1938, en plena Guerra Civil.

La present serà la primera mostra monogràfica amb obra seva que es realitza des de la seva mort. El títol de l'exposició, Anselm Nogués: l’oblidat escultor de Valls, ja ens indica que estem davant d'un artista que per diversos motius va caure en l'oblit, motiu pel qual el Museu de Valls vol reparar ara aquesta circumstància. Contemporani dels artistes vallencs Francesc Galofre Oller, Bonaventura Casas i de Francesc Guasch Homs, la seva figura va ser reivindicada per Cèsar Martinell, que el considerava el seu mestre en matèries escultòriques.

La mostra vol explicar quina fou la seva trajectòria artística i reunir en un únic espai les obres d’aquest artista que es conserven, per tal de recuperar una figura que entre finals del segle XIX i principis del segle XX, participà en la decoració d’importants conjunts com la façana de la Biblioteca Nacional de Madrid, el Rosari de Montserrat o el Palau de Justícia de Barcelona.

Per la mostra, el Museu de Valls comptarà amb peces procedents del Museu Nacional d’Art de Catalunya, dels Museus de Sitges, del Museu de Granollers, l’Arxiu Nacional de Catalunya així com de diverses col·leccions particulars, a més de fons propi i de l'Arxiu Municipal de Valls.

El Museu de Valls conserva en el seu fons diverses escultures realitzades per l’escultor vallenc fruit de la donació de Cèsar Martinell i de Rosa Jornet.