“Vine al mercat, hi trobaràs la ciutat autèntica”

“Vine al mercat, hi trobaràs la ciutat autèntica”

  • Dia: 24/02/2018
  • Hora: A partir de les 12 del migdia
  • Lloc: Plaça de l’Oli

Descripció:

Amb el lema “Vine al mercat, hi trobaràs la ciutat autèntica” i una nova imatge i logotip, l’històric mercat de la fruita i la verdura de Valls es prepara per un 2018 d’activitats de caràcter promocional. Els actes que impulsa la regidoria de Comerç i Turisme començaran formalment el dissabte 24 de febrer, a partir de les 12 del migdia, amb un showcooking a la plaça de l’Oli amb productes del propi mercat que dirigirà el cuiner Albert Roig de ForEvents i que comptarà amb la participació dels xefs Joan Castells del Restaurant Portal 22 de Valls, Albert Guzman de Sant Carles de la Ràpita i Carles Berneda del Restaurant Sant Francesc de Montblanc.

Ells seran els protagonistes de l’arrencada de les activitats, junt amb la banda de música Pixi Dixi Band que actuarà pels carrers del mercat. Durant l’any s’aniran efectuant altres activitats similars amb cuiners amb l’objectiu de lligar el tradicional mercat de Valls al món de la restauració per posar en valor la importància d’associar la cuina i els restaurants de la ciutat als proveïdors i pagesos locals com a model ecogastronòmic de proximitat singular i amb personalitat pròpia.

El mateix dissabte dia 24 s’ha previst la instal·lació d’una carpa informativa a la plaça de l’Oli on es repartiran caixes de cartró i bosses de compra reutilitzables i material informatiu sobre la història del mercat, els productes que s’hi poden trobar i un pràctic calendari anual per conèixer quina és la millora època per consumir-los. Aquest punt informatiu s’instal·larà a la plaça de l’Oli tots els dimecres, amb l’objectiu de promocionar precisament els productes km0 que es poden trobar en el mercat. Així, la campanya vol sensibilitzar a la població dels beneficis de consumir fruites i verdures de proximitat i de temporada, així com la importància de mantenir els mercats com aposta per a la sostenibilitat de l’activitat de la pagesia.