Firagost 2018

Firagost 2018

  • Data: 31/07 i 01/08/2018
  • Lloc: Carres i places de Valls

Descripció:

Firagost 2018.

64a Fira-Exposició del Camp Català.

Més informació

Dimarts 31 de juliol

A les 10 del matí - Nucli de la ciutat

Obertura de les exposicions de la Firagost. Romandran obertes fins al dimecres dia 1 d’agost a 2/4 de 9 del vespre:

- Fruites del camp, vins, productes agroalimentaris de qualitat, herboristeria i altres productes de l’agricultura i per a l’agricultura, instal.lades al nucli central de Valls.

- Maquinària agrícola, ramadera i vehicles, al passeig de l’Estació i en un tram del carrer de Vallvera.

- Alimentació artesanal, al carrer del Teatre.

- Ceràmica, artesania i estands diversos, a la plaça del Quarter i carrer Francesc Català- Roca.

- Estands institucionals, al carrer Germans Sant Gabriel.

- Mostra-Exposició del Camp Català, a la plaça del Blat.

- XXVIII Exposició de Bonsais, al Pati de Sant Roc, al carrer Jaume Huguet, 1. Organitza: Associació Tarragona Bonsai.

- XI Mostra de Cerveses Artesanes a Valls, al Pati, dimarts 31 de juliol i dimecres 1 d’agost.

- III Mostra de FOOD TRUCKS, caravanes transformades per vendre menjar i cuinar en directe al carrer, exposats al Pati a partir de les 6 de la tarda i durant els dos dies. Organitza: Street Rols.

Més de 350 expositors amb un quilòmetre i mig de recinte firal al centre de Valls. Uns 100.000 visitants; l’exponent agrícola i comercial, més popular de Catalunya.

A 2/4 d’ 11 del matí - Convent del Carme (Plaça del Carme)

Presentació del llibre República Pagesa, de Montserrat Tura, i després hi haurà un debat obert per parlar del Passat, Present i Futur del sindicalisme agrari, amb Montserrat Tura, Pep Riera, Antoni Gavaldà i David Bové. Organitza: Unió de Pagesos de l’Alt Camp.

A les 5 de la tarda - Cambra de Comerç - A la Sala d'Actes de la Cambra de Comerç de Valls (carrer Jacint Verdaguer, 1, 1a planta)

Jornada tècnica sobre Noves experiències cooperatives en el sector agroalimentari. La presentació de la jornada anirà a càrrec del Sr. Àngel Xifré, director dels SSTT del DARP a Tarragona; introducció a la fórmula cooperativa Sra. Anaïs Sastre, membre de l’Aresta i Tècnica de Coopcamp, l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona. I els ponents de la taula rodona, són: Sr. Salomó Torres, soci fundador de la cooperativa agrària Hortec; Sra. Alba Rojas, sòcia fundadora de la cooperativa de treball i consum Frescoop i de Mengem Bages, i el Sr. Joan Cartanyà, soci fundador de la cooperativa de serveis Fet a la Conca. Organitza: Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

A les 5 de la tarda - Passeig dels Caputxins

I fins a les 8 del vespre, XV Trobada de Puntaires, amb la participació d’unes 300 puntaires vingudes de diverses contrades. Organitza: Llar de Jubilats de Valls.

A les 6 de la tarda - Plaça del Blat

I fins a les 8 del vespreTaller de Ceràmica CRISFANG per a infants, un taller interactiu, on la mainada participa prenent contacte amb el fang, a fi que coneguin l’ofici de ceramista i passin una agradable estona. Taller Gratuït. Organitza: Crisfang de Masllorenç.

A les 6 de la tarda - El Pati

XI Mostra de Cerveses Artesanes a Valls. Com cada any hi haurà una representació de les cerveseres que elaboren a prop de casa nostra. La jornada estarà animada amb DJ.

A les 6 de la tarda - Auditori Mas Miquel

Firagost Holi colours!!! Superevents porta Un altre any més a Valls aquesta festa impressionant. Veniu a ballar al ritme dels DJ i prepareu-vos per gaudir de molta i molta pols de colors. (Veniu preparats per a la festa: us aconsellem que porteu roba blanca). Organitza: Superevents. Col.labora: Cambra de Comerç de Valls i l’Ajuntament de Valls.

A 2/4 de 7 de la tarda - Carrers de Valls

Cercavila Tradicional de Firagost: Carruatges, carros i cavalls. Antigament el mitjà de transport més ecològic i efectiu eren els animals, veniu a veure els carruatges i carros que omplien els carrers en temps passats i gaudiu d’aquesta cercavila on els cavalls seran els protagonistes pels carrers de Valls.
Itinerari: plaça i passeig de l’Estació, carrer Pare Palau, carrer Lluís Homs, carrer Prat de La Riba, el Vilar, carrer Pare Palau, passeig de l’Estació, carrer del Tren, carrer Avenir, carrer Anselm Clavé, Font de la Manxa, carrer Jaume Huguet, Muralla del Castell, plaça Sant Francesc, carrer Sant Antoni, carrer Major, plaça del Blat, carrer Simó, carrer Carnisseria, Portal Nou, Muralla de Sant Antoni, carrer Jacint Verdaguer i Font de la Manxa. Una cercavila amb tipisme i oberta a totes les cavalleries i els carruatges que hi vulguin participar. Punt de trobada: a les 6 de la tarda a la plaça de l’Estació. Organitza: Societat de Sant Antoni de Valls.

A les 7 de la tarda - Ajuntament - Al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Valls

Acte inaugural de la Firagost 2018. L’acte serà presidit per Miquel Buch Moya, conseller d’interior de la Generalitat de Catalunya, amb la presència de rellevants autoritats i representacions. Tot seguit, visita de la Firagost 2018 per part de les autoritats.

A les 8 del vespre - El Pati - I fins a les 9 del vespre

8è Concurs de Beure en Porró. Constarà de cinc categories amb premi (infantil, femení, més estil, més temps i més amunt). Acte popular obert a tothom. La inscripció serà gratuïta i es podrà fer als estands d’informació de la Firagost i també, mitja hora abans, al mateix lloc del concurs. Seguidament es farà públic el veredicte i el lliurament dels premis. Per quart any consecutiu s’entregarà el Premi Porronaire d’Honor. Organitza: Cambra de Comerç de Valls, El Vi a Punt, Celler de Capçanes, revista Cultura i Paisatge a la Ruta del Cister. Col.labora: Museu del Vidre de Vimbodí.

A 2/4 de 9 del vespre - Kursaal (Crta. de Barcelona)

Sopar Popular i tast de mojitos i gintònics. Vine al Kursaal a agafar forces per a la nit de la Firagost. Sopar de carn a la brasa i barra a preus populars amb productes de proximitat. Per fer-ho pair escull entre l’extensa carta de mojitos i gintònics que hem preparat per aquesta nit tant especial. Pàrquing gratuït per als assistents a les activitats del Kursaal. Organitza: Societat de Sant Antoni de Valls.

A 2/4 de 10 del vespre - Kursaal (Crta. de Barcelona)

39a Exhibició d’Arrossegament amb Trineu. Constarà de tres categories: la de fins a 400kg, la de 400 a 500kg i la de més de 500kg. Hi participaran uns 15 cavalls vinguts d’arreu de Catalunya i Castelló. Pàrquing gratuït per als assistents a les activitats del Kursaal. Organitza: Societat de Sant Antoni de Valls.

A les 10 del vespre - El Pati

Cabaret Show i exhibició de diferents balls a càrrec de ballarins professionals. Organitza: Escola de Ball Nou Ritme.

A les 11 de la nit - Passeig i Plaça de l’Estació

XXXIII Cursa-Concurs de Portadors de Saques d’Avellanes, que consisteix a portar una saca de 58 quilos a l’espatlla, amb un recorregut de 1.000 metres, amb la sortida i l’arribada dels participants a la plaça de l’Estació; i XXVIII Cursa Femenina de Portadores de Mitges Saques d’Avellanes, amb saques de 28,800 quilos a l’espatlla, amb un recorregut de 500 metres. Premi puntuable per al Gran Premi Unió de la XXII Combinada de Curses de Portadors de Saques d’Avellanes. Col.labora: Unió Corporació Alimentària.

A 2/4 de 12 de la nit - Kursaal (Crta. de Barcelona)

El Ball de Gralles Més Animal El Kursaal per Firagost s’omple sempre d’animals, ara és el torn que omplin l’escenari per fer-nos ballar amb el Ball de Gralles més bèstia. Tots els hits de l’estiu a ritme de gralla i timbal. Grups participants: Escola de Grallers de la Colla Joves Xiquets de Valls, grup de grallers i timbals dels Xiquets de Tarragona i So Nat grallers de Tarragona. Pàrquing gratuït per als assistents a les activitats del Kursaal. Col.laboren: Colla Joves Xiquets de Valls i Grup de gralles i timbals dels Xiquets de Tarragona. Organitza: Societat de Sant Antoni de Valls.

A 2/4 de 12 de la nit - Auditori Mas Miquel

Superevents Firagost We are bojos!! Superevents us sorprendrà amb una festa al aire lliure, gratuïta, on podreu viure el 100% party music, i una nit plena de moltes sorpreses. Organitza: Superevents. Col.labora: Cambra de Comerç de Valls i l’Ajuntament de Valls.