Acció cívica

Acció cívica

Dia: 23/10/2019 Hora: De 18 a 20 h Lloc: Sala d'actes del Centre Cívic Descripció: Documental - D'on ve el que mengem, a càrrec de Valls en Transició, Increïble Comestible-Valls i ADeLA. “D’on ve el que mengem”, un reportatge sobre l’interès per menjar sa i d’una manera sostenible, ja que cada cop els aliments provenen de més lluny. Ja no es tracta de consumidors alternatius, sinó de la preocupació creixent de la ciutadania pel que mengem. “Proximitat”, “km 0”, “de pagès”, “origen” són expressions cada cop més presents als llocs de venda. Però les dades assenyalen que només el 15% del que es compra a Mercabarna es produeix a Catalunya. Ens trobem realment en un canvi de tendència? En acabar hi haurà llimonada i pastís per a tots els i les assistents.                    
Dia: 26/10/2019 Hora: 11:30 h Lloc: Sala d'actes del Centre Cívic Descripció: Xerrada - Ensenyar a compartir. “Deixa-li el camió al Pau, que tu ja hi has jugat molta estona, ara li toca a ell...” Aquest tipus d’intervencions que sovint fem sense pensarhi gaire, fa que els infants no tinguin ganes de compartir, sinó al contrari, fa que s’aferrin més als objectes i els costi cedir-los perquè s’hi senten obligats. En aquesta xerrada descobrirem altres maneres d’enfocar el tema del compartir per aconseguir que els nostres fills i filles gaudeixin donant i es redueixin dràsticament les baralles per les joguines. Formadora: Judit Besora (La Tribu). Observacions: Pares/mares amb nadons són benvinguts (demanem que no hi assistiu amb infants més grans perquè estarem parlant d’ells i elles). Preu: Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.                
Dia: 20 i 27/10/2019 Hora: De 18 a 20 h Lloc: Centre Cívic Descripció: Defensa personal per a dones. Taller orientat a treballar les bases de la defensa personal per poder actuar en les situacions més comunes en cas de possibles agressions.Formadora: Sònia Vaquer (Centre Dao). Observacions: Destinat a dones a partir de 16 anys. Places: De 6 a 20 alumnes. Preu: Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.                      
Dia: 30/10/2019 Hora: De 18 a 21 h Lloc: Aula de cuina de Vallsgenera Descripció: Cuina Rebel. Ja arriba la tardor. És temps de fer conserves de les collites abundants de l’estiu i fer receptes utilitzant productes de temporada. Cuinar els aliments és igual d’important que produir-los. Cuina Rebel neix a Valls amb l’objectiu de tornar a capacitar la ciutadania a cuinar els seus propis aliments de manera sostenible utilitzant recursos locals. Agafeu el davantal i sortiu del costat fosc per ser part de la Cuina Rebel! Dimecres 25 de setembre, de 18 a 21 h - Conserves de fruites i verdures de temporada, a càrrec de Pere Vidal. Dimecres 16 d’octubre, de 18 a 21 h - Cuina d’Uruguai, a càrrec de Melissa Beltran Núñez. Dimecres 30 d’octubre, de 18 a 21 h - Panellets, a càrrec de Pere Vidal (cal portar ingredients de decoració). Dimecres 27 de novembre, de 18 a 21 h - Sopes del món, a càrrec de Xavier Fabra, cuiner del Restaurant Quinta Forca de Nulles. Divendres 20 de desembre, de 18 a 21 h - Tortell de Reis, a càrrec de Pere Vidal (cal portar ingredients de decoració). Formador/a: Cuina Rebel, Valls en Transició, Increïble comestible-Valls, Associació pel Desenvolupament Local i Alternatiu (ADeLA) – Can Pipirimosca. Observacions: Cal portar pots o carmanyoles i davantal (hi ha l’opció de quedar-se al sopar de germanor amb els plats cuinats durant el taller). Places: Entre 4 i 20 alumnes per grup. Preu: Taquilla inversa.                      
Dia: 30/10/2019 Hora: De 17:30 a 19:30 h Lloc: Centre Cívic Descripció: Introducció a la robòtica i a la programació. Endinsa’t en el món de la robòtica amb la construcció de robots Lego i la seva pogramació, superant reptes tecnològics, problemes d’enginyeria i desenvolupant habilitats manuals. Un cop construïts, programarem els robots amb Scratch i els farem interactuar amb videojocs. Formador: Miquel Parera (Daidalos Education). Observacions: Destinat a nens i nenes de 6 a 10 anys. Places: Màxim 8 alumnes. Preu: Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.                      
Dia: 31/10/2019 Hora: 17:30 h Lloc: Plaça Pilar Prim (davant del Centre Cívic) Descripció: Espectacle infantil - La festa de la tardor, a càrrec de Picarols Grup d’animació. La família Buscall, formada per la Maria Castanyera, en Ramon el llenyataire, en Joan el pagès i la Carmeta la pubilla, baixen de les muntanyes de Prades per vendre i torrar castanyes a les places dels pobles o ciutats com s’havia fet des de temps memorables. Un espectacle de caire tradicional on la Tardor i els elements que l’envolten són els temes que s’hi tracten.                  
Dia: 06/11/2019 Hora: 19 h Lloc: Sala d'actes del Centre Cívic Descripció: Xerrada - Habitatge cooperatiu a Valls. Una alternativa al lloguer i a la compra, a càrrec de la cooperativa La Titaranya. Coneixerem de primera mà aquest projecte de la cooperativa d’habitatges i locals en cessió d’ús, La Titaranya, al nucli històric de la ciutat de Valls. Una alternativa als models predominants d’accés a l’habitatge en règim de lloguer o de compra que compta cada vegada amb major acceptació i projectes arreu del territori.                    
Dia: 17/10 i 13/11/2019 Hora: De 18:15 a 20:15 h Lloc: Centre Cívic Descripció: Cercle de dones. Un cercle de dones és un espai de trobada ancestral, sa i sanador, que ens connecta amb la nostra essència femenina per un compartir sense judici, des de l’interior i amb molt d’amor. 17/10: Cercle de dones en Lluna Plena en Àries. En aquest cercle de lluna plena, treballarem l’energia d’Àries, que ens invita a accionar la vida des de la nostra pròpia naturalitat, com a nenes lliures, alliberades. 13/11: Cercle de dones en Lluna Plena en Taure. En aquest cercle de lluna plena, treballarem amb l’energia de Taure, que ens invita a connectar-nos amb allò físic, els nostres sentits per percebre el món, i ho farem d’una forma especial i bonica: serà el nostre autorregal! Formadora: Fanny Ulldemolins. Places: Màxim 15 persones per grup. Preu: Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.                      
Dia: 14/11/2019 Hora: 18 h Lloc: Sala d'actes del Centre Cívic Descripció: Xerrada - És segura l'aigua que consumim?, a càrrec de Carme Aguilar (professora del Departament de Química Analítica i Química Orgànica de la URV) en el marc de la Setmana de la Ciència. L’objectiu d’aquesta xerrada és que els i les assistents prenguin consciència de la importància d’una bona gestió de l’aigua: del malbaratament que en fem a les cases i de com contribuïm a contaminar-la. Explicarem el cicle de l’aigua fins arribar a les nostres llars, els tractaments posteriors en plantes potabilitzadores i les mesures d’estalvi i de conservació. Podrem aportar el nostre granet de sorra i fer-ne una millor gestió! A partir de 14 anys. Cal inscripció prèvia.                    
Dia: 16/11/2019 Hora: De 10 a 14 h Lloc: Centre Cívic Descripció: Taller - Dir adéu a l'ansietat. Aquest taller et permetrà descobrir què és l’ansietat i per què la sentim. Posarem l’atenció en les causes que la produeixen, obtenint una valuosa informació per posar en pràctica a la nostra vida. Aprendrem tècniques de relaxació i respiració per poder-les aplicar de manera útil quan ho necessitem reduint o eliminant els símptomes de l’ansietat.Formadores: Gabriela Fabón i Marta Palomo (Cercle Gestalt-TCITarragona). Observacions: Destinat a tota persona que pateixi o hagi patit ansietat, estrès (laboral, familiar, personal...), problemes de concentració, nerviosisme, problemes per dormir, li costi parar el “rum-rum” mental o simplement vulgui aprendre tècniques de relaxació i respiració per portar-les al seu dia a dia. Places: Màxim 25 persones. Preu: De 16 a 25 anys: 15 €. Més de 25 anys: 20 €.                      

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat