Cultura

Cultura

Dia: 24/08/2019 Hora: 12h Lloc: Plaça de l'U d'octubre Descripció: Intervenció artística Valls per la Llibertat. Compartim una breu intervenció artística la voltant de la pau i la llibertat, demanem la llibertat dels presos polítics, denunciem l’actuació antidemocràtica de l’Estat espanyol i recollim col·laboració per a la caixa de solidaritat. Organitza: Valls Alt Camp per la Independència.                                                        
Dia: 31/08/2019 Hora: 12h Lloc: Plaça de l'U d'octubre Descripció: Intervenció artística Valls per la Llibertat. Compartim una breu intervenció artística la voltant de la pau i la llibertat, demanem la llibertat dels presos polítics, denunciem l’actuació antidemocràtica de l’Estat espanyol i recollim col·laboració per a la caixa de solidaritat. Organitza: Valls Alt Camp per la Independència.                                                        
Dia: 07/09/2019 Hora: 12h Lloc: Plaça de l'U d'octubre Descripció: Intervenció artística Valls per la Llibertat. Compartim una breu intervenció artística la voltant de la pau i la llibertat, demanem la llibertat dels presos polítics, denunciem l’actuació antidemocràtica de l’Estat espanyol i recollim col·laboració per a la caixa de solidaritat. Organitza: Valls Alt Camp per la Independència.                                                        
Dia: 10/09/2019 Hora: 20h Lloc: Plaça del Blat Descripció: 20 h. Plaça del Blat. Entrada de les colles castelleres dels Xiquets de Valls, realitzant-la la Colla Joves pel carrer de la Cort i la Colla Vella pel carrer Major. 20.15 h. Vestíbul de l'Ajuntament. Sorteig de l'ordre de l'actuació castellera amb els dos caps de colla per determinar l'ordre de la diada. 20.25 h. Plaça del Blat. Cant de l'Himne Nacional de Catalunya "Els Segadors", interpretació conduïda pel SuiteCor de Valls i acompanyada pel públic assistent, mentre es desplega la senyera des de l'edifici de Can Segarra.Tot seguit, les colles aixequen simultàniament dos pilars de cinc des dels quals els enxanetes despleguen la senyera nacional. 20.30 h. Plaça del Blat. Actuació castellera amb la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Seguint el sistema de rondes vallenques, consta de tres de castells i una de pilars. En cada ronda la colla pot efectuar fins a tres peus per castell abans de sonar les gralles. Així mateix, en cas que un castell o pilar quedi en intent o en intent desmuntat havent sonat les gralles, podrà provar una segona construcció en la mateixa ronda, abans que passi el torn a l’altra colla.                                                          
Dia: 14/09/2019 Hora: 12h Lloc: Plaça de l'U d'octubre Descripció: Intervenció artística Valls per la Llibertat. Compartim una breu intervenció artística la voltant de la pau i la llibertat, demanem la llibertat dels presos polítics, denunciem l’actuació antidemocràtica de l’Estat espanyol i recollim col·laboració per a la caixa de solidaritat. Organitza: Valls Alt Camp per la Independència.                                                        
Dia: 21/09/2019 Hora: 12h Lloc: Plaça de l'U d'octubre Descripció: Intervenció artística Valls per la Llibertat. Compartim una breu intervenció artística la voltant de la pau i la llibertat, demanem la llibertat dels presos polítics, denunciem l’actuació antidemocràtica de l’Estat espanyol i recollim col·laboració per a la caixa de solidaritat. Organitza: Valls Alt Camp per la Independència.                                                        
Dia: 28/09/2019 Hora: 12h Lloc: Plaça de l'U d'octubre Descripció: Intervenció artística Valls per la Llibertat. Compartim una breu intervenció artística la voltant de la pau i la llibertat, demanem la llibertat dels presos polítics, denunciem l’actuació antidemocràtica de l’Estat espanyol i recollim col·laboració per a la caixa de solidaritat. Organitza: Valls Alt Camp per la Independència.                                                        
Dia: 26/10/2019 Hora: 8:45 h Lloc: Convent del Carme Descripció: 9è Simposi Casteller de Catalunya, programat dins la Fira de Santa Úrsula de Valls. Enguany dedicat a la dificultat dels castells amb folres i manilles envers la de les construccions netes, i als models periodístics en el món casteller. Una de les temàtiques serà més tècnica en abordar la dificultat de construccions ben diferents com les que porten folre i manilles i les que s’aixequen netes. El debat comptarà no sols amb la participació de castelleres i castellers sinó també d’especialistes científics. El segon aspecte d’anàlisi tindrà un vessant més social. Abordarà els diferents models periodístics en el món casteller. No es realitzarà des d’una mirada estrictament castellera sinó que s’intentaran traçar comparatives amb altres retransmissions de festes patrimonials d’important ressò mediàtic. El Simposi s’obrirà amb un maridatge enogastronòmic a les 8.45 h del matí, per donar pas a les 10 h a les taules rodones. La cloenda serà a les 14 h i comptarà amb el tradicional vis a vis entre els caps de colla de les dues agrupacions dels Xiquets de Valls. L’assistència serà lliure. El 9è Simposi Casteller de Catalunya està coorganitzat per les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls, la Fundació de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls –espai on van néixer ara fa nou anys– i l’Ajuntament de la ciutat. Està immers en les activitats de l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya, xarxa de la qual Valls n’és l’antena castellera, i compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya.  

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat