Cultura

Cultura

Dia: 21/11/2019 Hora: 17:30 h Lloc: Sala d'actes de la Biblioteca Carles Cardó Descripció: La Biblioteca Carles Cardó ha organitzat una nova sessió de contacontes, aquest cop Eva Gonzàlez serà l'encarregada d'explicar els Contes que fan bullir el calder de la iaia Maria. Amb l'entrada de la tardor, la iaia Maria explicarà rondalles que faran passar el fred i divertiran. Rondalles de cultura popular i amb valors com: Sopa de pedres i El casament del poll i la puça. La contista Eva Gonzàlez, acompanyada del seu ocellet de porcellana i de les seves cançons, farà volar la imaginació de tots els assistents per arribar de nou junts a un indret màgic. La sessió tindrà lloc el pròxim dijous 21 de novembre a dos quarts de sis de la tarda i l'entrada és lliure i gratuïta. Aquest contacontes s'emmarca en la programació estable de la Biblioteca Carles Cardó on un dijous de cada mes s'explicarà un conte a la Sala d'actes.      
Dia: 22/11/2019 Hora: 17:15 h Lloc: Cafè del Teatre Principal Descripció: Festival de Titelles Guant - Taller de titelles. Taller de titelles a càrrec de la companyia L'Invisible Titelles (Mont-roig del Camp) L’artista Joan Reverté ens oferirà un taller de construcció de titelles en el qual cada infant podrà gaudir de l’experiència de construir el seu propi personatge. Més informació: http://www.invisibletitelles.ppcc.cat/ Per accedir al taller, cada participant ha de portar un quilo d’aliment, que anirà en benefici del menjador social La Taulada.                  
Dia: 22/11/2019 Hora: 22 h Lloc: Teatre Principal Descripció: Festival de Titelles Guant - Javier Aranda: Vida. Un univers ple de màgia. El Festival de Titelles Guant ens sedueix amb meravelles com aquest espectacle. Dues mans i l’univers d’un cistell de cosir. Les coses fetes a mà tenen el seu propi caràcter, les mans com a part d’un ésser, com a protagonistes, com a éssers especials que creen moviment, emoció i vida. Un cistell a la deriva, un viatge... De qualsevol racó, emergeixen brots de vida, vides valuoses, particulars i úniques. Premi Millor espectacle Fira de Titelles de Lleida 2018, Premi Millor espectacle de teatre XXXI Feria Internacional de Teatro y Danza de Huesca i Premi Millor espectacle de petit format Fira d’espectacles familiars Fetén 2018. Preu: 15 €, 12 € Carnet Amics dels Teatres, 8 € menors de 12 anys.                
Dia: 22/11/2019 Hora: 18:30 h Lloc: Teatre Principal Descripció: Espectacle inaugural del 15è Guant - Farrés Brothers: El silenci d'Hamelín. Hi ha qui no sent... i hi ha qui no escolta! Què passaria si en el conte del famós flautista hi aparegués una nena sorda? La Clara i el Bruno són germans. Són dos dels nens que van viure allò que va passar a la ciutat d’Hamelín. Ara són grans, i un personatge estrany els ha demanat d’explicar-ho de nou. De vegades cal tornar al passat per posar les coses a lloc. Recomanat des dels 7 anys. Espectacle adaptat a persones amb diversitat auditiva. Copresentat amb Farrés Brothers i cia. Preu: 8 €, 6 € Carnet Amics dels Teatres.                    
Dia: 23/11/2019 Hora: 22 h Lloc: Teatre Principal Descripció: 15è Festival de Titelles Guant - Centre Dramàtic d'Èvora (Portugal): Bonecos de Santo Alexio. Els titelles de Santo Aleixo estan entre els titelles més antics d’Europa. Procedeixen de l’Alentejo i la seva referència més llunyana data del 1798. Són titelles de vareta, manipulats des de dalt, a semblança de les grans titelles del sud d’Itàlia i del nord d’Europa, però molt més petits entre 20 i 40 cm i estan fets de fusta i suro. Preu: 15 €, 12 € Carnet Amics dels Teatres, 8 € menors de 12 anys.                  
Dia: 23/11/2019 Hora: 18:30 h Lloc: Teatre Principal Descripció: 15è Guant - Genovesa Narratives Teatrals: Ulissa. Una relectura moderna, femenina i transgressora del gran clàssic d’Homer. Ulissa és una noia valenta, divertida que viu a la ciutat. Un dia, en sortir de l’escola, emprèn un llarg viatge de retorn a casa que la duu a conèixer personatges extraordinaris i viure mil peripècies. Una visió contemporània de l’«Odissea» d’Homer. Recomanat des dels 3 anys. Copresentat amb Genovesa Narratives Teatrals. Preu: 8 €, 6 € Carnet Amics dels Teatres. Cada tarda d’espectacle familiar, a les 17.30 h al vestíbul del Teatre Principal, El racó dels petits inquiets. Mitja hora abans que comenci l’espectacle, llegeix contes i deixa’t endur per la imaginació en una proposta per als més petits de la casa.                    
Dia: 24/11/2019 Hora: 11:30 h Lloc: Escenari del Teatre Principal Descripció: 15è Guant - Teatre al Detall: Núvol gris, gras i gros. Aquesta és la història d’un núvol viatger, que després de córrer món i acumular aigua i més aigua s’ha fet gris, gras i gros. Ara necessita ploure i buscarà un lloc on la seva aigua sigui profitosa. Però cada cop que intenta ploure algú l’atura. Maletes que viatgen amb el núvol i ens obren mons màgics plenes de sorpreses i petits titelles. Cançons i música en directe acompanyen la història. Recomanat des dels 0 als 3 anys. Copresentat amb Teatre al Detall. Preu: 8 €, 6 € Carnet Amics dels Teatres.                      
Dia: 24/11/2019 Hora: 18 h Lloc: Teatre Principal Descripció: 15è Guant - L'Estaquirot Teatre: L'aventura d'avorrir-se. Una reflexió sobre l’avorriment dels nens i les nenes. Clou el Guant una de les companyies històriques del món de les titelles. La Rita és una nena que tot i tenir moltes joguines, sempre s’avorreix i no sap jugar sola. Però un dia a casa l’àvia, amb un simple aneguet de goma comença una aventura que la portarà a viatjar amb la imaginació al món dels colors, descobrint personatges sorprenents. Recomanat des dels 3 anys. Copresentat amb L’estaquirot. Preu: 8 €, 6 € Carnet Amics dels Teatres. Cada tarda d’espectacle familiar, a les 17.30 h al vestíbul del Teatre Principal, El racó dels petits inquiets. Mitja hora abans que comenci l’espectacle, llegeix contes i deixa’t endur per la imaginació en una proposta per als més petits de la casa.                      
Dia: Fins el 19 de gener de 2020 Horari: De dimarts a dissabte d'11 a 14h i de 17 a 20h. Diumenges i festius d'11 a 14h Lloc: Museu de Valls Exposició - Realisme(s) a Catalunya. Del Picasso clàssic al Dalí surrealista Aquesta exposició mostra fins a quin punt el context europeu d’entre guerres va marcar als artistes catalans i la seva obra. L’exposició Realisme(s) a Catalunya (1917- 1936). Del Picasso clàssic al Dalí surrealista procedent dels Museus de Sitges arriba al Museu de Valls amb un seguit d’obres dels mateixos Picasso i Dalí, junt amb altres peces d’artistes com Joaquim Sunyer, Alfred Sisquella, Josep de Togores, Ángeles Santos o Joan Miró. A Valls es podran veure excepcionalment les següents obres: de Salvador Dalí, Putrefactes del 1927, de Feliu Elias, Onze heures moins quart, cap a 1930, i Retrat del meu fill, 1916 del Museu d’Art de Sabadell, de Pere Pruna, Home assegut (Retrat de Domènec Pruna), 1927, de Julián Castedo, Paisatge, cap a 1923, o de Francesc Domingo, Sant Salvador de Caldes de Montbui, 1927 i de la col·lecció del Museu de Valls, Julián Castedo, Retrat femení, 1936, Josep Mompou, Eva i charlot 1922, Francesc Domingo, Pagès del Vallès, 1927. Aquest projecte és una iniciativa dels Museus de Sitges, el Museu de Valls i el Museu de la Garrotxa (Olot), impulsada a través de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, i està comissariada per la historiadora de l’art i Doctora en Humanitats Mariona Seguranyes. L’exposició Realisme(s) a Catalunya (1917-1936). Del Picasso clàssic al Dalí surrealista suposa una prospecció i anàlisi d’un dels moments més fascinants i complexos de la història contemporània, com és el període entre les dues guerres mundials, des d’una òptica catalana. La mostra relata les trobades i divergències dels creadors catalans entre el final de la Primera Guerra Mundial i l’esclat de la Guerra Civil espanyola, sacsejats per les grans transformacions socials i polítiques del moment (la Gran Guerra; la Revolució Russa; la mort del president de la Mancomunitat i impulsor del Noucentisme, Enric Prat de la Riba; la Dictadura de Primo de Rivera; els conflictes socials i laborals…). La mostra exposa el retorn al realisme i el classicisme, que va marcar el context artístic i europeu, i reflecteix com es va manifestar en els artistes catalans. L’exposició recull com van assumir els artistes catalans l’anomenat Rappel a l’ordre de Jean Cocteau, així com la influència que van exercir la Nova Objectivitat alemanya, el Novecento italià o el Realisme màgic, batejat per Franz Roh. Es tracta dels nous realismes(s) de la pintura catalana, que van de l’exterior a l’interior amb uns referents europeus. Uns temps de recerca, malenconia i evasió. Realisme(s) a Catalunya (1917-1936). Del Picasso clàssic al Dalí surrealista està estructurada en quatre àmbits: Antecedents d’un classicisme mo
Dia: 30/11/2019 Hora: 21 h Lloc: Centre Cultural Descripció: Teatre - Dagoll Dagom i T de Teatre: La Tendresa, d’Alfredo Sanzol. Una comèdia delirant. Una enginyosa comèdia romàntica de llenyataires i princeses que ens parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens causa l’amor. Ja farta que els homes li espatllin la vida, la reina Magdalena es refugia en una illa deserta amb les seves dues filles. Aviat descobreix que no estan soles: també hi viu un home que es va instal·lar fa vint anys amb els dos fills, precisament per fugir de les dones. Una obra sobre la necessitat d’obrir-se als altres i la valentia no només de sentir l’amor, sinó també d’expressar-lo. Protagonitzada per Laura Aubert, Elisabet Casanovas, Javier Beltrán, Marta Pérez, Jordi Rico i Ferran Vilajosana. Copresentat amb T de Teatre. Preu: 22/24 €, 16/18 € Carnet Amics dels Teatres.                    

Utilitzem cookies, tant pròpies com de tercers, per a oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Al accedir a aquest domini està acceptant la seva instal·lació i ús en els termes de la nostra política de privacitat. Veure política de privacitat