Vallsgenera augmenta fins als 2 milions d'euros els programes de formació, ocupació i empresa

Vallsgenera augmenta fins als 2 milions d'euros els programes de formació, ocupació i empresa

Més de 300 cavalls i més de 100 carros i cavalleries participaran en els Tres Tombs de Valls

> Rècord en el nombre de persones que es beneficiaran aquest 2019 de les diferents línies ocupacionals: més de 700 persones, un 30% més

> L’Ajuntament contractarà a gairebé un centenar de persones en situació d’atur

Vallsgenera enceta el 2019 amb unes previsions d’activitat amb xifres rècord. L’Institut Municipal de Desenvolupament que agrupa les àrees de formació i promoció econòmica ha presentat els objectius en matèria ocupacional, formativa i d’empresa i emprenedoria que es reforcen d’una manera important. Així, Vallsgenera compta impulsar programes per un import global de 1.951.000 euros i que se n’arribin a beneficiar fins a 709 persones, el que representa un 30% més que l’any passat, la xifra més alta mai assolida fins ara.

Es tracta de programes claus en polítiques actives de lluita contra l’atur, la millora de l’ocupabilitat i competitivitat dels treballadors, eixos centrals de les actuacions de l’IMDL Vallsgenera que compten amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya. La part més important es concentra precisament en polítiques actives d’ocupació i molt especialment en els programes de contractació de persones que es troben en situació d’atur. A aquest capítol s’hi destinaran 895.000 euros, prop del 46% del pressupost i això permetrà contractar a 95 aturats, un 28% més que l’any anterior. A més s’ampliarà també la durada d’aquestes contractacions que, en molts casos, seran per un any sencer, el doble que fins ara.

Entre els programes ocupacionals amb més protagonisme hi ha el d’itineraris laborals, dirigits a persones per millorar la seva ocupabilitat amb cursos on es faciliten eines i recursos per la recerca activa de feina. Es tracta també de programes dirigits a persones que es troben en situació d’atur, sovint en situacions de llarga durada, i accions de formació per millorar, per exemple, el propi currículum que contribueixen de manera decisiva a les seves opcions d’inserció laboral. En aquest programa s’hi destinaran 337.500 euros, el que permetrà que hi accedeixin fins a 335 persones, un centenar més que l’any 2018 (49% més).

A la vegada, Vallsgenera reforçarà aquest 2019 els programes de formació, augmentat el pressupost a aquesta àrea fins als 520.000 euros, amb la previsió d’arribar a la xifra rècord de 279 persones, un 13,8% més. Es tracta de projectes de formació ocupacional vinculades a l’obtenció del certificat de professionalitat i que també tenen com objectiu la qualificació de les persones que es troben en situació d’atur. En concret, es combina en molts programes la formació teòrica i pràctica que permet l’assoliment i el perfeccionament de les competències professionals, amb especialitats formatives que a més s’ajusten a les necessitats del mercat laboral precisament per fer més fàcil la inserció laboral i donar servei a la demanda que generen les pròpies empreses.

En la mateixa línia, també es reforçaran els serveis d’Empresa i Emprenedoria de Vallsgenera, destinant-hi 198.000 euros, el que representa un increment del 28%. L’objectiu és continuar ampliant el suport a les empreses i emprenedors com a generadors d’ocupació i de riquesa, així com facilitar la implantació de noves inversions per consolidar el paper de Valls com a pol econòmic i industrial estratègic. En aquest punt, Vallsgenera i l’Ajuntament, amb la participació dels municipis més industrials de la comarca, continuarà impulsant durant el 2019 el projecte Camp de Valls · Parc Industrial de l’Alt Camp.

VALLS · 17 DE GENER DE 2019