Antonio Orozco actuarà al Centre Cultural de Valls el 28 de maig

Antonio Orozco actuarà al Centre Cultural de Valls el 28 de maig

> Les entrades surten a la venda dimecres 20 de febrer a les 9 h

> El canal de venda serà on line a través del web de l’artista

Dimarts 28 de maig Antonio Orozco presentarà al Centre Cultural de Valls la segona temporada de "Único", la seva última gira, que entra en la segona temporada. El concert serà a les 21 h. Amb 1.500.000 de discos venuts, 9 àlbums, 9 discos de platí i un d’or al llarg de la seva carrera, ara Orozco ofereix un tour de 100 funcions que el mateix artista, que en els últims anys ha travessat una crisi personal com a conseqüència de la mort de la seva exdona i mare del seu fill, Susana Prat, defineix com «nascut en la part fosca i difícil de la vida, amb un gran esperit de supervivència i l'indiscutible objectiu d'entretenir els sentits». Un concert en el qual, a més de les seves últimes cançons, com «Lo saben», també sonaran temes tan coneguts del cantant com «Devuélveme la vida» o «Estoy hecho de pedacitos de ti».

La primera temporada de "Único" va comptar amb 160 actuacions i 650.000 espectadors, en la que ha estat la gira més exitosa de l’artista barceloní. La seva afició a compondre, cantar i tocar la guitarra es remunta a quan, amb 15 anys, en un viatge a Sevilla, ciutat origen dels seus pares, al barri de Triana, veu i sent cantar i tocar a uns nois a la patrimonial «calle Betis», vora el riu Guadalquivir. Va reunir una mica de diners i es va comprar la primera guitarra, que encara conserva. La seva infantesa la passà a l’Hospitalet de Llobregat.

L’any 2000 edita el seu primer treball discogràfic "Un reloj y una vela". L’any següent surt a la venda el seu segon disc "Semilla del Silencio". El 2004 arriba "El principio del comienzo" amb la discogràfica Universal. Els seus duets més coneguts són els que ha fet amb Lucie Silvas («What You're Made Of»), amb Malú («Devuélveme la vida») i amb Luis Fonsi («Ya lo sabes»).

El 2005 edita el disc "Edición Tour 05", recopilació de les seves dotze millors cançons amb les quals es dóna a conèixer a Amèrica Llatina i també a altres parts del món. En la versió d'aquest disc que va sortir a l’Estat espanyol, s'incloïen tres temes nous («Una y otra vez», «Soñando volver» i «Tapas» -banda sonora de la pel·lícula del mateix títol-, a part de versions acústiques d'altres cançons seves). Va compartir escenari amb Juanes en la gira americana en els concerts de Nova York, Miami i Los Ángeles. El 2007 publica "Cadizfornia" on canta a duo amb artistes com Tote King, Iván Ferreiro i Youssou N’Dour. El 2009 és el moment de "Renovatio".

El 2011 publica "Diez", el disc amb el qual el català celebrava els seus 10 anys de carrera. "Diez" és una producció internacional molt cuidada. Compta amb la participació de músics de la talla de Doug Emery al piano, Donen Warner a les guitarres, Jean Rodríguez en els cors, Aaron Sterling a la bateria i Sean Hurley en el baix. El 2013 participa en la segona edició del talent xou "La Voz", formant part dels quatre coaches del programa. El mateix any edita el disc "Dos orillas", que aconsegueix ser Disc d'Or en tan sols 24 hores i Disc de Platí en dues setmanes. A més, el disc que ha estat produït i compost tant a l’Estat espanyol com a Amèrica (d'aquí el perquè del títol, entre les dues ribes de l'Atlàntic), pren un nou aire fusionant el toc electrònic amb un inconfusible so pop. El seu darrer àlbum va ser "Destino" l’any 2015.

Antonio Orozco ha recollit ja diversos premis entre els quals destaquen per la seva importància un Premi Ondas al Millor Directe l’any 2003 i un Premi La teva música, a Puerto Rico.

Les entrades surten a la venda dimecres 20 de febrer a les 9 h. El canal de venda serà on line a través del web de l’artista: www.antoniorozco.com

VALLS · 19 DE FEBRER DE 2019