"El Dia de la compositora" dedicat a Narcisa Freixas, pianista i pedagoga, en el 160è aniversari del seu naixement

"El Dia de la compositora" dedicat a Narcisa Freixas, pianista i pedagoga, en el 160è aniversari del seu naixement

L'aula de piano de l'Escola Municipal de Música Robert Gerhard, que coordinen Gemma Batalla i Rosa M. Segarra, organitza una nova edició del projecte destinat a descobrir una compositora actual o bé alguna que ha caigut en l'oblit, com és el cas d'aquesta edició. Si bé en edicions anteriors es va convidar Marian Màrquez o Carlota Baldrís per tal de treballar amb elles les seves composicions per a piano i establir un vincle personal entre alumne i compositora, en aquesta ocasió s'ha optat per vincular la descoberta de Narcisa Freixas tot coincidint en l'aniversari del seu naixement.

Així, doncs, enguany l'objectiu és doble: d'una banda, rescatar de l'oblit una de les pedagogues musicals més interessants que hi ha hagut al país i que va escriure, bàsicament, per a piano. Els seus diferents llibres destinats a joves intèrprets són veritables perles tan per les peces com per la delicadesa dels textos i les il·lustracions que les acompanyen. I de l'altra, amb aquest treball amb l'obra de Narcisa Freixes, l'Escola es suma a la celebració del 160è aniversari del seu naixement i que des del Departament d'Ensenyament s'incentiva especialment.

Per aquest dimarts 26 de febrer les activitats organitzades seran dues: en primer lloc, els alumnes participants del projecte rebran unes classes d'Ester Vela, pianista i professora del Conservatori municipal de música de Barcelona i curadora de la nova edició dels llibres de Freixas. Seguidament, a 2/4 de 8 del vespre i al mateix Teatre Principal, Ester Vela oferirà un recital de l'obra de la pianista i pedagoga. El concert és d'entrada lliure.

Paral·lelament, l'alumne Carlos Alekyan ha participat aquest cap de setmana al Premi Narcisa Freixas d'interpretació que ha organitzat el Departament d'Ensenyament i ha passat la primera fase eliminatòria dins la seva categoria de menors de 12 anys. Properament tindrà lloc la fase final a Barcelona, on els alumnes hauran d'interpretar de nou diferents obres de Freixas.

El Departament d'Ensenyament ha preparat un lloc web amb tota la informació sobre la pianista sabadellenca, que inclou des de recursos didàctics a experiències i formació per a docents. http://xtec.gencat.cat/ca/centres/celebracions/2019/narcisa-freixas-160-anys/

VALLS · 20 DE FEBRER DE 2019