El Museu Casteller de Catalunya encara la recta final abans de la seva obertura

El Museu Casteller de Catalunya encara la recta final abans de la seva obertura

> La consellera de Cultura Laura Borràs presideix el Consorci del Museu integrat per la Generalitat, la Diputació, l'Ajuntament i la Coordinadora de Colles

Reunió del Consorci del Museu Casteller de Catalunya que integren el departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres. La trobada de l'ens, aquest divendres 22 de febrer, arriba a pocs mesos vista de l'obertura del futur equipament cultural i turístic que s'està construint a la plaça del Blat, Km0 del món casteller.

Al finalitzar la reunió i després de la visita a les obres d'instal·lació de la museografia, última fase del projecte, l’alcalde de Valls, Albert Batet, avançava que s'espera inaugurar el Museu aquest mateix estiu. Per la seva banda, la Consellera de Cultura, Laura Borràs, ha expressat que el dia que s’inauguri el Museu Casteller «serà un dia de festa major per Catalunya» i també ha destacat el revulsiu que serà per la ciutat des del punt de vista turístic, ja que a partir del museu «els visitants podran conèixer Valls i tot el territori, a més de ser un espai integrador i de regeneració del barri».

L'alcalde ha explicat que aquest equipament serà un «motor», no només pel món casteller, sinó també des del punt de vista turístic, ja que el fenomen internacional del fet casteller permetrà «desestacionalitzar la temporada turística situant Valls com una destinació turística de primer ordre i reforçant el nostre posicionament com a ciutat».

VALLS · 24 DE FEBRER DE 2019