Doblet d'espectacle al Principal aquest cap de setmana

Doblet d'espectacle al Principal aquest cap de setmana

> La vallenca Laia Pujol dins la companyia Les Fugitives aixeca el teló divendres

> La gala familiar de màgia conduïda pel vallmollenc Sebastien Detise porta els trucs més solidaris dissabte

> Quatre activitats de l’Escola de l’Espectador completen l’oferta de dijous a dissabte estenent la programació a la Residència Alt Camp i al Centre Obert

Aquest cap de setmana el Teatre Principal de Valls comptarà amb una doble programació integrada per la companyia Les Fugitives i el seu espectacle “Veu de dona”, divendres al vespre, i la Gala de Màgia Solidària dissabte a la tarda. Ambdós espectacles compten amb el segell Territori Creatiu Vallenc, amb què l’Ajuntament de Valls integra espectacles amb artistes professionals de la ciutat o de la comarca en la temporada estable. En aquest cas seran la vallenca Laia Pujol i el vallmollenc Sebastian Detise qui participen en un i l’altre muntatge.

La companyia Les Fugitives presentarà “Veu de dona” divendres 15 de març a les 21 h al Teatre Principal. El muntatge està integrat en els actes que enguany han girat al voltant de la reivindicació feminista, programació en què els Teatres de Valls han aportat “El Llibertí” i la sessió d’aquest divendres. La unió de quatre peces teatrals breus protagonitzades per quatre dones molt diferents que reclamen a crits els seus drets n’és el fil argumental. Les actrius -Judit Corona, Mònica Molins, Maria Ten i la vallenca Laia Pujol- criden per la igualtat, la justícia, la comprensió i la llibertat. Criden desesperadament, perquè és el seu desesper el que les mou: la continua falta d'igualtat, la injustícia de la vida, el menplanning. Les desespera aquesta guerra silenciosa, gairebé invisible, a què gairebé la dona s'enfronta cada dia.

Preàmbul amb visita guiada

Com a prèvia a l’espectacle, dins la línia de l’Escola de l’Espectador dels Teatres de Valls, s’ha programat una visita guiada a l’exposició «Valls i teatre en femení a mitjans del segle XX», al vestíbul del Teatre Principal, amb accés gratuït, a les 20 h, just abans de la representació. La comissària de la mostra, la també vallenca Aïda Sánchez, explicarà els detalls del treball i de les mateixes imatges fotogràfiques que la configuren. L’enfocament s’ha centrat en les dones com a protagonistes, amb un clar objectiu feminista, en un breu espai temporal dins del conjunt de la història.

A través del fons fotogràfic de l’Arxiu Municipal de Valls, la comissària ha realitzat un exhaustiu treball per ampliar la documentació de les imatges seleccionades, a partir d’informants i de la memòria oral de persones vinculades a la Congregació Mariana i a la tradició teatral de la ciutat, així com amb bibliografia i premsa de l’època, que han ajudat a contrastar i ampliar-ne la informació.

Màgia familiar a quatre

El dia següent, dissabte 16 de març, a les 18 h, al mateix Teatre Principal, els mags Sebastien Detise, Dario Proximity, Mag Albert i Toni de las Heras protagonitzen la Gala de màgia solidària, en la qual el públic veurà un espectacle variat i representatiu de la millor màgia actual mentre col·labora amb un projecte solidari. D'aquesta manera si cadascú dels espectadors aporta un granet de sorra, la màgia es tornarà realitat. L’espectacle amb caire absolutament familiar, està recomanat per a nenes i nens des dels 4 anys.

Dins aquest esperit solidari, els mags han volgut que persones que difícilment es podrien apropar al teatre, també gaudeixin de l’activitat. Per això, demà dijous 14 de març a les 11 h a la Residència Alt Camp i a les 17.30 h al Centre Obert, la gala de màgia agafarà el seu aire més social i s'integrarà a la ciutat de la forma més agraïda possible, que és arribant al públic que d'altra banda no podria accedir-hi.

Tornant al dissabte, l’espectacle també comptarà amb la prèvia de l’activitat “El racó dels petits inquiets”, dins l’Escola de l’Espectador. A partir de les 17.30 h el vestíbul del Teatre Principal, habilitat com a biblioteca lúdica es podran llegir contes en una proposta per als més petits de la casa.

Localitats i promocions

Les localitats es poden adquirir les 24 hores al web www.ticketea.com , al telèfon 902 044 226, i a les taquilles del Teatre Principal dimecres a la tarda i divendres al matí. El mateix dia de la funció es podran obtenir a les taquilles del Principal des d’una hora abans del seu inici. Per a Les Fugitives, també es podrà gaudir de la Promo3 amb entrades a 3 euros per a les persones amb situació d’atur, així com, els darrers 30 minuts abans de la funció, de la Promoció Jove amb localitats a 3 euros per als menors de 30 anys.

VALLS · 13 DE MARÇ DE 2019